Застреляха имам и негов помощник в Ню Йорк

Сигнал за стрелба предизвика паника в мол в Северна Каролина
14 авг 2016 07:30, Елка Василева
157
Застреляха имам и негов помощник в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Имам беше застрелян в района Куинс на Ню Йорк. Неговият помощник беше тежко ранен и почина в болницата, в която беше откаран, предадоха световните агенции.

Убийството е било извършено в района на джамията, в която проповядвал имамът. Според разказите на очевидци имамът е бил убит с изстрел в главата, а неговият помощник бил прострелян в гърдите.

Полицейски представител идентифицира имама като Маулама Аконджи, на 55 години. Той е бил много уважаван и е пристигнал в Ню Йорк от Бангладеш преди по-малко от две години, предаде ДПА.

Убийството му е станало малко след като той отслужил молитвата в 13 ч. местно време вчера. След това той напуснал джамията и се отправил с помощника си към дома си. Нападателят е избягал от местопрестъплението и се издирва.

Някои от посетителите на джамията, в която проповядвал Аконджи, нарекоха убийството престъпление на религиозна основа.

Наистина не се чувстваме в безопасност в подобен момент. Това е заплаха за нас, за нашето бъдеще и ние ще търсим справедливост, заяви един от богомолците Милят Удин пред местна телевизия. Богомолецът Хайрул Ислям пък каза, че Доналд Тръмп и неговите антимюсюлмански изказвания са породили ислямофобия.

Тръмп предложи да се забрани на имигранти мюсюлмани да влизат в САЩ, припомня ДПА.

Стрелба имаше и в град Вайсалия, в щата Калифорния, съобщава Ей Би Си. Там един човек загина, а двама бяха ранени. Полицията предполага, че е стреляно от преминаваща кола по хора, намирали се пред една от къщите в града.

Двама души пред къщата са били ранени, а мъж, който спял вътре, е бил поразен от куршум, проникнал отвън. Той е починал в болница. Никой не е арестуван за тази атака.

В град Джоплин, в щата Мисури, 26-годишен откри огън по членове на местна лютеранска църква и рани най-малко пет души, отправили се на пътуване към Сейнт Луис, предаде Асошиейтед прес.

Нападателят открил огън по микробус, с който пътували членовете на църквата, когато той спрял на светофар. След това нападателят открил огън и по камион и ранил шофьора му. Накрая той бил арестуван. Медиите го идентифицираха като Том Моурнинг. Според полицията той не е познавал жертвите и е стрелял на произволен принцип.

Най-напрегната беше обстановката в мол в град Роли в Северна Каролина. Там собственик на магазин за дрехи подал сигнал за стрелба след разправа между двама мъже и така се стигнало до масова паника, предаде Асошиейтед прес.

Районът беше отцепен от полицията. Над мола Крабтрий вали кръжаха полицейски хеликоптери. Видеозаписи, качени в социалните мрежи от мястото на събитието, показваха десетки хора, бягащи паникьосани към изходите на мола. На записите се чуваха и писъци на уплашените посетители на магазина.

Полицията, която се отзовала на сигнала, е претърсила обекта, но не е открила никой с рана от огнестрелно оръжие, нито пък е задържала какъвто и да е било заподозрян. Органите на реда се опитват да установят дали изобщо е имало стрелба или посетители на мола са чули звук, наподобяващ изстрели.

Двама посетители на магазина разказаха пред местни медии, че са чули изстрели откъм зоната със заведения за хранене на мола и са се скрили в най-близкия до тях магазин, който са напуснали едва след като полицията им казала, че е безопасно да излязат.

Други посетители пък казват, че не са чули изстрели, но изведнъж е настъпила страшна паника в мола.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: стрелбаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
12
 
! Отговори
Soro][oid преди 7 години
бил много уважаван изглежда не е спечелил уважението на латино и черната мафия
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ба ти мигрантите отишли си с храмовете си и се пукат само като застанат пред тях за селфи.
72
1
 
18
 
! Отговори
Seeds of Iblis преди 7 години
АЛЛАХ Е МЪРТЪВОтвъд легендитеОтвъд суритеОтвъд всички книги на ислямаИма една абсолютна истинаНа Мохамед в главата роден бе тойИ се надигна с омраза към светаОтворете си очитеАллах от векове е мъртъвSeeds of Iblis - Allah is dead
71
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато мюсулманите турци развъждат 400 хилядното туземно християнско население на българия до 3 милиона, без дори един-единствен християнин да е убит или малтретиран дори по най-незначителен начин, по време на християнизирането на българското население 60% от болярите и боярите и 45% от простолюдието предпочитат да оставят главите си на дръвника, отколкото да се откажат от бог Тангра (Танръ на турски). Булгааааар булгаааааааар ... чети чоджуум, чети ....
70
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че религиите са ретроградни е ясно.. Но хората все още не са еволюирали да могат без вяра! А тези чийто пророк (***.офил), се е оженил за 6-годишната Айше, щото бог му се явил след злоупотреба с люцерна, са направо за лудницата или за някой по голям казан!Или това за Аиша, не е вярно, а борци за правата вяра? Гнycни твapи сте да си знаете!
69
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някой, който е живеел наблизо и е бил принуден по сто пъти на ден да слуша воя от минарето, наплно го разбирам и му съчувствам.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен83Вие пък вярвате, че всички ще отидете в рая. Тъпо, нали?
67
0
 
9
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
По-късно очакваме Ислямска държава да поеме отговорност за покушенито...мдааа сами ще си се убиват, за да се насъскват като питекантропи
66
3
 
4
 
! Отговори
до 90 преди 7 години
България е набор на Аллах ахахаха
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече е срещнал Свети Петър
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аллах е измислен през 6-ти век от скучаещ търговец. Това е първия "бог", който е роден след създаването на света.
63
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един квичащ и виещ ислямски примитив по-малко. На някой вероятно му е писнало да реве като подивяла май.муна от минарето.
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега известно време местните няма да му слушат виенето.
61
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Християните вярват, че ако редовно посещаваш тъмни опушени помещения, пускаш дарове в специални касички, целуваш мазни целунати от стотици преди теб картини и палиш редовно поне по три свещички някой белобрад старец който е пожертвал сина си заради вас, пак незнайно защо ще ви изпрати билетчето от лотарията с големия джакпот и вие изведнъж ще станете богати и вече няма да има нужда от тези странни ритуали....хахаха
60
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Християните вярват, че земята е плоска и че Господ я е създал. Дори изгарят хора оспорващи това...хахаха
59
11
 
0
 
! Отговори
Лазар преди 7 години
Християните вярват, че е достатъчно Господ да ти каже стани и мъртвите стават и си тръгват по пътя все едно нищо не се е случило. Хахахаха
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп не иска мюсюлмани в САЩ и те тръгват към ЕС и България.
57
1
 
16
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Мохамед е бил все едно Атила или Чингис хан, но въоръжен и с Корана под мишница. Хората са *** че още му вярват на психиделичните брътвежи.
56
2
 
5
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Хаха ястребчеее. Я да ти припомним как двама либийски войници спретнаха в Англия пиле на геил на пиян английски младеж. Така че си глей работата.
55
1
 
24
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Исус е умрял в името на другите. А мухамад е бил исторически доказан бандит измислил религия с цел завладяване на всичко останало исторически факт