Ердоган до Тръмп: Защо не ме попита за Ерусалим!

"Турция е от страните, към които трябваше да се направи допитване"
Обновена: 25 дек 2017 09:09 | 25 дек 2017 08:45,
159
Ердоган до Тръмп: Защо не ме попита за Ерусалим!
Снимка: Reuters

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че неговият американски колега Доналд Тръмп е трябвало да му се обади, преди да обяви Ерусалим за столица на Израел, пише "Hurriyet".

"Няма причина да няма среща с Тръмп. От самото начало чакахме от него да ми се обади преди да обяви решението си, защото съм председател на Организацията за ислямско сътрудничество", заяви Ердоган.

"Турция е от страните, към които трябваше да се направи допитване по въпроса. Вярвам, че тази грешка нямаше да се допусне, ако Тръмп се бе консултирал с нас", допълни той.

На 6 декември Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел въпреки международната съпротива, предизвиквайки остра реакция в мюсюлманския свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Polanski преди 6 години
България е най-великолепната про....ка в Европа след нас.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
45 Този пък
37
11
 
15
 
! Отговори
Portugal преди 6 години
Ердо е прав. Тръмп не се съобразява с мюсюлманските страни защото е открит ислямофоб! Магарията, която направи с Йерусалим беше за да разпали нов конфликт! Тръмп е опасен за международния мир! Тръмп мрази мюсюлманския свят, мрази Европа, мрази латиноамериканците, готови да работят за мизерно заплащане в САЩ и да им издържат икономиката... а лудия строи стена?! Колко демократично! Заплашва несъгласните със САЩ в ООН!? Отвратителен човек... надявам се ООН да вземе мерки срещу САЩ и Израел.
36
6
 
8
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 6 години
..RUSSIAN&TURKISH&IRAN UNITED ...THE PEACE IN YERUSALEM ...AND NOT OCUPATION!
35
20
 
10
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Истинските съюзници на България са Изрел и САЩ, които няма да позволят на българската държава да попадне в ръцете на ислямисти и неосманисти и да се превърне в турска провинция!!!Това си го набийте в глупавите русофилски бетонни глави!!!Агент Джош Макгивън!ЦРУ!!!
34
11
 
11
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
А защо трябва да пита Ердоган нима Америка не е независима и суверенна нима Израел не е независим и суверен кой е Ердоган че д казва нима светите земи да са все още османски владения
33
9
 
10
 
! Отговори
Льохо преди 6 години
Към страха от Русия- русофоб, трябва да се добави и страхът от Турция- туркофоб и оже много, много други фобии се крият във варварските, евроатлантически, мазни, български фурнаджийски лопати. Господа азиатци от племето бугар, не се страхувайте и не скачайте срещу тези, които ако искаха можеха да ви изтрият от лицето на земята. Защо не го направиха?
32
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статистическите данни, които Турция обявява за измераване на икономическия растеж нямат нищо общо с реалността. Икономистите го казаха достатъчно ясно - няма как при подобна двуцифрена инфлация да има такъв икономически растеж. Икономиката върви надолу, това си личи и от пазара на труда - безработицата е висока, всяка година 1млн души излизат на пазара и са безработни. Това е резултатът от зъбенето на "великия" политик Ердоган.
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой го сафери този дж аг алин за лула тютюн, та ще го пита? Като му налупат няколко томахавки по чутурата и никой няма и да си спомни за него.
30
13
 
7
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Ами когато си сменат ролите и позициите в света, и когато Турция от регионална сила стане глобална , а САЩ станат регионална, тогава за всяко нещо ще ги питат, за сега само ще ги уведомяват и лекичко ще ги проучват , какво им е мнението за вече взети решения!САЩ е единствената велика сила, с която всички се съобразяват!!!Агент Дари Кейтър!ЦРУ!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
https://dnes.bg/eu/2017/12/24/i-shveicariia-s-referendum-za-otnosheniiata-si-s-es.363334
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не знам дали е трябвало да го пита но според мен Тръмп няма никакво основание за такива решения.Като световен президент ли се изявява или какво? Папуняк.
27
4
 
9
 
! Отговори
факт преди 6 години
Китай: Тръмп е безнадежден ...
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 29 WHITE POWER!Какво като е ц,и,г,а,н,и,н? Ти като си Бьлгарин какво си направил за страната си, освен да я продаваш като обезумял ***!
25
20
 
24
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Завистта и злобата на бълггарина и по коледа продължава.Не знам кой е ЕРДОГАН,но едно е ФАКТ че всяка седмица в Турция има посещение на поне няколко лидера на държави.Така ще сами си правете извода кой е ЕРДОГАН
24
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е велика, по-велика от Русия. С турци съм общувал, много трудолюбиви, честни и възпитани хора. Руснаците са пияници и много злобни хора. Рускините ходят в Итанбул, както навремето отоманците са си купували руски робини. Навремето Ататюрк прекара сифилистика Улянов да му даде оръжия под предлог, че след войната ще строи комунизъм. Нъцки! Взе си оръжията и до там :))) Турците винаги са били по-умни от руснаците и сега ще ги прекарат. А Тръмп също не е много умен, Ердо и него ще надхитри.
23
16
 
20
 
! Отговори
Д’Ебил преди 6 години
Кой си ти бе, че да те питат. Няква пешка на шахматната дъска.
22
9
 
17
 
! Отговори
Бай Уйченко преди 6 години
За последните 3 месеца от изказванията на Ердоханя Турската лира се повлече и слезе над 30% Турция е най добрата дестинация за парите ви ..Стига да не бръщолевите политика а да си житкате из Капалъ Чарши
21
15
 
9
 
! Отговори
Кюрдин преди 6 години
"Братя" турци, обещаваме ви много "фойерверки" и "веселби" по Нова година!
20
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган е Патриот и не се подчинява на никого. В ТурцияМрз за 2018 500 евроСрз за 2018 1200 евроМинимална пенсия за 2018 380 евроДДС за хранителни стоки от първа необходимост 1% за останалите 8%