Тръмп с остра eврокритика заради глобата на Google

"Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго"
20 юли 2018 11:15, Бойчо Попов
45
Тръмп с остра eврокритика заради глобата на Google
снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува решението на Европейския съюз (ЕС) да наложи рекордна глоба от близо 5 млрд. долара на Google. Държавният глава посочи, че блокът се възползва от Съединените щати, предава Ройтерс.

Властите в ЕС обявиха в сряда, че Google трябва да спре да използва своята популярна мобилна операционна система Android, за да блокира конкурентите си, като с това допълниха притеснения за търговските отношения между Вашингтон и Брюксел.

Тръмп използва Twitter, за да коментира решението: "Казах ви! Европейският съюз тъкмо наложи 5 млрд. долара глоба на една от нашите най-добри компании, Google. Те наистина се възползват от САЩ, но не за дълго". 

В интервю, излъчено в неделя по CBS, Тръмп определи ЕС като "враг" по отношение на търговията.

Двама бивши представители на антитръстовите регулатори заявиха, че е необичайно, но не нечувано представители на властите да коментират решения, които не са под тяхната юрисдикция.

"Това е напълно контрапродуктивно. Независимо дали ви харесва или не резултатът, това е решение, свързано с правоприлагането в Европа и ние не искаме никой от САЩ да го нарушава“, коментира Джийн Кимълман, ветеран от Министерството на правосъдието.

Какви са другите коментари вижте в продължението на анализа в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
8
 
! Отговори
Бълтарина преди 5 години
Сащ имат цру бази както и военни из целия свят, гугъл директно предава на цру денонощно всичко, а тия риват за 4млр, не четири а трябва да им се ограничи дейността в ес. Не може амазон фейсбук ибгугъл да си плащат данъците в сащ и да снасят инфо на цру безнаказано. Китай ибрусия си имат собствени търсачки, а европа е просто окупирана отвсякъде от сащ и не дават да надигнеш глава
16
2
 
11
 
! Отговори
Факти преди 5 години
Търсачките са невидима форма на контрол на съдържанието. Ако един сайт се показва по-напред в търсенето . Това автоматично го превръща в много по-четен дали е по-достоверен кой решава а ? Под различни благозвучни имена полит-коректност борба с фалшиви новини итн механизмите на блокиране на информация при търсенето или преориентиране на правилните реално моделира общественото мнение.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търговската война е в ход. Очаквайте скоро ответен удар, а не след много време икономическа криза, като за нас няма значение кой ще е победителят, винаги го отнасяме.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо са ни други търсачки и браузъри като техните са най добри??Вярно е че са най-добри по простия факт че задушават всякаква конкуренция. Но е безспорен факта, че извършват най-голямото проследяване на своите потребители. Ако днес търсиш смартфон, до вечерта ще ти излязат безброй реклами на смартфони! Има търсачки които предлагат по-голяма анонимност, но не са толкова всеобхватни и хората се принуждават да ползват Google.
13
0
 
19
 
! Отговори
Да си спомним преди 5 години
В интерес на истината това е една много закъсняла стъпка . САЩ наистина съсипаха всички свои конкуренти от ЕС в мобилните комуникации . Някой да помни какво се случи с НОКИЯ . Назанчиха едни бивш директор на Майкрософт който първо прецака всички нови разработки който бяха бавени докато Android i iOS завземаха пазрен дял и след това Майкрософт направо купи Нокия на по-ниска цена и накарая я докара до незавидното положение в което тя е сега .
12
0
 
5
 
! Отговори
scbg преди 5 години
Аз ще вдигна банкет ако Гошо напусне Европа. Тоз дори не осъзнава какви глупости говори
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо подобни проблеми има само в ЕС ? Канада, Австралия, Япония, Африка, Сенегал те защо могат да се интегрират ?
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се допусне навлизането на други на пазара тези 4 млрд. ще са в пъти по-малко то претърпените загубиТова не е точно така. При конкурентни условия за всички фирми, отначало ще има повишение на продуктите, докато се позиционират на пазара и развият своето ноу-хау. В последствие обаче конкуренцията винаги води до по-ниски цени.
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туитър и Гугъл и Фейсбук да блокират енрохомосексуалистите ,Юнкер да им направи търсачки и социални мрежи. Ще бъде интересно да набюдаваме как разгневенетие фенове на фейсбук ритат Юнкер като топка за боулинг на площада пред Райхстага Идва времето за много демокрация и европейскипролети над недоазумението на аналноподатливите.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобите на ЕС са все едно в България да глобят Ютюб понеже хората негледат клипове от Вибикс.
7
1
 
6
 
! Отговори
До 3: преди 5 години
Ама да те "Google" направо си умират да забранят достъп до търсачката на потребителите си! Точно затова се опитват да налапат и останалата от пазара с потребителите, които не използват тяхната търсачка! Ти мало-умен ли си или се правиш на такъв?!? Не разбираш ли, че точно потребителите са тези, които носят парите и печалбата на "Google" и "Facebook"! Няма потребители - няма реклами, няма реклами - няма пари, няма пари - няма печалба!!! Толкова е просто!
6
8
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
***, ама милиардер, а не като тебе скъсан сандал на трицифрена заплатка, тънкач с дребни престъпни деяния под формата на кражби на тоалетна хартия от молове и пастет на промоция от Лидъл.
5
0
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
"Красотата" на една Търговска война!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако не спрат да ги блокират пияницата Юнкер какво ще направи.
3
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е критика, а търговска война триполовите сами се простреяха в краката. Въпрос на време е Гугъл и другата търсачка с патока Дък да ни забранят достъпа до търсачките и да останем без интернет и да затворят кода После ще си купувате телефони с шайба от Юнкер.
2
1
 
15
 
! Отговори
gio преди 5 години
гугъл от както съществуват само гледат да не плащат данъци, което е напълно нормално. Що се отнася до загубите не съм много сигурен кой ще е на по-голяма загуба, защото е факт, че гугъл ползва всички инструменти, с които разполага да за има контрол. Ако се допусне навлизането на други на пазара тези 4 млрд. ще са в пъти по-малко то претърпените загуби.
1
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Палячото колко още време ще го търпи целия свят? Да го водят в лудница час по-скоро, където му е мястото