Тръмп очаква с нетърпение нова среща с Ким

Пхенян притежава огромен икономически потенциал!
2 яну 2019 08:10, Елка Василева
8
Тръмп очаква с нетърпение нова среща с Ким
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп заяви в Тwitter, че очаква с нетърпение да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде ТАСС.

"Аз също очаквам с нетърпение среща с председателя Ким, който разбира така добре, че Северна Корея притежава огромен икономически потенциал", заяви Тръмп, коментирайки съобщенията на медиите, че Ким е изявил готовност за среща с него.

Първата среща между Ким и Тръмп се състоя на 2 юли миналата година в Сингапур. След края й двамата лидери приеха съвместно изявление, с което Пхенян обяви готовност за пълна денуклеаризация, а Вашингтон обеща в замяна да предостави гаранции за сигурността на Северна Корея.
Документът обаче не съдържаше конкретни стъпки, припомня ТАСС, цитирана от БТА.

Ким заяви в новогодишно обръщение, че КНДР е решена да продължи пътя към пълна денуклеаризация, но САЩ трябва да предприемат съответни действия. Той подчерта, че това ще помогне за развитието на двустранните отношения, припомня Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ким заяви в новогодишно обръщение, че КНДР е решена да продължи пътя към пълна денуклеаризация, но САЩ трябва да предприемат съответни действия." Тръмп да разбира - да остави Китай на мира :)
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп се оказа най кадърния Президент на САЩ. Обама ги беше научил всеки да си прави каквото иска и икономиката го закъса. Сега всичко върви напред и нагоре. Даже Китай се опари от т.н. търговска война и почна да губи огромни средства и вече иска преговори с Тръмп. Вече и Холивудсите лигльовци млъкнаха.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Диктаторските страни които се опитват да рекетират Запада рано или късно се оплаква, че са излъгани - Русия, Северна Корея, Либия,...!Запада бави (за да не си разваля харашото), но не прощава !
4
3
 
8
 
! Отговори
Тръмпанара преди 5 години
Нормално, единствения му приятел сред държавните лидери. Със съюзниците си се изпокара, иначе с разни кимчета, качинчета, саудитски шейхчета е в перфектни отношения.
3
1
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Ами като са се харесали младите да съ вземат, да си поканят и пу.тя, че да им е по фриволно ... !!!
2
8
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
През 1954 Кравария загуби войната в Корея ...И сега ще е така !!!
1
4
 
8
 
! Отговори
Бай Дончо преди 5 години
Защо не прати Мелания и тя да опита " огромният потенциал " на Ким ?