Заплахите на Тръмп към Китай - част от кампанията му?

Никой няма да е доволен от нови санкции между САЩ и Китай
7 май 2019 17:00, Екип на Bloomberg
9
Заплахите на Тръмп към Китай - част от кампанията му?
Снимка: Pixabay

Президенетът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в социалните мрежи, че ще промени митата върху китайски стоки на стойност 200 млн. долара годишно от 10% на 25%, ако преговорите продължат да се проточват. Но в заплахите проф. Димитър Хаджиниколов, преподавател в УНСС, вижда по-скоро едно неформално начало на президентската кампания, отколкото реално намерение. Той коментира темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Здравият разум говори, че би трябвало да има сделка между САЩ и Китай, но идва време и за избори в Америка. Доналд Тръмп не въведе, а само заплаши, че ще въведе нови ограничения. Това е в неговия стил за бизнес“, обясни професорът.

Налагането на мита само по себе си е естествен процес, но той е свързан с възможностите и нуждите на дадена икономика. В този ред на мисли САЩ нямат интерес от допълнителни мита в сектори, в които нямат нужното производство за нуждите на своя пазар.

Как ЕС и в частност България би била засегната от евентуално задълбочаване проблемите по оста САЩ-Китай, можете да научите от страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: КитайСАЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай е номер едно в света. САЩ им дишат прахта
6
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 4 години
Прав е, един от малкото президенти в историята на САЩ, изпълняващ предизборната си програма : степ бай степ.Китай плаща жестока цена за икономическият си бум.Който е бил в Пекин знае за какво става въпрос, факт е, че последните вдигнаха жизненият стандарт на половин милион китайци.А коя беше министърката, която не знаеше столицата на Китай.Сигурно е гербаджийка, няма начин :)
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глобализма не е просто тенденция, а еволюционен етап от съвременото развитие на човешката цивилизация!Може само да се опитаме да забавим този процес, но не и да го прекратим!Въпреки, че съм консервативно настроен спрямо глобализацията, но фактите са неуспорими!Как ще изглежда света в новата световна глобална реалност след 20 години??????Понятие си нямам!!!!!!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Американофилчетата.Качвайте се с 1 самолет И си ходете там.Гласувайте си за него! Радвайте му се! Но не ме карайте да си губя времето с тоя.Президент на една държава.На *** на географията. Тук е България и си имаме СВОЙ президент!-:)
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повдига ми се от тоя бозавия!
2
5
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Не се пише въпросителен знак след твърдение.Твоя: Първата ти учителка
1
4
 
8
 
! Отговори
.. преди 4 години
Интереното е, че засега Китайците си траят. За никого вече не е тайна, че китайската икономика е номер 1.Все си мисля, че ответна реакция ще има, но чакат удобен момент. Отговорят ли както си трябва, на Тръмп ще му се извие свят.