Поредна масова стрелба в САЩ отне живота на 12 души

Недоволен общински служител откри огън по колеги
1 юни 2019 08:40,
71
Поредна масова стрелба в САЩ отне живота на 12 души
Снимка: архив Reuters

Стрелба в американския щат Вирджиния отне живота на 12 души, съобщи Reuters. Стрелецът е бил общински служител и е убит, предаде представител на полицията.

Полицаите са ранили по време на престрелка мъжът, открил стрелба вчера в сградата на общината в курортния град Вирджиния Бийч. Раненият стрелец е починал. Това съобщи на пресконференция началникът на полицията във Вирджиния Бийч Джеймс Сервера, цитиран от ТАСС.

"Заподозреният влязъл в престрелка с полицаите и бил ранен", каза той. "Полицаите направили това, което са длъжни да направят - оказали са му първа помощ и са го евакуирали от сградата. Впоследствие той починал от раните си", заяви Сервера.

Началникът на полицията уточни, че жертвите на трагедията са 12. Убити са били откривани на всеки един от трите етажа на сградата, а един застрелян е открит в паркирана пред сградата кола.

Сервера отбеляза, че самоличността на стрелеца е известна, но все още няма да бъде съобщавана, защото не са уведомени роднините му. По последни данни на полицията общински служител с голям стаж е открил стрелба по своите колеги.

Сервера заяви, че престрелката е продължила дълго. Раненият при нея полицай е бил спасен от бронежилетката си, предаде Ройтерс.

Заподозреният бил въоръжен с пистолет 45-ти калибър със заглушител и е стрелял безразборно по жертвите.

Сервера заяви, че той е бил дългогодишен служител в сферата на комуналните услуги, и го определи като "недоволен", но отказа да каже повече за това каква може да е причината за нападението.

Заместник-кметът Джеймс Уд обясни, че самата сграда, където е станало всичко, е място, където се приемат плащания за комунални и други услуги.

Смята се, че това е стрелбата с най-много жертви при насилие с огнестрелно оръжие на работното място в САЩ от февруари, когато работник във фабрика застреля петима свои колеги в Орора, Илинойс, малко след като бил освободен от работа, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли ще чуем някакъв коментар от САЩ-правителството по тоя инцидент.Обаче виж, ако беше "терористичен акт", щото това го е свърщил американец и не, то тогава щеше да има още поводи за подслужване, затягане на конторл по летища и прочие простотии, дето до нищо не водят, само репресират нормалните хора. Ако има останали такива там де.А сега подозирам, че ще има призиви към още по-тежко въоръжаване на гражданите.
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дългогодишният служител бил определян като "недоволен". Недоволен е бил преди много години, после е бил разочарован, отчаян, ядосан и изтрещял. Но, явно тоя, дето "определя" служителите, е бил още по-***, отколкото дебел. И е проспал промяната в стрелеца. Добре, че нямам колеги американци...
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казва се "НОВИНАРСКИ саит". Ключовата дума е НОВИНА.А, къде тук е новината?! Аз не виждам новина. В говедарника това е ежедневие.
30
1
 
20
 
! Отговори
Та-та-та-та преди 5 години
Масова стрелба в САЩ - новина, ха! Кажете нещо ново!Например, недоволен служител в Белия дом ... та-та-та-та-та ...Или в Пентагона ... Впрочем, там е топ сикрет ...Не че ще е новина по принцип, но все пак гъдел ...
29
5
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Кравар+наркотици+комплески=оръжие за масово унищожение!
28
1
 
18
 
! Отговори
Говедариъл риалити преди 5 години
Ковбоиадата в Задморски Рогатистан никога не приключва. И постоянно се поставят нови и нови рекорди недостижими за нормалните хора в нормалния свят.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От днес 12 гринговци са на вечна почивка. Почиващият стрелец ще продължи сагата в следващия етап на Рая или Ада, в зависимост от колегите му колко са за горе и колко за доле...
26
2
 
13
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
А един реалист всеки ден върти дуддуци и яде *** наденици кашер докато го заболи устата. Това е то да си Реалист
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25. Стинг има песен, в която се пее, че се надява, че и руснаците обичат децата си също. Това е безспорно. Разбира се, че по целия свят родителите обичат децата си и желаят да живеят в сигурна среда. Ненужен сарказъм има в поста ви.
24
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Реалисткато гледам и ти си се "натерпентинил" яко още рано сабайле..
23
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Гот блес Америка!
22
29
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
А в рашката *** всеки ден умират 500 *** от пиена на терпентин и антифриз и на 200 путинопички всеки ден разпарят задния двор всякакви зебеци тарамбуки и негъроиди
21
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един съвсем нормален ден в САЩ.
20
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицаите са ранили по време на престрелка мъжът, открил..."================Не така, Боpe! Пише се: "Полицаите са ранили по време на престрелка мъжА, открил..."НЕпълен член, Бope, НЕпълен!
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затуй пистулета у гащити и гат са случи тако нещу вадиш и го гърмиш на место!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дневален 17Или просто се опарил, когато си пил кафето сутритна ...
17
3
 
19
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
"Смята се, че това е стрелбата с най-много жертви при насилие с огнестрелно оръжие на работното място в САЩ от .....февруари" wow мада фака, цели ДВА месеца рекордът за стрелба на работното място е САМО 5 души.
16
6
 
5
 
! Отговори
socialen преди 5 години
За огромно съжаление така става, когато няма регулация.
15
5
 
15
 
! Отговори
Fake taxi преди 5 години
Ако беше с хуавей щяха да знаят че готви атентат и да го предотвратят
14
2
 
12
 
! Отговори
сик преди 5 години
Предложили са му пари да гласува както трябва и той се възмутил до дъното на костите си!