Директорът на ФБР: Русия се меси в изборите в САЩ

Санкциите не могат да ги спрат
Обновена: 24 юли 2019 07:30 | 24 юли 2019 07:00,
81
Директорът на ФБР: Русия се меси в изборите в САЩ
Снимка: Reuters

Руснаците са абсолютно решени да продължат да се месят в изборите в САЩ въпреки санкциите и другите мерки в опит да им се попречи да вършат тези действия преди изборите през 2020 г., каза директорът на Федералното бюро за разследване /ФБР/ Кристофър Рей, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

Край на разследването за намеса на Русия във вота в САЩ

Той говори по време на слушания в юридическата комисия на Сената на САЩ, които предшестваха очакваната с огромен интерес поява пред Конгреса днес на специалния прокурор Робърт Мълър, който ще свидетелства за 2-годишното си разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. в полза на тогавашния републикански кандидат Доналд Тръмп, пише БТА.

Председателят на юридическата комисия Линдзи Греъм, републиканец от Южна Каролина, попита Мълър дали казаното от него означава, че Москва продължава същата дейност, въпреки всички санкции спрямо нея от страна на Вашингтон.

"Да, - отговори шефът на ФБР. - Смятам, че те няма да спрат, докато (санкциите) са недостатъчни, за да ги накарат да се въздържат."

Той потвърди, че американските спецслужби периодически информират президента Доналд Тръмп за своята дейност по пресичане на чуждестранната намеса в избирателните процеси в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия си измислят всякакви неща само и само да налагат санкции за да изолират Русия от икономиката на ЕС. Разделяй и владей, а който няма ядрено оръжие направо с войските
7
3
 
38
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А САЩ се меси по целия свят, и то не в избори, а в живота на хората, съсипвайки го.
6
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в САЩ? А в България направо нарежда.
5
5
 
32
 
! Отговори
Директорът на ФСБ преди 4 години
САЩ разсипаха сума ти държави по света, избиха десетки милиони, а сега имат наглостта да обвиняват Русия в "намеса", без каквито и да е доказателства.
4
8
 
33
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Кристофър Рей да взима автомата и да отива в Русия като не са достатъчни санкциите. както в Ирак, Сирия, Либия, ама напоследък дори за Венецуела се спряха. Те лалалджиите все оправдание търсят за собствената си некадърност.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледай каква неразбория се получава тук:"Председателят на юридическата комисия Линдзи Греъм попита Мълър""Да, - отговори шефът на ФБР (Кристофър Рей)."
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оригинален си, Кристофър. Буквално в студена пот ни хвърли тази твоя новина.
1
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еха! А САЩ в колко избори са се месили?Дори и това да е вярно съм твърдо зад братушките.