Тръмп трупа одобрение преди процедурата за импийчмънт

Популярността му достигна рекордно равнище
Обновена: 17 дек 2019 08:28 | 17 дек 2019 08:27, Елка Василева
16
Тръмп трупа одобрение преди процедурата за импийчмънт
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Популярността на президента на САЩ достигна рекордни равнище дни преди почти сигурното му изправяне пред процедура по импийчмънт, показва допитване на университета Куинипиак, цитирано от Франс прес.

"Няколко дни преди историческото гласуване за импийчмънт в Камарата на представителите президентът Доналд Тръмп постигна най-високото си равнище на популярност за всички времена", при което 43 на сто от запитаните са изразили положително мнение за него срещу 52 на сто отрицателно, съобщи  американският университет, който редовно извършва подобни проучвания.

Още по темата

Въпреки този нов персонален рекорд се очаква след дни Камарата на представителите да гласува за импийчмънт, за трети път в историята на САЩ.

Освен това популярността на сегашния президент е по-ниска от тази на повечето му предшественици по същото време в техните мандати.

На 23 октомври, преди началото на публичните изслушвания за импийчмънт, популярността на Тръмп беше едва 38 на сто, припомня университетът. На 10 декември той се ползваше с подкрепата на 41 на сто от американците, пише БТА.

92 на сто от поддръжниците на Републиканската партия одобряват действията на президента. Само 4 на сто от демократите се придържат към аналогично мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трумп е Пич!
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпи, Тръмпи, посра са бате
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много неприятен за гледане с това оранжево лице, този морковен тен на очилца са солариум
9
0
 
5
 
! Отговори
yes преди 4 години
демократите знаят че процедурата няма да мине при сената но нарочно поддържат импийчмент за да вземат гласове от колебаещите се щати, искат да вземат и сената и хауса и тогава дори и преизбран те ще му извиват ръцете. толерастолиберастите са много агресивни и нагли и просто ти спускат закони без да ги интересува ти ще протестираш ли искаш ли ги, те просто налагат.
8
0
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Ноам Чомски и Джордж Сорос са основните борци срещу Тръмп.Повече от медиите и Холивуд им пригласят.Младите в университетите са петимни за революция.Латиното и зелените начело с Котез са също с тях. Рано или късно ще проумеят,че Тръмп е бил прав защитавайки истинският работещ американец,но защо трябва да ,,ручат жабетата".Социализмът е хубава ТЕОРЕТИЧНА идея,но на практика видяхме всички които го ,,опитаха" до къде ги доведе.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демократите са обзети от силно олевяване.Те искат да направят социализъм в Америка.Кандидатът им за президент Бърни Сандърс сам казва че е,,демократичен социалист ?!?!?"Младата ,,звезда на зелените,Александра Кортез които са в съюз с демократите искат да строят ,,демократичен социализъм" в САЩ.Да има държавно планиране,всички да са равни и въобще нещо което ние преживяхме,а те нямат представа що е то на практика......Руснаците в момента правят обратното.Трябва САЩ да се опарят за да проумеят.
6
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
По CNN(телевизия свързана със Со*рос) плюят Тръмп денонощно и това май започна да омръзва.Освен това,покрай импийчмънта се повдигна въпроса:Какво аджеба са правили Байдън и синът му в Украйна?И най-вероятно на Байдън няма да му понесе отговора...
5
0
 
5
 
! Отговори
+- преди 4 години
А защо не казват тези медии("свободни и незаивсими" ) -заради какво му се иска ипийчмънта!?
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То настана време за нови избори ,те кога ще го махат време не остана или ги е страх че и вторите ще спечели
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп да!Путин не!
2
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е 52% изразяват неодобрение.
1
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
много го бавят този, що глупости изговори и направи - когато и да го шитнат ще е късно...