US икономист: Политиката на Тръмп ще направи Китай велик

Правителството в Пекин разчита на втори мандат на Тръмп
15 яну 2020 20:35, Красимир Ангелов
19
US икономист: Политиката на Тръмп ще направи Китай велик
Снимка: БГНЕС

Подходът на американския президент Доналд Тръмп към външната политика ще подсили влиянието на Китай и ще навреди на Америка, заяви американският икономист Нуриел Рубини, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.


В интервю Рубини посочи, че правителството в Пекин вероятно иска Тръмп да спечели втори мандат, защото подобен резултат ще остави САЩ по-изолирани на световната политическа сцена.

"Той (Тръмп) е напът да навреди на американските съюзници по света и установената сила на САЩ", коментира Рубини, професор в Нюйоркския университет. Според него Тръмп ще направи Китай отново велик.

Очаква се по-късно днес САЩ да подпишат търговско споразумение с Китай, което оставя в сила значителна част от митата и за пръв път позволява на Вашингтон да наказва Пекин, ако не успее да изпълни обещанията си, свързани с валутата на страната, интелектуалната собственост и търговския баланс. Първата фаза от сделката обаче не адресира китайските индустриални субсидии и държавните компании, оставяйки тези въпроси обект на бъдещи фази от споразумението.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сащ НЕ са велики и ракетния дестрой на базите им от Иран на който не последва отговор го показа. Иран и Китай са съюзници и вече в Иран има технологии, които правят амирикнските самолети с блокирала електроника и не могат една бомба или ракита да хвърлят. Затова примамиха генерала да водят преговори и го убиха на чужда територия.Скоро ще станат модерни самолетите на ръчно управление без електроника. ф-16 купихме си фабрика на девети септември.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай отдавна си е велик от поне 20 години. Не е банкрутирал като САЩИСАНИТЕ.
14
1
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
И двете партии там искат САЩ да живеят на гърба на останалите. За нас Няма разлика. Борят се как само да разпределят плячката. Едните искат да се дава с предимство на дрендъри и малцинства, другите с предимство на евра и милиардери.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той Китай вече си е достатъчно велик.......
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството в Пекин вероятно иска Тръмп да спечели втори мандат....Върви му на тоя рус перчем . Първия мандат го избраха с помоща на Русия а сега и Китай че му удари едно рамо за втория мандат.За третия сигурно Сирия ще помогнат....после Либия ... и Иран ...
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си изнесеш всичкото производство и технологии в Китай не ми звучи като опция да си първи в света , а точно това правят демократите. Не само това , тяхната идея , че ще строят демократичен социализъм сама по себе си означава и край на демокрацията. Либерализма сам по себе си е диагноза . Неможе всичко да се разпределя по квотен принцип . Това искат и всичките им дайвърсити там . Понеже немогат по друг начин опряхме до квоти и социализъм . Демократите са партията на леваците.
10
5
 
11
 
! Отговори
Мързи ги да гледат преди 4 години
Китай е бил велика цивилизация далач,далеч преди да се пръкнат САЩ. С Тръмп и без Тръмп Китай печели състезанието. Тръмпецот поне се опитва да се погрижи за средната класа в САЩ,а не да хрантути нигритоси,латиносимуслиманоси и всякакви навлеци дето ги мързи да гледат.
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите трябва да се гордеят, че Русия успя да си постави руска марионетка за президент на САЩ. САЩ ми бяха симпатични, преди да дойде този клoyн на власт. Американският Митьо Пищов. Китайците пък владеят комуникационния шпионаж до съвършенство и тази марионетна роля им е известна и я използват в своя полза. Да му мислят самите американци, които този излъга, че ще ги прави "отново велики", а всъщност ще назаднат доста в следващите 20 години заради него.
8
8
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Тръмп бе избран от Ротшилдите и изпълнява тяхната политика.А тия хора знаят какво правят.Со*рос залитна по някаква своя идеология за глобална лична власт и беше съответно наказан.Демократите няма да вземат властта,докато не се откажат от него!
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този US икономист ми звучи като либерал (това не е комплимент) :)
6
12
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
.Тяхната утопия е да има шепа богаташи живеещи в супер имения и милион клошари на социални помощи.Защо не се страхуват от революция ли?ТОЧНО ОБРАТНОТО!ДЕМОКРАТИТЕ СА ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛУЖЕНИЕ, ЗА ДОСТОЙНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПЕНСИОНЕРИ И БЕЗРАБОТНИ.. НЕ ЛЪЖИ АЛКАШ!
5
5
 
20
 
! Отговори
Дау Джоунс 29 000 преди 4 години
Добре то затова китайците доприпкаха за преговори след тарифите на Доналд. Икономиката на САЩ е много силна в момента, ако Обама имаше още един мандат вече Китай щяха да са изпреваарили САЩ. Както се очертава ще има още дин мандат на Тръмп.
4
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТУПЕТО МУ Е ЗАЛЕПЕНО! ИМА СНИМКА В ГООГЛЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ КАК ОТ СИЛНИЯ ВЯТЪР МУ СЕ ОТЛЕПЯ ПОЛОВИНАТА ТУПЕ! ТРЪМП ПРИКЛЮЧИ! РАДВАЙТЕ МУ СЕ ДОКАТО ГО ИМА ОЩЕ!!ДОРИ ДА НЕ ГО ОТСТРАНЯТ ОТ ПОСТА ТОЙ НЯМА ДА СЕ КЛАСИРА И НА ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ !!! НАЙ-АНТИСОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай ви Дончо, сигурно яко го тресе нагона, щом се ръководи от втората глава. А тя освен малка е и мека. Управлява САЩ, като фирма Еоод "Нерез с увиснал фес".
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е за откриване на повече производство в САЩ.Либерастите са за изнасяне на производствата в Китай.Тяхната утопия е да има шепа богаташи живеещи в супер имения и милион клошари на социални помощи.Защо не се страхуват от революция ли?Защото планират чипиране на населението и програмираната им дидтанционна смърт.От деуга страна работещи хора формират средна класа.Мислеща изискваща и критична.Кво направи Обама?Увеличи безраборицата,дигна социала и легализира тревата.Кат няя кинти-друсайте.
1
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да се пенят, чичко Тръмп е най големия. Путин може само кафе да му носи и да пита с колко захарчета го желаете :)))