Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов

Съдията пусна лидера на „Русофили“ на посещение при Путин
Обновена: 5 фев 2020 15:50 | 5 фев 2020 15:50,
843
Помпео разкри: САЩ бие черния печат на съдия Андон Миталов
Снимка: БГНЕС

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов е българският магистрат, който е със забрана за влизане в САЩ, стана ясно от посолството на страната у нас.

Още по темата

Публикуваме цялото изявление на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

„Днес аз публично оповестявам името на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за участието му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това огласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разходи, чуждестранни операции и свързани програми на Държавния департамент за 2020 г. (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) след като държавният секретар оповести имената на чуждестранни длъжностни лица за тяхното участие, директно или индиректно, в сериозна корупция, тези лица и техните преки роднини не отговарят на условията за влизане в Съединените щати.

Законът също така предвижда възможността държавният секретар да посочи името на такива длъжностни лица и на техните преки роднини публично или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз оповестявам имената на неговата съпруга Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата дъщеря Гергана Миталова.

Това е първото такова огласяване в България и то потвърждава ангажимента на САЩ в борбата срещу корупцията в България и в глобален мащаб. Съединените щати продължават да подкрепят народа на България в борбата му срещу корупцията. Държавният департамент ще използва тези правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
682
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпейо да обвинява други в корупция. Това е върха на наглостта.
681
1
 
36
 
! Отговори
Врачанин преди 4 години
Та не разбрах само какво бе корупционното в случая със тоя съдя...за това че е пуснал някакъв да отиде в Русия ...Или всичко което е свързано с Русия е лошо и подлежи на контрол и наказания...така ли да го разбирам...и после нямало намеса в политиката на България..
680
3
 
44
 
! Отговори
Меркулов преди 4 години
Охранени задокеански ястреби,потъпкват у нас правосъдието,конституцията,държат се като надзиратели,защото си смъкнахме гащите,застанахме в позата на буквата Г и чакаме следващия сеанс.Кога Виктор Орбан,ще разреши подобно действие от страна на САЩ,на висш съдия унгарец, да му праснат черния печат? Никога!
679
3
 
44
 
! Отговори
Тишо преди 4 години
Никога не бях чувал за тоя съдия,ама ми стана много симпатичен.Ами на ония 240 кога ще им сложат печатите?
678
3
 
37
 
! Отговори
И на преди 4 години
Пейпео чер печат за България.
677
2
 
48
 
! Отговори
тя преди 4 години
По голяма реклама за тоя съдия не може да се желае , сега и адвокан да стане ще бъде много търсен !
676
3
 
45
 
! Отговори
тя преди 4 години
Много симпатичен ми стана тоя съдия !
675
0
 
43
 
! Отговори
тя преди 4 години
На бедрото ли му го бихте ?
674
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 708Това означава, че Помпео е занемарил големите дела, с които би трябвало човек на неговата позиция да се занимава
673
3
 
47
 
! Отговори
?? преди 4 години
Да не сме станали щат на САЩ и обявили война на Русия? Търся да видя и никъде нищо,иначе как ще обвиниш съдия /и не само,който и да е/ в корупция без влязла в сила присъда и при това чужд гражданин.Това не се ли казваше намеса във вътрешните работи на суверенна държава? Не го познавам,за първи път чувам за него,ама странно звучи.Нашият президент май се казваше Радев,не Тръмп.
672
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До из мет рускаЕто един който не може да пише но на който много му привира да мрази. На това се крепи фанатизмът . А аз мразя жестоко фанатизма. Всеки с омразите си.
671
1
 
47
 
! Отговори
Интерсно преди 4 години
Миталов дали иска и дали някога е искал да посещава САЩ? Защото ако "НЕ" то Америка се напъна и роди мишка.
670
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можете да отречете - съдия Андон Миталов е велик! Цял помпео се занимава с него.
669
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има чувството че САЩ сами са му наредили на тая пешка-съдя да разреши на оня Русофила да замине да получи медала, за да скалъпят цялато това фиаско сега, Не вярвам че тоя съдия на своя глава ще се постави в риск кариера дори и здраве и живота си, много добре знае че конците на Световния ред се дърпат от САЩ, а Русия както и ние сме само поредните васали 30 год. го потвърждават. Но Световния ред е започнал да до променя Доктрината и адресната регистрация.
668
7
 
32
 
! Отговори
хм преди 4 години
Разбирам ги американците - за тях действията на съдията в интерес на рашките и рашкофилите са следствие на корупция - подкуп и то голям, не могат да предположат, че съдия-държавен служител на правосъдната система на България действа срещу държавата си само и единствено от любов към друга държава
667
2
 
50
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Ако има Руски шпиони в България то съм напълно убеден ,че Американските са 10 пъти повече!!И едните и другите са ЕДНАКВО ОПАСНИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! Какво ли ще се случи с прокурор или съдия ако вкарат в зандана Американски Шпионин !!!
666
1
 
40
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Ангелнапротив,цру е напълно наясно с българския ъндърграунд!!!!-Но понеже нашите мафиоти са СЛУГИ на щатите,за това и ония се правят на слепи за истинските проблеми...Па са и прави:-не са луди да наказват чираците си,които толкова се стараят да им угаждат.бази са им нужни тук,територия,а това кой и как ще им ги осигурят, е без значение за тях..НАШЕТО дело Е НАШЕ дело!!!!!
665
3
 
52
 
! Отговори
Обикновен преди 4 години
Ако не беше Русия още да сме под турско робство. В България 80 процента от българите обичат Русия и руския народ, след тази подигавка сега ще станат 90 процента.
664
1
 
51
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
САЩ отново доказват ,че гледат само и единствено техния си интерес. Бият черен печат на човек който не се е поддал на техния натиск, а не на човек от който страда цяла България. Външно трябва да заклейми това поведение!!! Всичко това е отвратително!!!
663
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви оправни момчата сме имали ,пуснаха и САЩ на ПЪРЗАЛКАТА.