Тръмп оцеля, сенатът отхвърли обвиненията за импийчмънт

Гласовете на демократите не стигнаха при гласуването
Обновена: 6 фев 2020 06:56 | 6 фев 2020 06:45, Ния Христова
43
Тръмп оцеля, сенатът отхвърли обвиненията за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ оправда президента Доналд Тръмп в процеса по импийчмънт и по двете обвинения срещу него. Тръмп беше обвинен в злоупотреба с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса. 

По обвинението за злоупотреба с власт 52- ма сенатори гласуваха против и смятат Тръмп за невинен, а други 48 гласуваха, че е виновен.

По второто обвинение за възпрепятстване на работата на Конгреса, 47 сенатори гласуваха, че е виновен, а 53, че е невинен.

Президентът на САЩ съобщи в Туитър, че ще направи официално изявление по-късно днес във връзка с оправдаването си от Сената. Това ще стане по обед местно време (19:00 часа българско) в Белия дом.

През декември 2019 г. Камарата на представителите успя само с гласовете на Демократите да признае Тръмп за виновен и по двете обвинения.

Демократите обвиняват Тръмп в оказване на натиск върху украинските власти, опитвайки се да започне разследване срещу опонента си Джо Байдън и неговото семейство, а след това е и възпрепятствал разследването в Конгреса.

Републиканецът Мит Роми в последните часове преди вота каза, че ще гласува за свалянето на Тръмп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са известни с това, че ВИНАГИ лъжат, а американските демократи са просто комунисти под друг бранд...
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това беше поредния цирк спретнат от американските хипи-комунисти, незнайно защо наричащи се демократи. Тръмп бил оцелял? Поредната манипулация и/или признак за посредственост, не знам в тази медия всичко е възможно - всички знаеха какъв ще е разултата от този импийчмънт, за свалянето на Тръмп беше необходимо 2/3 мнозинство. Дори в САЩ никой не се интересуваше какво ще стане, защото всичко беше ясно предварително.
13
23
 
8
 
! Отговори
уточнение преди 4 години
Дедо Дончо Склерозата оцеля ,но всички демократи и един републиканец са гласували за това че е престъпник!48 сенатори смятат че мястото на дядката е в затвора , и че същия старчок е натискал Зеленски за компромати и спира работата на Конгреса.Не искам да правя аналогия с нашия дедо Боку.Той си е доказан престъпник и предател.И краварите бяха първите които го казаха и показаха.Но сега им е удобен защото е послушко и им даде едни 2.5 милиарда за нищо.
12
20
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ЗА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ!!!СЕГА ЦЯЛОТО ИМ НАСЕЛЕНИЕ ВИЖДА, ЧЕ СА ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!----------------РЕПУБЛИКАНЕЦ ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ДА ИМА СЛЕДВАЩИТЕ 2 МАНДАТА!!!!
11
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
само десет коментара, и то от недоспали. явно не са пуснали новите опорни точки.
10
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е най-слабият американски президент,руши авторитета на САЩ по света, влиза в нечестоплътни политически сделки ,вкл. и с политическото джудже Килърчо. Когато и да го импийчмънджосат- все ще е късно...
9
0
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Не е лошо да провериш колко депутати има в конгреса на САЩ. Ей пъргаво поколение сте бе -първо пишете после научавате и разсъждавате. Аман от неграмотни многознайковци!!!
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС - Население приблизително (като извадим населението на Великобритания - 66 млн.) 447 млн. души, така че да не сравняваме ЕС И САЩ, че вторите изостават се едни има няма 140 млн. души ...
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимендобре е когато пишете за САЩ все пак да отбележите, че освен 100 сенатора има и 435 конгресмени или пак стават 535 "парламентаристи", което си е сериозна цифра :)
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ - 320 милиона души - 100 сенатори,ЕС - 340 милиона - 705 депутати + неизвестен брой сътрудници, преводачи и.т.н и.т.н хрантутници + Е комисия + ...+ още хиляди тър теи
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дълбоката държава е в кома! Преди последните избори почти всички европейски лидери показваха безрезервните си симпатии към Киларито. От този момент нататък Тръмп ще започне да уволнява в Европа.
4
4
 
20
 
! Отговори
Кво става с Аляска? преди 4 години
Чакаме да се сбъдне изцепката на демократчето Адам Шиф - ако оправдаят Тръмп, той щял да изнаглее толкова, че да подари Аляска на Путин в замяна на нова руска намеса в изборите през есента. Кандидатите на демократите са смешна дърляща се пасмина, Тръмписимо като нищо ще си седи в Белия дом още четири години. Значи-и... който не иска да става поданик на цар Вова, да се изселва от Аляска. Така каза клоунът Шиф. Американската политика се върна в 50-те години и дебилизма на Маккарти. Жалък край.
3
18
 
12
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Голямият БРАТ оцеля.А нашият на Дондуков 2,кога ще го ботурясаме.Айде да освобождава кабинета,че трябва да се направи освежителен ремонт за следващия Президент !
2
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ето пример за антиправосъдие по американски. Тръмп видно от записа си е виновен отвсякъде. Освен това с политиката си ужким е протев Русия, а не само че изгуби Сирия, но е на път да изгуби и Ирак, освен това Иран му смаза две бази а той не отговори, а преди това се заканваще с 52 цели. Изложиха се и с посочвенето на корумпирания висш държавник у нас - хахаха целия народ им се смее. САЩ подкрепя тук дерибеите на българския народ и над малцинствата. Докато е Тръмп Русия ще си го развява по света.
1
15
 
14
 
! Отговори
Червената Ушанка преди 4 години
Бог да пази Америка.