Тръмп остро: Хаосът превзема Ню Йорк, напълно извън контрол е!

Президентът на САЩ с критики към губенатора Андрю Куомо
128

Американският щат Минесота подаде жалба срещу полицията в град Минеаполис за нарушаване на човешките права заради смъртта на Джордж Флойд.

Размириците, които продължиха седмица и в които загинаха 11 души, а стотици бяха ранени, вече утихват и постепенно стават мирни. В родния град на убития тъмнокож мъж - Хюстън, се проведе марш в негова памет.

Още по темата

Около 25 000 души се събраха, за да почетат паметта на Джордж Флойд. Събитието беше организирано от местни рапъри и негови приятели. Погребението е насрочено за следващата седмица.

Въпреки че демонстрациите започват да стават мирни, все още на някои места има бунтове. Полицията в Ню Йорк арестува 200 души през изминалата нощ. А президентът Доналд Тръмп отправи остра забележка към губенатора Андрю Куомо заради ситуацията.

"Хаосът, беззаконието и разрушенията превземат Ню Йорк. Кога губернаторът Куомо ще поиска помощ от федералното правителство? Ню Йорк е напълно извън контрол. Трябва да се сложи край на безредиците", написа Тръмп в Twitter.

В Орландо, Флорида, около 2 000 души се събраха на мирен митинг и се отправиха към кметството. Около 1600 военнослужещи са разположени в околностите на Вашингтон, където избухнаха протести и размирици.

В Сиатъл демонстранти застанаха пред полицейския кордон с чадъри, за да се предпазят от използваните от полицията лютив спрей и сълзотворен газ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
6
 
! Отговори
Козела преди 3 години
Пенсията ми е по малка от това което получават черните с купони за храна и безплатно Медикеид здравно осигуряване.Колко съм бил прос да бачкам цел живот и да плаштам данаци за тия *** да си живуркат с моите пари.
98
8
 
1
 
! Отговори
Баавиванга преди 3 години
Тръмп ще умре в лай.ната си. И светът ще се събуди по-добър. Помнете ми думата.
97
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато около теб има толкова много хора, на които нито им се учи, нито им се работи, но в замяна на това пък са убедени, че обществото е длъжно да им осигури щедра пожизнена издръжка, тогава имаш само два варианта, ако искаш да оцелееш:- Да ги пратиш в прародината им, там да си организират живота както щат;- С твърда ръка и без компромиси да им покажеш, че ако държат да живеят добре в твоята страна, задължително трябва да работят и да се съобразяват със законите.И ние имаме този проблем.
96
1
 
22
 
! Отговори
МАЙДАН В САЩ преди 3 години
Дайте да дадем Америка в ръцете на такива като Флойд - *** рецидивисти, наркомани и бандити. И на онези третополовите, които гласуват за психари като Килъри Хлинтън.
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ресторантът се казва Пушкин Русия и е в сан диего.Братушките не бавят никого.
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До yesВ Англия,Тачер направо смаза английското населението,оставяйки десетки хиляди безработни на улицата с приватизацията си,сега през карантината англичаните си одържавиха поне железницата,която им бяха взели,а Copoc им срина лирата тотално, затова донякъде ги разбирам англичаните,но все пак е по-добре в Европа да сме обединени,вместо разделени,не ми харесва да се караме с Англия,Русия,нямаме никаква полза от това,а само загуби и излишни,никому ненужни конфликти.
93
7
 
13
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Демократично е да распрьскваш демонстранти с лютив спреи гумени куршуми и армия Пия голяма чаша с белина за здравето на - донката и му пикая на дьржавата
92
11
 
31
 
! Отговори
фактите показват преди 3 години
Като се види статистиката , все едно в САЩ се води необявена война Миналата година - 1004 убити от полицията , повече от половината са бели Загинали полицаи около 90 Това според пропагандата се случва в най-хубавата , най-демократичната , с най-добрата ценностна система ,която непрекъснато поучава останалия свят как да живее
91
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тръмп е прав разбира се,ама демокрастите това не ги интерсува, искат власт, искат милиарди, затова най-богатите станаха за тия месеци на безработица още по-богати, защото всичко е направено да влиза в тяхното джобче.За това е тоя "расизъм" да им създава удобния електорат който работещите да идържат.Има 1000 убити на година от полицията, 250 са черни ,500 са бели,да сте чули да протестират за тях?, убити са по същия начин, ама сега трябва да размърдат електората да отиде да гласува, това е цялата работа.
90
4
 
16
 
! Отговори
yes преди 3 години
става у нас по "европейски" защото ЕС е създаден да прокарва тези "ценности" на членките, част от условието да си там, иначе санкции, само ще внасяш и нищо няма да получаваш и няма измъкване, прмер силната Англия едвва се измъкна от лапите на ламята.
89
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил съм в Чикаго една година знам за какво става въпрос,и те които са били знаят,Тръмп е прав ,добре че тук няма от тях
88
22
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Една гражданска война ще ви оправи гусин президент! Заслужавате си го!-:) За да започнете на чисто и без полицейщина мачкаща гражданите!
87
4
 
14
 
! Отговори
xmmm преди 3 години
същото у БГ, това си е либерастка политика в ЕС - марионетки на демократите, караш обикновените бачкатори да издържат *** и администрацията и полиция, а те за благодарност че не работят а само получават наготово гласуват за герб и тия са вечни, несменяеми, а да посмеят да не гласуват и папото спира.И главно защото другите не излизат да гласуват, герб нямат интерес обикновените хора да гласуват а само електората им.
86
6
 
25
 
! Отговори
do 65 преди 3 години
абсолютно точно, от 1964 откак им дадоха права на черните с единствена цел да ги хрантутят а те за благодарност да гласуват за тях, ей така с измисления "расизъм" им дадоха безплатна храна, здравеопазване, наем, ток, телефон, цял живот не работят, само дрога и кражби. Така демократите си купуват електорат, държат ги на наша издръжка и стоят вечно на власт заради негласуването на белите, а сега ще изкарат черните да гласуват ако искат да мързелуват, иначе бачкане ги чака.
85
4
 
16
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
В нета гледах клип как десет здрави руснака застанаха пред една руска кръчма в сан диего и никой не посмя да припари до тях. Смятайте колко са протестиращите и как полицията си върши работата като цялата тълпа я е страх от 10 човека. Тази работа е нагласена
84
2
 
14
 
! Отговори
до коко преди 3 години
Е и аз ти се чудя. И аз работя на две места, е имам 2 деца ...но определено работим и за трето. Имам си кредит за апартамента, плащам си данъците, платих си току -що почивката и нямам никаква причина да се оплаквам, не че не бих си намерил причина , ако търся. Но не бих го направил , защото е за мен порок. Предпочитам да намеря рещението, не проблема
83
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимена добър ден софиянецо ти чак сега ли разбра,че парното ви ще става все по-скъпо!ами така ще е докато столичани се научат да си плащат сметките...а така ли лесно се покриват близо 1 млрд. евро дългове от неплатени сметки към топлофикация!
82
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79 луда работа , колкото по-евтин газ , толкова по-скъпо парно Икономика по стандартите на българската мафия
81
0
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
Абе каква пропаганда те гони и тебе. Има си проучвания има си междунаодни и американски източници. Ако искаш чети ... Ама повечето в този форум са тук само да плюват де що се движи. А да, и Обама е микс, а не черен
80
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента гледам уеб камера на живо от Times Square. Няма никакви протести и бунтове.