Калифорния затваря ресторанти на закрито, кина, музеи

Коронавирусът се разпространява с тревожни темпове
2 юли 2020 17:37, Петя Славова
13
Калифорния затваря ресторанти на закрито, кина, музеи
Снимка: БГНЕС

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм затваря ресторантите на закрито, кината, зоологическите градини и музеите в няколко окръга, където живее около 70% от населението на щата, заради разпространението на коронавируса, съобщи РИА Новости.

Още по темата

"COVID-19 продължава да се разпространява с тревожни темпове. Отсега нататък в 19 окръга трябва да спрат да работят вътрешните салони на ресторанти, винарни, кина, семейни центрове за отдих, зоологически градини, музеи, салони за игра карти. Баровете трябва напълно да спрат да работят!", написа губернаторът в профила си в Twitter.

Нюсъм препоръча на жителите на щата да избягват струпването на много хора, да носят маски и да спазват дистанция. Според него през уикенда, когато страната празнува Деня на независимостта, всички паркинги на държавни плажове в южната част на щата и в района на залива Сан Франциско, ще бъдат затворени, предава БГНЕС.

По-рано в Калифорния беше регистриран рекорден брой заразени с коронавирус за един ден. В понеделник щатът отчете 6 667 нови случая на Ковид-19. Общо по време на пандемията в региона коронавирусът е открит при повече от 220 хиляди души, 5980 пациенти са починали.

По-рано беше съобщено, че най-малко 14 американски щата са решили да се въздържат от облекчаване на ограниченията заради нарастващия брой случаи на COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва, Калкута, ЛосАнжелос, обьединились в одной колхоз - стара руска народна песен.
11
3
 
6
 
! Отговори
ined преди 3 години
Набедиха белината, че била расистка и спряха да я пият и се видя ко стана.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мамка му!! Точно смятах в събота да заведа жената на кино в Лос Анджелис...
9
4
 
9
 
! Отговори
То се знаеше преди 3 години
"Раят на бездомните" в Щатите - стотици хиляди са. На тези ще им наложиш изолация и "дистанция", ама на куково лято. Както и в кварталите, компактно населени от "онеправдани" с IQ колкото да се каже, че изобщо го има. Още веселба им предстои.
8
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъра да си хвърли дипломата на земята и да скача с два крака отгоре и, който му е дал тази диплома също!
7
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Тогава няма да ходя там идната седмица.
6
5
 
6
 
! Отговори
гларус герб преди 3 години
Как може да затваря баровете тоя не знае ли че на тях се крепи икономиката??? Ами шезлонгите в Калифорния да не си ги пипнал ей! Или там не събират пари за шезлонги???Отвратителни хора?
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългата ръка и клетва на Мангъров е стигнала и до там...За съжаление и тук вероятно ще почнат да затварят благодарение на тоя чумпил...
4
4
 
2
 
! Отговори
Tака е преди 3 години
Като държавата ти е икономически изостанала и нямаш научен капацитет. Ние си имаме педиатри и те много добре разбират от епидемиология. Може дори да изнасяме педиатри.
3
5
 
11
 
! Отговори
stef преди 3 години
Ми кат' не питат световния капацитет Мангъров - ша затварят!Я да им отиде Мангъра на крака, да обиколи де що има медии да им разЯсни какво трябва да правят.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Че то в китай почти няма заразени вече. Единствено идващи от америка.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен е бойко.