Америка депортира студенти, не дава "зелени карти"

Тръмп не предприема никакви мерки срещу пандемията, коментира Христофор Караджов
8 юли 2020 09:10, Ния Христова
62
 
САЩ спират да издават повече визи на чуждестранни студенти, записани в университети, които провеждат лекциите си само дистанционно през новата учебна година. А ако не отпътуват от страната, те може да бъдат депортирани.
 
"Разпорежданията, които дойдоха от имиграционните власти, при какви условия ще бъдат връщани студентите, са доста неясни. Не става ясно какъв е минималният брой присъствени класове или физически, които в традиционния вариант трябва да бъдат заети от студентите, за да се водят с правилен имиграционен статус. Чуждестранните студенти трябва да поддържат определен брой класове, но какъв е процентът от тези курсове, които ще бъдат взимани онлайн срещу класовете, които трябва да се взимат физически, това остана неясно. Университетите нямат добри указания какво се случва", каза преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той уточни, че става дума за около 2,1 млн. души, или 5,5% от всички студенти в САЩ, а те внасят в страната годишно около 40 млрд. долара.
 
"Не само зелените карти, но и работните визи също са спрени, някои други категории визи също са спрени. Америка се е затворила по всякакви възможни начини. Най-лошото е, че няма яснота и видима стратегия в това, което се прави. Университетите реагираха доста бурно. За някои университети това е до четвърт от всички студенти. Освен това се разглежда при някои от тях, като опит за натиск да започнат преподаване не само онлайн, което се прави изцяло в епидемичната обстановка, а да се върнат към физическото", допълни Караджов.
 
Българският преподавател каза още, че Доналд Тръмп не може да разпореди нищо на университетите. 
 
"В САЩ има около 9000 университета. Те се ползват с абсолютна академична автономия или в най-добрия случай имат щатско управление. Той и неговата администрация, чрез неговата имиграционна политика, биха се опитали да влияят върху решенията, които се взимат от университетите", каза още Христофор Караджов.
 
По думите му Тръмп не предприема никакви мерки срещу пандемията.
 
"Не съм забелязвал действия и разпоредби, които да идват централизирано от Белия дом в тази посока - да се носят маски на публични места, кои заведения да са отворени или затворени... Това се решава от отделените щати. Преди няколко дни вицепрезидентът Майк Пенс започна да говори за това, че маските не са лоша идея", каза още Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До До ХА ХА и подобнитеАмериканци нищо не са "дали",а са продали!Бая голяма е разликата.Впрочем,когато Америка беше истинска,техните продукти бяха качествени и конкурентноспособни.Сега вече не е така за по-голямата част.Упадъкът в повечето сфери е видим и необратим.
20
0
 
1
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 3 години
Аз ще ги взема на бригада, да правят оборка с каруците на нивата като прибираме царевицата, да се пушат след комбайната
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурека (16)Да, те отдавна трябва да бъдат преквалифицирани в шофьори.В Пиндостан шофьорите са много повече от краварите.
18
6
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ха-ха...... Чебурашка-Прашка, аз *** нямам..... Ти си *** бе приятелю! Само се чудя дали автора на термина "кравари" не е титана на мисълта Александър Симов, който преди да стане руско-червен талибан и да намрази САЩ написа откровението "20 причини за да обичаш Америка".
17
7
 
2
 
! Отговори
До ХА ХА и подобните преди 3 години
Ами вие критиците на ,,краварите ",седите зад компютър работещ под американска операционна система,който е свързан с интернет,измислен също от американците и плюете това което са ви дали.А какво още са дали ,,краварите" на света ,замисляте ли се или няма с какво да мислите,примитивни люде. Само много невежи същества могат да ,,режат клона на който са седнали" Както казват умните:Oqsancta simplicitas!!!
16
2
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Средната класа на Америка изчезва, изчезва основният стълб на всяка икономика! Ако скоро не сменят курса на политиката си, САЩ ще навлезе в невиждана рецесия!
15
2
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
По думите му Тръмп не предприема никакви мерки срещу пандемията.Безспорен факт! Това което прави Тръмпона е да надъхва лупмените, че ще направи Амеурика грейт ъгейн! Как, кога, пълна мъгла!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професорчето дали случайно ни преглага рекламата, която виждаме на стената? Дали му плащат да ни я демонстрира?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами САЩ са всъщност са огромен конгломерат от 51 държави,разпорежданията се осъществяват от щатските власти на всеки щат
12
10
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Ха-ха...... е, за ужас на Бг "краварите.... Винаги съм се чудел колко нисък интелект трябва да имаш за да наречеш американците кравари и да настояваш троловете ти да употребяват този термин?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве ***...отчета, Тръмп си пази икономиката на неговата си страна, гледа си неговия народ. В условия на криза, разбира се че ще се опита да даде на своя народ работата, това да не ви е обонго?!Айде, стига ревахте, че 99% от тея "студентски бригади" са имигранчета.Айде да отиват в еврогееееейския съюз да дърпат полата на фрау меркелица, от там да вземат нещо.Пишете за нея ве нещастници!
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие сте чудни хора ,точно сега на кой му се ходи в Америка?На някой луд може би.А ти Христофоре си смени името да не те бутнат протестърите.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей Ф.С.В, не цапай виртуалното пространство.
8
6
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Сега ще почне "ЛОВЕНЕ" на студенти - Който не си замине в някакъв срок (неясно кога) Ще бъде арестуван и депортиран- Депортацията е -вкарване в затвор -"седене" няколко седмици до изготвяне на документи- удряне на печат с глоба (200к долари) -ако студентът реши пак да влезе в САЩ глобата влиза в сила с давностен срок 5 г-Конфискация на всичкото имущество на жертвата -ТОй си заминава както е хванат на улицата с същите дрехи и пари в джоба-САЩ плаща самолетните билети
7
2
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
На теб за нещо дреме ли ти въобще,пубере с ,,изящен "език?? То от такива ,,умници" като теб ,никоя държава няма нужда!
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също имам Зелена карта вече 29 години и си работя и живея спокойно в Синсинати, Охайо.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класове на български е курсове
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За сметка на това губернаторите предприемат мерки.Даже в Калифорния губернатора беше въвел задължителни маски.Ако не бяха губернатороите сега американците щяха да са добре.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да бъдат поизчистени.
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално!Америка се напълни с .....