Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар

Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин
273
Байдън спечели в ключовия щат Мичиган, битката с Тръмп на кантар
Снимка: БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън печели вота в ключовия щат Мичиган. За Байдън са гласували 50,5%, а за Тръмп 48% при преброени 99% от бюлетините, сочат данните в сайта realclearpolitics.com.

Още по темата
С победата си Байдън получава още 16 електори в избирателната колегия, която ще определи следващия президент на САЩ, като с това продължава да разрушава стената от подкрепа за настоящия президент Доналд Тръмп в така наречения "Ръждив пояс", която му помогна да спечели изборите преди четири години.

Обратът в предпочитанията на избирателите от Републиканската към Демократическата партия в този район е голям удар за Тръмп, чиито победи в Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания през 2016 г. го изпратиха в Белия дом.

Джо Байдън регистрира победа и в друг ключов щат - Уисконсин, което ще му донесе още 10 електора. Предизборният екип на Тръмп вече предупреди, че ще иска повторно преброяване в този щат.

Засега Байдън си е осигурил 253 гласа в избирателната колегия срещу 214 за Тръмп.

От щатите, от които се очакват резултати, Джо Байдън води в Аризона (50.7% срещу 47.9% при 84% преброени бюлетини) и Невада (49.3 срещу 48.7 при 75% преброени бюлетини).

Тръмп пък води в Пенсилвания (20 електора), Джорджия (16 електора), Северна Каролина (15 електора) и Аляска (3 електора).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ме учудва примитивизма на Америка сравнено с Европа - в 2020 да обикаляш с пушки и пистолети като някакъв ковбой от 1850, който си пази кравите от други ковбои в планината. А Тръмп с лицето, обилно напръскано с оранжев спрей за "слънчев загар" оставям без коментар. По смехотворност се конкурира с прическата на Ким от Северна Корея.
194
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оранжевият клоун е на колене! Джо Байдън води вече и в Джорджия/16 елект. гласа/ и Настигна и в Пенсилвания. Води и в Невада, а в национален мащаб има повече от 3,8 милиона гласа пред Тръмбовката. GOD BLESS AMERIKA за ужас и за страх на враговете.Да му мисли Русия и Плешивата Борджия с Високите токчета...
193
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдън ще спечели. Има предсказание за това, новия президент няма да е републиканец. А пък аз много се радвам, че не живея в страна, където след избори хора с пушки заплашват броячи на гласове, понеже не им отърва резултата. Страна, където нямам право да правя спортни залози онлайн да не намаля печалбата на милиардерите от казината в Лас Вегас. Такава страна - мерси.
192
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До демократПротестите спряха, резидента призова да се спазват противоепидемиологичните мерки.Както виждаш далеч не целия народ е против него.Аз лично няма да го подкрепя де, но няма да подкрепя и БСП или който и да е друг камо ли Трифончук
191
3
 
6
 
! Отговори
Сестра Галева преди 3 години
Основен съветник на Байдън май е Мая Костинбродска!
190
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, свършва се. В момента всичко се решава от Джорджия, където Тръмп водеше, но при 99% преброени резултатът е точно равен. Вземе ли Байдън Джорджия, печели изборите с 280 гласа и ще има съдилища (и с право).
189
13
 
29
 
! Отговори
KAG2020 преди 3 години
Байдън нищо не е спечелил. Това са преброени гласове с корпуция, кражби и измама. Измамите и нарушенията в ключови щати е главоломна. Няма нормален човек да гласува за сенилния корумпиран педофил.Корупцията е типичната за байдън и фамилията му но с Тръмп либерастите изтеглиха късата клечка.
188
0
 
5
 
! Отговори
като Петър Стоянов! преди 3 години
дето го провалиха ДПС-БКП-ДС и Симеончо-лъжеца...
187
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и въпроса не е в парите неграмотни и алчни...с цел да ограбите хартийките които печатите,за да държите хората в подчинение/не се ядат,не лекуват,не ви правят щастливи и здрави/...честта ни...унижението...подценяването...приемате толерантността ни като...страх...унижавате образовани и смели хора...образованите и смелите биха ли търпяли подобно унижение и геноцид?.....Аз съм Свободно Човешко Същество...Не признавам Власта Ви...Бог е моят авер...Справедливост или Смърт!!!
186
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Що реват ***?обременени комунисти и ДС ченгета ви делят на комунисти и...комунисти...или работят за Справедлив Свят или са евтини крадци докопали се до служби...назначени от политическата класа да ги обслужва...с цел пазене на властта и ограбване на Гладните...фашизъм в 21 век..модерен...дигитален...нечовешки...въпрос на време е да ви избесим жестоко..вас децата ви...внуците ви...и ще е Справедливо...вие убивате нашите деца и внуци...за пари...Няма Справедливост..Няма Мир!!!
185
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Що реват ***?не ни дреме...основното е да има Справедливост...Тръмп акал м златна тоалетна...дреме ми...ама я платили гладните...щяхте да строите стени и за робите мексиканците да ви я платят...ама го ду.ате..Справедлив Свят...или Мъртав Свят...останалото е...локуми...Бог ни дава живота...не Тръповци...Рокфелеровци...не служим на никого...и те акат като нас...и те умират като нас..Справедливост или Смърт!!!
184
12
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Тръмп и мафиотско-руското му управление си отива...време е за справедлив рестарт...или човечеството си отива...общочовешки ценности бяха подложени на отричане от болни егоцентрици получавали всичко с помоща на мафиоти и нечестни приоми...Справедлив свят за Всички...или да вървим по-дяволите...най-ще се изкефя на Апокалипсиса...ще е невероятно шоу...без силикон и предателства...пез парични знаци...без измами...Жесток и Справедлив Апокалипсис...може и ядрен...за малко бе с Иран
183
6
 
8
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"Кандидатът на демократите надви и в Уисконсин..."===================================Продължение: ... с измама.
182
6
 
7
 
! Отговори
демократ преди 3 години
Защо Бойко се крие?Цял един народ е против него.От какво го е страх?Нека дойде на площада,съвсем демократично ще е.
181
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 214 на Тръмп "Замръзнаха" от вчера на Обяд. Реално Северна Каролина и Джорджия вече са си на Тръмп, оттам той получава 31 гласа. Твърде вероятно е да вземе и Пенсилвания, стане ли това още 20. Да, може да не я вземе, но при над 90 процента обработени протоколи не я осветяват при положение, че снощи Тръмп водеше даже със 7 процента, а при Байдън осветяха при 86 процента за по 0,5 процента.Реално са равни и двамата, дори Тръмп е малко по-напред. Въпроса е ще вземе ли Невада
180
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста манипулативно представяне. Тръмп съди Байдън за Мичиган и Уисконсин, където разликите са под 0,5 процента.Чака се Невада, ако Тръмп спечели там (Байдън води със 7000 гласа) става президент.Пенсилвания също е важна, там води Тръмп, но ако Байдън го мине всичко свършва. Тръмп обаче иска оспорване и за Пенсилвания, твърди че демократите мъкнели чували с бюлетини
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 192В Калифорния са преброени само 66% от гласовете. В Мичиган са 99%.
178
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Кое те кара, да кажеш това?
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търмп получи заповед от съда, която му позволява влезе където се бори вота във Филаделфия (защото колкото и да сме папагали, Филаделфия да има 80+ процента за Байдън, просто е нереално. В Калифорния нямат такива секции ...).
176
9
 
2
 
! Отговори
Стария Джо преди 3 години
До АнонименДа, много лошо туй нещо социализма, достъпно здравеопазване, образоване за всеки, абе все ужасни неща. И за какво са ти лекар и зъболекар, няма да те мъчат я, нали си мъжкар. Това са привилегии за богатите все пак. Чудно нещо е да правиш някого още по- богат, той да ти крещи да оставаш след работно време и да ти режат от отпуската, щото времето е пари, разбийш ли.