Трима души оцеляха 33 дни на самотен остров само с кокосови орехи

Те бяха спасени от случаен патрул на бреговата охрана
12 фев 2021 19:30, Нели Христова
51
Трима души оцеляха 33 дни на самотен остров само с кокосови орехи
Снимка: Twitter/ USCGSoutheast

Трима души оцеляват 33 дни на необитаем остров в Бахамските острови, хранейки се само с кокосови острови. Те са били спасени от рутинен патрул на американската брегова охрана, който съвсем случайно забелязал, как групата трескаво развява импровизиран флаг на Ангуила Кей.

Тримата кубински граждани споделят пред спасителите си, че са оцелели предимно благодарение на кокосови орехи, а един от членовете на екипажа, участващ в спасителната акция, заяви пред BBC, че е "изумен, че са успели да оцелеят толкова дълго".

Групата беше забелязана за първи път на острова, разположен между Флорида Кийс и Куба в понеделник.

Представителят на бреговата охрана Райли Бийчър каза, че е патрулирал, когато "нещо привлякло вниманието на окото му". Когато се върнал на по-ниска височина, разбрал, че на острова има хора в беда.

Екипажът не беше оборудван за незабавно спасяване, но на кубинците била спуснала храна, вода и радио, чрез което да могат да комуникират.

"За съжаление нямахме никой, който свободно владее испански език, но с моите бедни познания успях да разбера, че те са от Куба и че се нуждаят от медицинска помощ. Те подчертаха, че са били на острова от 33 дни", сподели лейтенант Бийчър.

Групата от двама мъже и една жена казала на служителите на бреговата охрана, че са доплували до острова, след като лодката им е потънала.

"На пръв поглед изглежда, че на острова няма много растения, но там има малко храсти и някои дървета", каза Джъстин Догърти.

Съобщенията на американските медии твърдят, че кубинците са оцелели и благодарение на плъхове и конхи.

Триото най-накрая беше спасено от острова с хеликоптер във вторник и откарано в медицински център във Флорида, въпреки че няма съобщения за големи наранявания. Оттогава те са прехвърлени в американската имиграционна и митническа служба, казва бреговата охрана.

Членовете на спасителния екип казаха пред BBC, че никога преди не са били свидетели на подобна ситуация.

"Никога не съм попадал на никой, който да е бил блокиран където и да е било през този период от време", каза лейтенант Догърти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е "русофилин"Това е недостойна за уважение, продажна и купена русофобска медия, която угажда на властващата мафия. Лае по Русия, Президента и соца, превъзнася Боко, "демокрацията", кравари и турци. Включително и в коментарите!Тя е пример за как нищо не се е променило към по-добро. Мечтата на Волтер - свободата на словото - е една илюзия. Няма свобода на словото - има само свобода на лъжите, на пропагандата, на измислената история и клеветите. Само изгубихме, а не спечелихме
21
1
 
15
 
! Отговори
Робинзон преди 3 години
..хранейки се само с кокосови острови-цитат..къ ги ядат тея острови бре
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дедоЗа сарказъм е добре, дедо... Когато много се краде и управлява мафия, няма значение как ще я наречеш. Демокрация значи същото като "народно управление", преди бяхме Народна република, сега уж демокрация, нищо не се е променило, по-точно не към по-добро! Сега се краде дори повече и народът е повече ощетен. Преди имаше все пак някакъв контрол и някакъв срам, не се лъжеше чак толкова много и нямаше чак таква зависимост, пресъпност, изкривяване на историята и пропаганда
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че ще оцелеят! Хората 33 дни съвсем без храна могат, а кокосовите орехи са калорична и богата на полезни вещества храна. Питагор е гладувал заедно с учениците си по 40 дни за прочистване на ума. Модерният човек е твърде разглезен и затлъстял! Особено американците са като бурета - грозни, дебели и страшно болнави... Аз лично в този случай бих карал само на орехи, някои растения, и някоя риба, ако се хване, и категорично бих пропуснал плъховете, но това вече е въпрос на вкус...
18
5
 
6
 
! Отговори
дедо преди 3 години
Важното е да има демокрация и капитализъм и всичко ще ни е точно. Вече 30 г се рдавам на резултата и обичам нашите "освободители" от запада,имам и ЛИдл и Кауфланд. Да живее каптализма и демократичнитите олигарси милиардери! Вива!
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам куманистите, защо кубинците бягат към САЩ и си рискуват живота в надуваеми лодки, а не е обратното. В Куба имат световна медицина, не мога да си обясня. Бягат от прекрасния комунизъм за да се насадят на джендърската демокрация, я не понимаю!
16
2
 
20
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Кубинците са бягали от комунистическия "рай" в Куба !
15
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България вече 30 години 5 милиона души оцеляват с кренвирши от месо и демократични банани.
14
5
 
5
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Директно щях да правя вино от кокоса и кат се кача на някоя палма по цял ден злобарки. До кат ме найдат живот ще си живея.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Било е като на хотел в сравнение с комунистическа Хавана.
12
1
 
6
 
! Отговори
робинзон преди 3 години
До Анонимен 41. Не на всеки остров има камъни, още по-малко остри.2. Натуралните кокосови орехи, както падат от палмата са покрити с един зелено-кафяв външен слой, после има 2 сантиметра слой от "конци" и чак отдолу излиза това, което евентуално би се счупило от блъскане в камък.
11
2
 
16
 
! Отговори
моряк-пенсионер преди 3 години
Един кубинец преди години ми казваше, че ако замръзне океанът всичи ще побегнат към САЩ.
10
2
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
Това се казва дух и борбеност за живот
9
4
 
3
 
! Отговори
ЕЙ ТИЯ МНОГО КОРАВИ преди 3 години
Даже повече от нас в това бандитско иго тука
8
1
 
2
 
! Отговори
Петкан преди 3 години
Остри камъни ...
7
8
 
11
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
3 маймунки оцелели като яли бахамски острови на необитаем орех цели 33 дни ! (Чакам за Номбел) !
6
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Гледай корабокрушенецът с Том Ханкс (cast away) дето караше в началото само на кокосови орехи и после разправяй каква храна били.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"хранейки се само с кокосови ОСТРОВИ." - някой май е мислил как да се "наплюска" вместо да внимава в час...
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До робинзонми блъскаш го с камък докато се счупи
3
7
 
20
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Куче със салам плашите. Това да не са американци. Те в Куба що глад са видяли, та едни 30 дни на кокосово орехи ли няма да издържат. В Куба няма и това, само охлюви ядат и ако пуснат купонни яйца.