Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата

"Прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той
15 фев 2021 18:00, Петя Славова
117
Бил Гейтс разтревожен не за коронавируса, а за изменението на климата
Снимка: БГНЕС

Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било "най-удивителното нещо, което човечеството някога е правило", казва милиардерът основател на "Майкрософт".

За сравнение, прекратяването на пандемията е "много, много лесно", твърди той.

Новата книга на Бил Гейтс "Как да избегнем климатични бедствия" е ръководство за справяне с глобалното затопляне, съобщава БГНЕС.

Петдесет и един милиарда е колко тона парникови газове обикновено добавяме към атмосферата всяка година. Нулата е нивото, до което трябва да стигнем.

В книгата си Гейтс се фокусира върху това как технологията може да ни помогне да направим това пътуване.

Възобновяемите източници като вятър и слънце могат да ни помогнат да декарбонизираме електроенергията, но това е по-малко от 30% от общите емисии.

Още по темата

Ще трябва да декарбонизираме и останалите 70% от световната икономика – производствата на стомана, цимент, транспортните системи, производството на торове и много, много повече.

В момента просто нямаме начини да направим това за много от тези сектори.

"Правителствата трябва да са водещи", заяви Гейтс, цитиран от BBC.

Отговорът, казва милиардерът, ще бъде усилие за иновации в мащаб, какъвто светът не е виждал досега.

Повечето потребители не плащат нищо за щетите върху околната среда, причинени от замърсяването от бензина в колата им или въглищата или газа, които са източник на електричеството в дома им.

"В момента не виждате болката, която причинявате, когато излъчвате въглеродни емисии", твърди Гейтс.

"Трябва да имаме ценови сигнали, за да покажем на частния сектор, че искаме зелени продукти", казва той.

Това ще изисква огромни инвестиции от правителствата в научноизследователска и развойна дейност, твърди Гейтс, както и подкрепа, която да позволи на пазара за нови продукти и технологии да расте, като по този начин ще помогне за намаляване на цените

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ няма ли честни и смели следователи и прокурори които да започна те и да проведат изначално разследване от къде се взе вируса кой и защо убива невинни хора и кой какви изявления е правил по световните форуми и защо сега изведнъж е този интерес за климата. Няма ли поне един честен и влиятелен човек който да хване виновниците за топките.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национализация и разследване на най богатите филантропи за това от къде се взе вируса и кой и защо го е пуснал да убива хора и да ги оставя без работа и за това тея хора какви изявления са правили за вируса и защо сега правят опит да се скрият зад климата.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи разни фамилии 200 години натрупаха огромни богатства и власт чрез замърсяването на планетата, а сега всички трябвало да плащаме, за да декарбонизираме икономиката... Все едно аз да изям всичкия хляб на селото и след това да кажа - ами ако искаме да имаме хляб ще трябва всички задружно да обработим нивата. Ами не, аз ще трябва сам да я обработя и да нахраня цялото село, нали така? Ами хайде сега тези с милиардите да ги върнат на обществото и с тези пари да се спаси планетата...
97
3
 
1
 
! Отговори
NY преди 3 години
бг панелниците налазиха
96
1
 
13
 
! Отговори
S преди 3 години
Този зъл, лицемерен, комплексиран плъх всеки ден ли трябва да ни го навирате в лицето? Климатът е поредната схема за манипулация и други цели с финансов характер. One must look to see. Търсете, четете между редовете и бъдете здрави. Бог с нас!
95
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха какво лицемерие...вашите приятели и вие отнемате зеленото на планатета ни г-н Гейтс...надяваме се ковчега ви да има чекмеджета и Господ да ви осребри ...върховна глупост и лицемерие...и да вече не сте номер 1...това ви е болката....Мъск за един форд раптър се стиска/помолих да ми подари/...милиардера...не ,че е сериозно,играте си с животите на милиарди човешки същества...обричате се на забрава и презрението на милиардите...ще ни има...ще ви забравим...или ще ви помним като грабители...
94
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тя шашмата с вируса и далаверата няма как да продължи вечно. Безплатните ваксини вече са поръчани и платени. Време е вече филантропа чичо Бил да се върне пак на климатичната шашма за ограбване.
93
1
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Русия е непобедима.Руснакът воюва за Родината и семейството си.Американският войник-за пари.Руснаците освободиха България от ТУРСКО РОБСТВО.Поклон пред паметта на загиналите НАШИ БРАТЯ РУСНАЦИ.
92
0
 
5
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Дават милиарди и за анти-зелени настроения и мнения.Реално всяка стран има достатъчно ресурс да се самозахрани и е нужна политическа воля за да се използва това което има.Но това значи тотална смяна на световното статукво, което все още се крепи на петродолара и на ТЕЦ-ове, в които никой от нас няма собственост и изгода. Озеленяването значи преразпределение на блага и влияние, а силните на деня не го искат това никога.
91
2
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
1во към днешна дата соларната и вятърната енергия са най-евтината енергия в някои по-топли страни. 2-ро както е казал човека това е само една дребна част. Тежката промишленост и остаряло земеделие са по-големия проблем. А изсичането на горите прави всичко това още по-лошо.Едрия бизнес с горива, земеделие, животновъдство и тежката индусрия не искат и нямат интерес за промяна. Това са истинските елити, даже не са и хора а безлични корпорации, които дават милиарди за пропаганда и лобизъм.
90
5
 
2
 
! Отговори
Ще трябва НОВ преди 3 години
Нов мутант вирус по-як и по-силен да се появи, за да се оправят и нещата с климата.
89
15
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
*** пак са налазили коментарите гледам :))) Използват нелегален OC Windows и псуват създателят му :))) ***, Ганьооооооо, ***, никога няма да станеш европеец и гражданин на света. Все в гюбрето ще си седиш и ще си мислиш, че си велик, защото знаеш как се вари шльокавица ....хахахахаха
88
3
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 години
Ако всичко,което говорят манипулаторите,като този,за промяната на климата вследствие на човешката дейност искат да прекроят Света,така,че за милиарди,ще стане невъзможно да преживяват.Всичко това в ръцете на тези,ще доведе до огромна инфлация.Мнозина,ще станат излишни.Никола Тесла даде насоките на безплатната енергия от космоса.Само,че безплатна не е по вкуса на някои.Енергия от фотоволтаици,даже от вятър е много скъпа и това се отразява на сметките ни.Не вярвам и на дума на този,че мисли,за доб
87
3
 
16
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
Абе, няма ли кой да му затвори човката на тоя *** най- накрая?
86
5
 
15
 
! Отговори
СВОЙ преди 3 години
Бил Гейтс,май е психично болен.Този освен,че иска да прекрои Света спрямо болният му мозък,вече въобще не се замисля за обикновеният човек.
85
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 3 години
Големия проблем не е пандемията и не е климата.Големия проблем е, че ресурсите на Планетата са ограничени и човечеството не може да си позволи да се развива на база увеличаване на потреблението.Философията на комунизма беше по-различна но той абдикира пред неистовата реклама на потреблението.Човечеството или ще се върне назад и ще потърси щастие извън потреблението или ще загине на опасана и свръхзамърсена планета.
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо ми писна от тая. Експерт по всичко. Да се чудиш как не е българин!
83
2
 
13
 
! Отговори
До 87 преди 3 години
Големият проблем е вакуумът, оставен от фигурата на Бог като идеал, който да тегли човечеството напред. Науката и изкуството не са идеали, а инструменти, които в началото на своето развитие са целяли достигането на Бог като абсолютна истина. Днес, обаче, човечеството се лута между депресията на нихилизма и и опиянието на хедонизма без да има цел, посока, идеал пред себе си. Това важи с пълна сила и за политическите елити. С други думи, ние се движим по инерция към пропастта.
82
4
 
3
 
! Отговори
не е така преди 3 години
глбалното затопляние и епидемиите не са най-големите опасности пред човечествотонай-големите опасности са въздигането на хора като тръмп, брекзита, путин, русия, китай, хора като орбан и ердоган.има опасност ако процесите които тези хора създават не се овладеят да влзем в столетия на войни локални и глобални, както е било в средновековиетоно кой ли ти чете история.....ако искат милиярдерите да спечелат да влагат пари срещу тези хора, срещу дезинформацията и идеите им
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е болен, как не се намери някоя клиника да го прибере. Заради него сме на този хал с маски и каски