Минеаполис плаща рекордните 27 млн. по делото на Джордж Флойд

Той бе убит от полицай, което доведе до протести в цяла Америка
13 мар 2021 08:39,
50
Минеаполис плаща рекордните 27 млн. по делото на Джордж Флойд
Снимка: БГНЕС

Американският град Минеаполис се съгласи да плати 27 милиона долара за уреждане на гражданското съдебно дело, заведено от семейството на Джордж Флойд заради смъртта му при полицейски арест, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Градският съвет на Минеаполис обяви рекордната сума, включваща 500 000 долара за квартала, където беше арестуван Флойд.

Още по темата

Бен Крамп, адвокат на семейството на Флойд, каза, че това е най-голямата сума за предсъдебно споразумение по гражданскоправен иск и "изпраща силно послание, че животът на чернокожите наистина има значение и полицейската жестокост срещу цветнокожите трябва да спре".

Преди две години Минеаполис се съгласи да плати 20 милиона долара на семейството на бяла жена, убита от полицай.

Флойд умря на 25 май миналата година, след като по време на арест белият полицай Дерек Човин притискаше врата му с коляно почти 9 минути. Смъртта му предизвика протести в Минеаполис и в целите Съединени щати.

През юли семейството на Флойд заведе гражданско дело срещу града, Човин и още трима уволнени полицаи, обвинени за смъртта му.

По-рано тази седмица започна съдебен процес срещу Човин по обвинения в убийство. По-късно през годината трябва да се изправят пред съда и другите трима полицаи, които са обвинени, че са подпомагали и насърчавали Човин при смъртта на Флойд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само дето е жив и всичко е поредният холивудски спектакъл.
9
0
 
21
 
! Отговори
аз преди 3 години
Сега ще си имат парички за дрога.
8
1
 
27
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
Като му гледам криминалното досие на този, си мисля, че много малко от стоката от Африканския рог ще стига до съдебно дело. Просто Полицията в САЩ ще започне да работи под мотото: -"Да върнем маймуните обратно по дърветата".
7
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ,ако си престъпник и си го получиш-макар и по-хард,си герой...И американския данъкоплатец ще дундурка семейството на измамника?!? Не съм расистка ,но черните наистина започнаха да прекаляват...Радвам се,че не живея в Америка,явно да си бял човек там ,започва да става грях
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10Еми перфектно бе батка!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А семейството в чийто да нахлува злите полицай?
4
24
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ ФАЩ ИМАТ ЗАКОНИ ИМАТ И ДОСТА СИЛНО ПРАВОСЪДИЕ!! ИМАТ И СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ Е БЯЛ ИЛИ НЕ!!!ТОВА КОЕТО ПОКАЗАХА Е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО!! ИМА СИ ПРОЦЕДУРА!! ЩОМ ГО ЗАКОПЧАЕШ ГО НАВИРАШ В КОЛАТА И ГО ЗАКАРВАШ В УЧАСТЪКА!!!ТУК СИ БЕШЕ ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ КОЯТО НЯМА КАК ДА СЕ ОДОБРИ ЩОТО И БЕЛИТЕ ВЪРШАТ НЕ ПО-МАЛКО ЗЛОДЕЯНИЯ ОТ ТАКИВА КАТО ТОЯ ОТ ПЛАКАТА!
3
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше в България нямаше да има такова нещо понеже тука ако някой кап го направи то ще го обяват за герой. Това са бг ценностите.
2
20
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БЕШЕ ЕКЗЕКУТИРАН ПУБЛИЧНО!!!ПОЛИЦАЯ ГО НАПРАВИЛ ТАМ , ЗАЩОТО ВЪВ УЧАСТЪКА НЕ МОЖЕЛ НЯМАЛО ТОЙ ДА ГО РАЗПИТВА !-----------И ТО ДОРИ НЕ ЗА КРАЖБА А ОБИКНОВЕНА ИЗМАМА!
1
1
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Спукана и е работата на Америка.Я изкарат още 20 г,я не.