Решенията по закона "Магнитски" са необратими

Не подлежат на съдебни обжалвания, обясни проф. Асенов
4 юни 2021 09:45, Петя Славова
120
Решенията по закона "Магнитски" са необратими
Снимка: Bulgaria ON AIR

Законът "Магнитски" има реални действия в борбата с корупцията и решенията по него са необратими. Това заяви пред БНТ преподавателят в Американския университет във Вашингтон проф. Асен Асенов.

Още по темата


В съобщението преди 2 дни ясно и точно е казано, че въпросните лица и свързаните с тях подлежат на санкции. Американските фирми не могат да правят повече бизнес с тях, каза проф. Асенов.

Тези решения не подлежат на съдебни обжалвания, те са окончателни. САЩ имат ключова роля в международната разплащателна система. По думите му за последните 10-15 години европейски банки са платили милиарди долари глоби заради нарушаване на американското финансово законодателство.

Уточни, че федералното правителство никога не взима решения без да има солидни доказателства. Това е опит да се помогне на България да се избави от оковите на корупцията. Имаме споразумение за правна помощ между САЩ и България, коментира още проф. Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Май Черепа,Мустака,Шишо и останалите измислени герои,не можаха да разберат,че е крайно време да сложат край на партизанския живот и да се държат като капиталисти милиардери,а не като руски мафиоти,аватари,които са стиснали народът си за гушите,по примерът на своя гуру,товарищ Путин?!Същите тъ панари и *** по сайтовете,които искат хем да се кефят на капитализма,всеки уикенд в Гърция,хем да продават на евтиния България на руските си господари!Но САЩ ви дадоха сигнал,че са тук и край на игрите!
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на САЩ, най-накрая истината за Радев, който подкрепя корупцията в лицето на Божков. Това е голям шамар за Радев.
88
0
 
1
 
! Отговори
НЕОБРАТИМИ СА ,БЕ... преди 3 години
ТОЧНО ЗА ТОВА , ЧЕРЕПА , ЧАЛГАРО , ПИНОКИО И ФИГУРАНТА СА ПРЕ-ДОВОЛНИ И БЛАГОДАРЯТ НА САЩ....А , КАКА ВИ КОРНИ , ДАВА ВЕЩИ НАСТАВЛЕНИЯ НА ГЕШЕВ , КАК ДА РАЗНИЩВА КОРУПЦИЯТА.....ХА,ХА,ХАААААААААА....САМО ШИШИ , НЕЩО МРЪНКА, АМА КАТО СТАНЕ ДПС --ВТОРА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА , ЩЕ СЕ УКРОТИ!
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво сащ набиваи комунистическите крадливи чутори на гербаджиите и патреотетеНадяваме се след изборите да има нови санкции
86
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
федералното правителство никога не взима решения без да има солидни доказателства-=====- ...Обаче никога не ги споделя... Що не сие бети маиката!
85
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
От как сме в ЕС българина визи за САЩ не щеИзтребвало му е да мие чинии в Илиноис като може да ги мие в Мадрид
84
2
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тия нашите са си мафияАма и американците имат една демокрация корупционно девствена
83
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега идва и "Рико". Законът Рико предвижда пълна наказателна отговрност и 180 млн.долара. Шиши е пътник.
82
1
 
1
 
! Отговори
До До 65 преди 3 години
Преди прогнозите за щяло и нещяло някъде си, не е ли по на полза роду да се вторачим в наш'та си градинка и там да хвърлим усилията. Хем ни е под ръка, а и бихме могли само да спечелим, не ли?!Колокото до ХънГтингтън-А, кого визираш - медицинския доктор от време оно, на чието име е наречено едно генетично заболяване или политолога-геополитик и философ? В днешно време всяка една теория, колкото и стройна и логично звучаща да е, винаги има куп недостатъци, слаби страни и несъгласни.
81
6
 
12
 
! Отговори
До бялата стая преди 3 години
Нищо не си разбрал пич. Никой не се намесва във вътрешните работи на България. Това е закон, който има действие само в САЩ. Това правите троловете - дезинформация.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоша работа, щели да разширяват обхвата на закона Магнитски, ще включват и русофилството в него наравно с расизма и ксенофобията. При това положение, доста хора дето постоянно пишат "Кога ще махнат визите за САЩ" ще изгубят всякаква възможност да припарят там.
79
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Сата НАТО, с това написано от теб,се потвръждава,че на България,не и трябва съд,прокуратура,и накрая,няма нужда и от гл.рпокурор,щом американците,имат солидни доказателства.
78
16
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Щатите най-нахално се месят във вътрешните ни работи, подкрепяйки беззаконието и ГЕРБ.
77
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До българин,хубаво прочети закона "Магнитски"след това го коментирай,той е закон за нарушаване на човешките права ,и против расизъм,нито шиши,нито черепа са ходили,да малтретират,или убиват чернокожи,самите техни полицаи,ги убиват,затова те нямат никаква вина,за да бъдат наказвани,по този закон.Твоите любимци хамериканци,не търсят,този който е получил подкупа,а наказват,този,който го е дал.
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков ли събори държавата или тя него ?Като даваше изявление по Скайп беше свалил гарда и посинял от силния шамар.
75
0
 
4
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Да бе,калинките не виреели,а само ч.....те.Ако с Обама Америка приключи като единствената супер сила,то с Байдън Америка навлиза в процеси на втора гражданска война към 2050.Пак според Хънгтингтън ,тогава страната ще е на прага на нов разлом.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България никоя власт не може да се бори с мафията. Първо, защото всички са се оплели, като свински черва и второ, защото като реши прокуратурата да съди някой, всички останали се надигат в подкрепа или съдът го оправдава. В България никога няма доказателства уличаващи в извършване на престъпление. Сега срещу САЩ никой не може да рита. Това е част от глобализащията. А, че списъка започва с В. Божков и Пеевски никой не е изненадан.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и Радев се подкрепят взаимно
72
10
 
5
 
! Отговори
Бялата стая преди 3 години
Докъде стигнахме ........Безропотно да приемаме за нещо естествено една очевидна намеса във вътрешните работи на България.Има нещо непонятно и дори патологично във всичко това.
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има се предвид Сидеров,ще ра,очаровам ДБ,които искат Бойко да е онзи политик.Не,Сидеров е.Всеки го знаеше.Затова остана с 0.4. на изборите.Сидеров е част от агентурата на Путин като провежда подслушвания.Гешев да го хване.