НАСА определи дата за новата космическа мисия

Третата пилотирана мисия до МКС ще се осъществи на 31 октомври
15 юни 2021 12:08, Ния Христова
9
НАСА определи дата за новата космическа мисия
Снимка: БГНЕС
НАСА обяви, че третата пилотирана мисия до Международната космическа станция (МКС), която ще се изпълни съвместно с частната компания „SpaceX“, ще излети на 31 октомври от Космическия център „Кенеди“ на нос Канаверал, Флорида, съобщава „Дойче Веле“.
 
Американската космическа агенция обясни, че корекцията на датата на изстрелване, която предполага закъснение от почти седмица от предварително обявената (23 октомври), е определена "въз основа на интензивността на трафика“.
 
Четиримата астронавти, които ще пътуват на борда на новата капсула „Dragon“, произведена от „SpaceX“, ще бъдат Рая Чари, Том Мършбърн и Кайла Барон от НАСА, както и астронавтът на Европейската космическа агенция (ESA) Матиас Маурер .
 
Екипажите на мисията Crew-3 ще прекарат шест месеца на МКС и през първите си дни ще имат "кратък период на трансфер" с членове на Crew-2, които се очаква да достигнат бреговете на Флорида през първите две седмици на ноември, съобщава НАСА.
 
Астронавтите на НАСА Шейн Кимбро и Меган Макъртур, японската космическа агенция JAXA Аки Хошиде и неговият колега от ESA Томас Песке ще се върнат на Земята на борда на „Dragon Endeavour“ в която са пътували до МКС на 23 април.
 
Според НАСА, "следващата мисия за ротация на екипажа е планирана за не по-рано от средата на април 2022 г. и свързаните космически кораби и ракета-носител ще бъдат определени на по-късна дата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Win, loose who care преди 2 години
Кой му пука... Със-, без-, все тая.
5
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Вижте истинската КРИВИНА на Земята тук:-https://youtube/watch?v=owTCFjYxtw0 и я сравнете с тая,която ви ПРОБУТВАТ за "Визия в реално време от МКС"!...И си помислете :-Лъжат ли ви,или само ви баламосват?!
4
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
а ,не!...Стига си ме затривал/а!!!
3
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!..Ако тая информация е от днес /или тия дни/ значи,че баба Наса "планира" нещо си за СЛЕД ЧЕТИРИ месеца!!!!...Това добре,но защо ни го съобщават?..То и Мъск-овия декларира,че през 2022-ра бил щял да прати хора до Марс,обаче МИНА ВРЕМЕ и дърдоренето му се позабрави....Та:-Ако ще пращат,да пращат,ако не,...ПРАЗНИТЕ ИМ ПРИКАЗКИ са за пазара!..Там става основния "лаф-моабет"..Дето викат ората:-"Не казвай "хоп" преди да си скочил!"...Ама пуста ОБРАБОТКА..
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА Роскосмос разчиташе на НАСА да и плати разходите по смяната на космонавта в орбита, но сега и този приход отпадна. Тъкмо няма да им се налага да се молят на американците да спят при тях като се съберат по случайност трима руснаци.
1
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наса преди разчитше на нацисти а сега разчита на един олигарх да ги извежда в космоса