Северна Корея заплаши да възобнови изпитанията на оръжия

Военните заплахи на САЩ достигнали опасна линия
20 яну 2022 08:00, Петя Славова
20
Северна Корея заплаши да възобнови изпитанията на оръжия
Снимка: БГНЕС

Северна Корея обмисля възобновяване на "всички временно прекратени дейности" по изпитания на оръжия заради враждебната политика на САЩ, съобщиха информационните агенции, като се позоваха на съобщение на севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е свикал среща на политбюрото на Корейската трудова партия, "за да обсъди и вземе решение за незабавна работа по важни политически въпроси", включително контрамерки на американската враждебна политика, посочва Ройтерс.

Още по темата

Политбюрото е наредило преосмисляне на "мерките за изграждане на доверие, които ние предприехме по собствена инициатива на преференциална основа" и "незабавно проучване на въпроса за възобновяване на всички временно прекратени дейности", съобщава КЦТА.

"Враждебната политика и военните заплахи на САЩ достигнаха опасна линия, която вече не може да остане пренебрегната, въпреки нашите искрени усилия за запазване на общата тенденция за намаляване на напрежението", посочи севернокорейската държавна информационна агенция.

Тази новина идва няколко дни след четвъртото ракетно изпитание на Северна Корея тази година, отбелязва Ройтерс. Ким Чен-ун едностранно прекрати ядрените опити и тестовете на междуконтинентални балистични ракети през 2018 г., когато започна дипломатически преговори с тогавашния американски президент Доналд Тръмп, предава БТА.

Но преговорите влязоха в задънена улица след провала на втората им среща през 2019 г., когато САЩ отхвърлиха искането на Северна Корея за по-сериозно облекчаване на икономическите санкции в замяна на частичен отказ от севернокорейската ядрена програма, припомня Асошиейтед прес. От 2017 г.

Северна Корея не е извършвала изпитания на междуконтинентални балистични ракети или ядрени оръжия, но започна да тества нови балистични ракети с малък обсег на действие, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Ким прави опит да привлече внимание към себе си . Проблемът Кумчо мама отиде по на запад от тебе и ти оставаш сам с глада и ракетите ти . Да видим гладен Ким ракети яде ли .
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не прави изпитания ще Робува на Краваря ( виж Бг за справка )
9
2
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 2 години
Кефи ме как Кимчиту бърка изодзадзе на либераслъка... Нали го чекахте да Умре бе... Иначе нищо страшно няма. Филма е същия , като баща му и дядо му. Като свършат парите и няма кво да ядат , кимчитата почват да стрелят, като бебе, което плаче като е гладно. Запада прати помощи. Кимчитата се кротват. И така докато свършат помощите. После пак почват да гърмят, пак помощи. Схемата работи чудесно, всяка паника е излишна.
8
1
 
1
 
! Отговори
Марев преди 2 години
То те изобщо не са преставали ?! Този си мисли,че някой му вярва ?!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо плаши? Те просто си карат по план и не се съобразяват с мнението на други.
6
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Малкият Ким явно има успехи с далекобойността. Но трябва да подобри точнпстта, която май му куца. Щото бройките ракетки са малко и трябва да уцели точното място от първия път-Йелоустоун. Гръмне ли вулканът-работите сами се нареждат. Хем и климатът ще се захлади. 2 в 1,дето се вика.
5
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Малееее...като видях снимката и се сетих за ония виц, дето детето отишло при майка си плачейки, че всички го обиждали, че има квадратна глава, а тя го успокоявала: - Те те лъжат мама :)))
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е зимата се вихри ... гъзооо на "богатия" комунизъм започна да свири. Не знам защо тоя народ, не се бие за свободата си. По добре смърт пред такава психо клиника и глад. Дано се събудят вече.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не би трябвало да се радваме, че света се превъоръжава. Какво следва?
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще възобнови ли Северна Корея изпитанията на междуконтинентални балистични ракети, за да може един ден да си позволи да удари с ядрени БЧ директно по територията на своя ненавистен враг?
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На краварите вяра не може да се има, ако Северна Корея нямаше ядрено оръжие щяха вече да са като Либия, Ирак и Сирия.