10 убити при расистко нападение в САЩ

Стрелбата е в магазин в квартал с предимно цветнокожо население
80
10 убити при расистко нападение в САЩ
Снимка: БГНЕС

18-годишен младеж уби 10 души и рани тежко трима при атака в магазин в Бъфало, щата Ню Йорк, в събота следобед, предаде БНР.

Властите подчертават, че той е пътувал часове наред, за да пристигне в супермаркета в квартал с предимно цветнокожо население, само двама от 13-те жертви са бели.

От полицията казаха, че  въоръжен  бял мъж в бронежилетка и в облекло с военен стил е открил стрелба по хора от супермаркет, намиращ се в  район  населен предимно с афроамериканци. Случващото се той е излъчвал директно с камера, поставена върху каската на главата му.

Властите описват нападението като "насилствен, расово мотивиран екстремизъм".

Нападателят най-напред убива 3-ма души и ранява един извън сградата. Вътре охранител на магазина, който е пенсиониран бивш полицай  от Бъфало, е стрелял по него няколко пъти, но куршумите попадат в бронежилетката и не го засягат, а след това въоръженият младеж застрелва охранителя.

Видеозаписът показва как стрелецът влиза и прострелва още няколко човека .

11 от жертвите са афроамериканци, а двама са бели.

Стрелецът  се е предал на полицията и е идентифициран като Пейтън Гендрон от Конклин,  щата Ню Йорк,  селище намиращо се на около 320 километра югоизточно от Бъфало. Часове по-късно в съда Гендрон бе обвинен в убийство първа степен и задържан под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: стрелбаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия няма ли най после да съберат оръжието от *** и пульо. Всеки ден някой изперква и започва да стреля по невинни хора. Не е нормално да си купуваш оръжие все едно си вземаш хляб. Що за държава е това.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За това са толко добре, защото имат закони и ги спазват.
45
2
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Докато с кроасани и кафе в селския супермаркет всеки може да си закупи оръжие- така ще е.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Християнските културни особености в действие
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ???? - Америка беше МЕЧТА за много хора , когато беше наистина олицетворение на СВОБОДАТА , ДЕМОКРАЦИЯТА , МЕЧТИТЕ и ВЪЗМОЖНОСТИТЕ , и преди да станат световния интриганти изнудвачи , без мярка за нормалност и морал ! За твое успокоение ти отстъпвам мястото си в самолета , защото вече дори и НЕ мечтая и да стъпя там !
42
3
 
12
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Год блес кравария!
41
7
 
2
 
! Отговори
???? преди 1 година
Много знаете и много разбирате. Чудно ми е колко от вас са били в САЩ .Ама те и Американците ми разправят как е в БГ . Защото били много информирани.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са хора които са злобни , прости , алчни и лицемерни до безумие , и затова се стремят да превърнат всичко в хаос , за да го приравнят до тяхното примитивно мислене ! Най-страшното , е че такива като нас се мъчат да им подръжават , само дето не можем да се усетим че това ще унищожи всичките ни претенции за история и нюкакви оретенции за култура !!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 - За какво да има санкции ?! Това там си е ежедневие , култура и начин на мислене , затова оръжието е второрто най-купувано нещо след хамбургерите и стековете ! Тези хора нямат история с която да се похвалят , нямат култура за нищо друго освен войни и разрушения , живеят в агресия и животински инстинкти и затова целият свят им е крив - Кой още не го разбира ?! Те затова се опитват да " демократизират " ( по тяхному ) хилядолетни държави и ги наричат диваци ,а всъщност всеки вижда
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи да пресметнем...10 убити, от които 11 афро и двама бели. Както казал старшината от един виц "Аз така, приблизително".Май мисирkите не са ходили в първи клас. Макар че то толкова смятане и в градината се учи.
37
3
 
7
 
! Отговори
Прави впечатление, преди 1 година
че когато бял атакува черни, властите моментално обясняват нападението с расова омраза, без да са разбрали от какво е продиктувано. А когато черен атакува бели, обичайно е в "амок", в краен случай "няма информация за причините за нападението". Равенство и демокрация, ама друг път! Ако семейството на младежа е убито от черни, той би трябвало да бъде третиран като жертва, а не като престъпник!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции ще има ли сега за. Сащ?!
35
0
 
19
 
! Отговори
Владимир Путин преди 1 година
Тръгнали света да оправят, а вкъщи още бият неггррите. Че и ги застрелват дори. Така няма да стане, дрогаре говедаре.
34
2
 
9
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Убил е и двама бели за да не го обвинят в расизъм. Сега просто ще каже че е бил в амок и ще мине по тънката лайстна.
33
1
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
На този ще му платя лично за да повтори упражнението си в министерски съвет
32
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бог да ги прости загиналите. Но либерастката пропаганда веднага използва случая за да бичи опорки. А последните няколко нападения извършени от чернокожи, защо не са от расова омраза - включително атаката в Ню Йорк-ското метро?! Пълно лицемерие !!
31
1
 
18
 
! Отговори
ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ преди 1 година
Семейството на Убиеца е било ограбено и убито от***!! Човека е бил във временно умопомрачение . Убийствата 1-ва степен ще отпаднат и ще бъдат заменени с убийства 3-та степен.
30
1
 
8
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Как така е на расова основа като убиеца е бял и има 2-*** бели сред убитите
29
1
 
21
 
! Отговори
Расово мотивираният преди 1 година
екстремизъм при белите е резултат от "демократичната" политика на държавите, които толерират неспазването на обществените правила от черните, т.е. този вид екстремизъм е отчаян опит да се възстанови общественият ред. А при черните е обратното - стремеж да се разруши цивилизованото общество, за да се върнат обратно в джунглата, от която са дошли. Само не разбирам защо "новият световен ред" подкрепя второто и заличава хиляди години цивилизация.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиеца азиатец ли е, щом е убивал и бели и черни, пък е расистко?Много информативно, няма що....