Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи

Ние редовно провеждаме съвместни учения, заяви Джон Кърби
15 май 2022 15:47, Нели Христова
128
Ако Швеция и Финландия бъдат нападнати заради НАТО, САЩ ще ги подкрепи
Снимка: БГНЕС

Съединените щати ще могат да предоставят необходимата подкрепа на Финландия и Швеция, ако имат нужда от нея, преди да се присъединят към НАТО. Това съобщи в неделя в интервю за Би Би Си говорителят на Министерството на отбраната на САЩ Джон Кърби.

„Не искам да обсъждам хипотетични възможности и да спекулирам, защото няма причина за това“, каза той, когато беше попитан дали САЩ ще изпратят войски, за да помогнат на Швеция и Финландия, ако те бъдат атакувани преди официално да станат членове на НАТО. "Финландия и Швеция разполагат с много модерни военни сили, с които ни е удобно да си сътрудничим. Ние редовно провеждаме съвместни учения. Ако се нуждаят от допълнителни способности или подкрепа по време на периода на кандидатстване и процеса на присъединяване към НАТО, ние в САЩ сме убедени, че имаме такова ниво на отношения с двете страни, което ще ни позволи да им предоставим допълнителна подкрепа, ако е необходимо“, поясни говорителят на Пентагона.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Известният термин "финландизация" може да изгуби смисъл, след като действаха 70 години на максимата "наведена глава сабя не я сече". Така и избегнаха включването в състава на СССР. Тази сталинова щедрост дори учуди Рузвелт и Чърчил. Ще видим докъде ще доведе това сега. След като пред 40те водиха няколко самоунищожителни войни и загубиха половината си население с илюзорната цел да анексират православните карели, изведнъж решиха да се сприятелят със СССР и да клекнат пред всичко.
20
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18: Зеленски ще победи на всикчи полета, защото е истински лидер, а не бункерна мишка като вашето царче. И като ви хлопнем желязната завеса на вас- алкашите и нацпредатели- под носа пак ще има да виеете отвъд.
19
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швеция и Финландия новото бойно поле на САЩ срешу Русия ще се бият с Путин до последния шведд и фин.
18
6
 
4
 
! Отговори
Мутри на Борисов преди 1 година
Иван Гешев е Терорист, буквално убива хора!
17
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се и съмнявам, САЩ имат най-големия флот и най-големата авиация у свето, рашките само могат да си мечтаят за такава мощ :)
16
13
 
12
 
! Отговори
До Митето, преди 1 година
Може и атомна бомба да пратят. И тая може да стане, но както казва твоя любим президент: смелите умират веднъж, страхливите всеки ден. Ако на теб позицията с наведена главица и вирнато към Москва дупенце ти харесва. Много хора имат нещо против.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги подкрепи, разбира се. С потупване по рамото и оръжия на килограм. Докато изгърмят всичките в складовете. Виждаме го при хохлите.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе,Зеленски бил победил,верно?.....В Евровизия с помоща на НАТО и ЕС.
13
12
 
9
 
! Отговори
Митето преди 1 година
До АнонименКакво са намачкали бе историко?Я вземи и се просвети,а и научи какво става с войските на Финландия през ВСВ,обсадили Ленинград.Финландците ръцете на руснаците трябва да целуват,че са им дали държава,а те отново си забиват автогол.Колко атомни бомби ще им охладят ентусиазма и ще им съсипят спокойния живот,можеш ли да пресметнеш?
12
4
 
20
 
! Отговори
Да преди 1 година
Турция каза, че ще наложи вето. Може би иска нещо в замяна. Но ако и се даде нещо, ще се наредят още дузина страни, които също ще заплашат с вето.
11
22
 
14
 
! Отговори
Фашисти преди 1 година
В тая война има само една фашистка армия. Ще я познаеш по логото Z. И хванете прочетете дефиницията за фашизъм преди да редите глупости. То умен рудофил е оксиморон де.
10
8
 
22
 
! Отговори
Руснака преди 1 година
Къде има война и САЩ да не е замесен използват момента и веднага изпращат оръжие за милиарди долара а че във САЩ има милиони бездомници и наркомани които живеят в кашони по улиците и че има най много масови убийства и стрелби това не го гледат но се имат за най великата държава
9
9
 
18
 
! Отговори
Митето преди 1 година
Като им се изтърси някоя атомна бомба върху главите,НАТО-то бели чаршафи ли ще им прати?Идиотията превзе европата,а тя става опасна,когато премине една критична граница.Дано поне на нас да ни се размине големия пердах.
8
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корава нация са финландците. Веднъж са мачкали Русия и ако трябва, пак ще го направят. Не са като нас - мекотели и подлизурковци..малка държава сме били
7
13
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Русия трябва да не показва слабост, трябва да удари първа военно-тактически обекти в двете фашистки страни! Тука нали всички са хуманисти, да си прибрат и скандинавците пияни. Путин ще се изнерви и ще изпразни Европа с 5 ракети.
6
18
 
18
 
! Отговори
Изпреварил преди 1 година
Пълни глупости НАТО не са имали никаква идея да нападат когото и да е. Повечето членки не харчеха за въоражаване 2% и организацията беше почти пред разпад. Реално Путин даде смисъл на НАТО да съществува. А като гледам как Украинците мачкат руската армия. Нато щеше да ги е приключило за седница. Тъпия агресор Путин ще си го получи.
5
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бързо стана тази шашма, май е подготвяна предварително...
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган вече каза че няма да ги пусне в нато ако не му дадат нещо в замяна ;) Не знам кво иска . От нас поиска да си унищожим армията като нарежем ракетите и затова сега нямаме армия.
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то нали САЩ ги кара да встъпят в НАТО. Явно обаче на Путин почва да го сърби пръста да натисне копчето.
2
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според чл 13 от Парижкия мирен договор от 1947 г Финландия няма право да всъпва в никакви съюзи, а това може да бъде променено само от Съвета за сигурност на ООН.