САЩ: Русия дала над 300 млн. долара за влияние над политически фигури

Москва е успявала да си гарантира влияние на четири континента
Обновена: 14 сеп 2022 08:31 | 14 сеп 2022 08:29, Росен Стойчев
140
САЩ: Русия дала над 300 млн. долара за влияние над политически фигури
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е вложила над 300 млн. долара за влияние над политически фигури в голям брой държави. Това обявиха от американското разузнаване, съобщи FOX News.

Твърденията бяха обявени от Държавния департамент.

Още по темата
Руското правителство отказва коментар.

От там често твърдят подобни неща за американската дипломация. Според американски представители, през последните осем години са били отделени триста милиона долара за влияние над политически фигури.

Вероятно става въпрос и за допълнителни средства в моменти, които не са разкрити. Русия е успявала да си гарантира влияние на четири континента.

Не се споменават конкретни държави. Запознати с доклада обявиха някои подробности.

Вероятно средства са били отделени в подкрепа на Демократическа партия на Албания и влияние над европейски представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, и? САЩ дават милиарди да правителствени преврати, за насилствено сваляне на правителства; за водене на войни в т.ч.и в Украйна. Тези мижави протести вСанкт Петербург да не мислите, че не са финансирани от САЩ и?!.САЩ са терорист 1 в света.
114
0
 
0
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Tолкова милиона имала Русия- толкова дала за политическо влияние в чужбина! А кога ще научим колко милиарда дава ежегодно САЩ, със същата цел? Ако не напишете това за да сравним, значи просто манипулирате. Ами Китай? Та Китай контролира така половината политическа и икономическа класа в САЩ, барабар с Байдън. А такива 300 милиона са джобните им пари.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има влияние благодарение на политиките си, а не на някакви подкупи. Докато сащ нямат такова влияние, завиждат и те самите практикуват корупция чрез нпо-та и множество др. начини, като например плащане чрез офшорни компании и контрол на корумпетата чрез уики лийкс. В българия съвсем ясно се виждат нещата.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинското име на континента америка е амарука -- от езика на местно индианско племе.Това, че идвало от името на някакъв италиански изследовател е измислица. Амарука се състои от две думи -- амару -- перната, или крилата, или летяща змия + ка -- страна. Т.е. страна на летящата змия.
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са пълни измислици на американските прасета, в отговор на истината, че те са абсолютната корумпираща държава в света.
110
2
 
1
 
! Отговори
дайте преди 1 година
давайте списъците да започваме депутинизацията на българия
109
0
 
0
 
! Отговори
George H. W. Bush преди 1 година
A шащ им взе :)
108
2
 
0
 
! Отговори
ноне преди 1 година
Кой сматате че плаща на Радев и Нинова ?!
107
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щатите въобще не дават , и техните ''операции'' не са войни , войните са им ''хуманни'' , а ракетите им са , ''приятелски'' ... Да не говорим , кой назначава канцлерите на Германия , Франция , и други държави в ЕС и Европа !
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А САЩ от позиция на силата , си ги НАЗНАЧАВА !И какво :Не по врат , ами по шия !
105
1
 
1
 
! Отговори
222 преди 1 година
Аз да питам петата колона в България взима ли вече по 4 000 лв или още сте на по 18 копейки на коментар.
104
1
 
3
 
! Отговори
бб преди 1 година
САЩ само за преврата в Украйна да бъде свален президента Янукович са дали над 5 милиарда долара по признание на пом.държ.секретар Холанд тогава.
103
1
 
3
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Нашенските 4-хилядници ще се спукат от завист...
102
1
 
12
 
! Отговори
Споделям преди 1 година
Както винаги крадецът вика: " Дръжте крадеца". И да е давала пари Русия е дала свои пари а САЩ печатат долари без покритие и купуват света със тях.
101
0
 
12
 
! Отговори
Само 300 милиона? преди 1 година
Ако Русия е дала 300 милиона долара, значи са е хвърлила парите на вятъра. САЩ инвестираха пет милиарда долара само до 2014 г. в Украйна, за да могат да разположат на 300 километра от Москва оръжия, които не са забранени от договорите за контрол на въоръженията. Оръжия, които сега могат да изпепелят основните градове на европейската територия на Русия, но не са били забранени от договорите, защото по време на тяхното подписване, разполагането им на територия на НАТО, не е представлявало заплаха.
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се мисли колко са дали на на шайката в ЕС?!
99
0
 
5
 
! Отговори
история преди 1 година
Сорос е евреин-ашкенази, ашкеназите са наследници на хазарите...........Велика България през 668 г.попада под хазарска зависимост и престава да съществува............четете историята!!Аспарух е само един от петимата синове на хан Кубрат!!!Асшарух създава дунавска България през 681 г............днешна България!!!
98
0
 
6
 
! Отговори
Сорос преди 1 година
е правил дарения на НБУ и Американския университет в България...................ако не знаете, да знаете...............освен това той е крупен инвеститор в българската софтуерна индустрия след падането на комунизма!!!Самият Сорос признава,че съвременната банкова и финансова система е вредна за бедните държави!!
97
0
 
8
 
! Отговори
за НБУ преди 1 година
НБУ в София се финансира от гадината и масона -унгарския евреин Жорж Сорос............но той е само върха на пирамидата..........Орбан неслучайно изгони хората на Сорос и закри университета му, той явно разбра що за стока са глобалистите и как работят против националните държави, нещо,което в България разбра само Волен Сидеров!!!!
96
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 1 година
Защо в България има американски университет, а няма руски университет??Или това не е влияние??Крадецът вика "Дръжте крадеца",нали???