Нападнаха мъжа на Нанси Пелоси с чук

Той е опериран, има фрактура на черепа и наранявания на дясната ръка
29 окт 2022 19:47, Нели Христова
33
Нападнаха мъжа на Нанси Пелоси с чук
Снимка: БГНЕС

Нападението над съпруга на третия най-влиятелен политик в  Съединените щати, шокира Америка. Мъжът на председателя на Долната камара на американския Конгрес Нанси Пелоси се възстановява след операция, след като беше атакуван вчера сутринта с чук от мъж, който е питал "Къде е Нанси?".

По време на нападението в дома им в Сан Франциско 82-годишният Пол Пелоси е бил сам. Той успял все пак да се обади на 911 и през цялото време диспечер чувал какво се случва, както и разговора между жертвата и нападателя.

Пелоси е опериран, има фрактура на черепа, наранявания на дясната ръка и дланите. Полицията го окачестви като опит за убийство, пишат от Bulgaria ON AIR.

"Когато полицаите пристигнаха, са открили г-н Пелоси и заподозрения да се борят за чук. Той бил отнет от натрапника, който яростно го нападнал с него. Всички трябва да са отвратени от случилото се тази сутрин", заяви началникът на полицията в Сан Франциско, Уилям Скот.

Извършителят е мъж на 42 години, който поискал да види Нанси Пелоси. Стар познайник на полицията, в профила си във Facebook той споделя крайнодесни възгледи. По време на предизборно събитие във Филаделфия президентът Джо Байдън заяви, че политическото насилие няма място в Съединените щати.

"Твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза и язвителност. Какво ни кара да си мислим, че една партия може да твърди, че изборите са измама - всичко това е куп лъжи. Какво ни кара да си мислим, че това няма да развали политическия климат.  Прекалено е, стига толкова!", заяви Байдън.

Нападението предизвика опасения за политическо насилие в навечерието на междинните избори на 8 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И естествено, и Демократите, и нашите журнаГлисти започнаха с конспиративните теории още преди Пелоси да влезе в болницата: та било нападението с политическа мотивация, та нападателят бил "крайно десен". Всъщност, профилът на въпросния нападател е на луд и нищо повече. Никакви доказателства няма за политическа мотивация, за разлика от убийството на Кайлър Елингсън. За което убийство и Демократите, и Журнаглистите мълчаха като пукали.
7
2
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
Да не е ,бай Дончо, дегизирал се, като продавач на лук. Смея се
6
3
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Хахахаха някой хора просто си го заслужават
5
2
 
22
 
! Отговори
кожо преди 1 година
Трябваше първо със сърп и после с чук .
4
2
 
19
 
! Отговори
mathur преди 1 година
На кой му пука за тая краварка???/
3
2
 
9
 
! Отговори
Свидетел преди 1 година
При нашите съседи това си е обичайно. Синът Димитър сериозно млати родителите си. Обвинява ги, защото уж те са причината, за да го напусне жена му с детето. Айде майката не я тормози толкова, но с бащата и до бой стигат. Пък дядо Михаил и той е над 80-годишен. Но го бие, ама и дядото не се дава. По някоя вечер чак сме се чудели дали да не викнем полиция.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди година и поливина в час пик на улицата в центъра на София трима въоръжени с чукове мъже нападнаха и пребиха жестоко обикновен софийски гражданин на средна възраст. Опитът за убийство стана пред очите на съпругата му и е заснет от камери, но и до днес няма възмездие за бандитите.
1
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дядото толкова ли е нямал сили да се защити?! Има дедовциии по на 82 г., които са ебатиии и дзвероветеее.