Тръмп срещу Туитър, адвокатите го сравняват с Галилео Галилей

Обвинява, че се нарушава неговата свобода на изразяване
15 ное 2022 13:08, Елка Василева
12
Тръмп срещу Туитър, адвокатите го сравняват с Галилео Галилей
Снимка: архив, БГНЕС

Нов юридически документ в битката на Доналд Тръмп срещу социалните медии представя някои необичайни аргументи в полза на бившия президент, който обвинява Туитър и правителството на САЩ, че нарушават неговата свобода на изразяване, като потискат дезинформацията за пандемията от КОВИД-19 и изборите през 2020 г., пише "Политико".

Още по темата
По информация от изданието в документите, подадени вчера в апелативен съд в Сан Франциско, се твърди, че Туитър и федералното правителство работят за "потискане на мнения и информация по въпроси, които американците смятат за жизненоважни".

Тези въпроси включват какъв е източникът на вируса, причинил пандемията, ефикасността на ваксините срещу ковид, валидността на резултатите от изборите през 2020 г. и легитимността на документи от твърд диск, за който се твърди, че принадлежи на сина на президента Джо Байдън - Хънтър, пише в жалбата.

Адвокатите на Тръмп го сравняват с италианския астроном Галилео Галилей, който е бил преследван от Католическата църква заради прокламирането на своето убеждение, че Земята се върти около Слънцето.

"Повечето хора някога са вярвали, че това са откачени идеи, много от тях все още го вярват. Но понякога се оказва, че тези идеи са верни. Земята наистина се върти около Слънцето и именно Хънтър Байдън, а не руски агенти по дезинформацията, е оставил лаптоп, пълен с уличаващи доказателства, в сервиз в Делауеър", пишат адвокатите на Тръмп.

"Галилео прекарва остатъка от дните си под домашен арест за разпространение на еретични идеи, а днес хиляди дисиденти са арестувани или убивани от деспотични правителства, искащи да потиснат идеите, които не одобряват. Но това не е американският начин", пише още в документа.

Адвокатите на Тръмп са внесли новите съдебни документи във връзка с един от поредицата искове, които бившият президент подаде миналата година срещу гигантите в социалните медии, обвинявайки Туитър, Фейсбук и ЮТюб, че цензурират него и поддръжниците му, посочва "Политико".
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Външният вид говори 100% за вътрешния мир на индивида!
10
0
 
4
 
! Отговори
FBI преди 1 година
Не само Майкрософт са под наблюдение и работят в съгласие с Федералното правителство. Всички, абсолютно всички, браузъри и ОС в момента са настроени така, че чрез тях тече цялата информация за вас и вашите действия в Мрежата. Не правят изключение нито Юбунту, нито Кали Линъкс, нито т.нар VPNs. Да, имаше една много хубава програмка предназначена за немското разузнаване и обнародвана, като JonDonym. Уви, затриха я. Стартирайки компа от флаш драйв или DVD и ... изчезваш от нета, а си в него.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Потърсете в интернет Галилей Симеонов. Това е художник, професор. Вижте как е живял 30 г.!!! преди да почине на 93 през 2021 г.,и хай-важно какви картини е нарисувал. Има и документален филм по tv1. Вижте! И чуйте какво и как говори!
8
1
 
4
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 година
Много е як тоя. Натисна своите да приемат закон който задължава социалните мрежи да модерират. Те се бориха със зъби и нокти против закона ама ония си го приеха. Доналдо беше кажи-речи първия пострадал от тоя закон.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според разследващия журналист през последните години се е формализирал процес, в който държавни служители директно посочват на Фейсбук, Туитър и Инстаграм какво съдържание да бъде ограничавано и премахвано. Фанг твърди още, че представители на ФБР и други служби са се срещали всеки месец с ръководствата на частни компании.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Репресивните органи на федералната държава са форматирали желанието си за цензура като борба с дезинформацията. Изобилие от имейли демонстрира колаборация между Департамента по вътрешна сигурност и частния сектор. В един от информационните течове четем как висш шеф в Майкрософт пише до Департамента по вътрешна сигурност следното: Платформите трябва да бъдат в комфорт с правителството.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Допълнителна светлина върху тайната операция по смазване на свободното слово хвърлят и документи, разкрити по време на делото на главния прокурор на Мисури срещу администрацията на Джо Байдън, според което така наречените Биг Тех компании работят с властта за потискане на правата на гражданите, гарантирани от Първата поправка в Конституцията.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изнесената информация показва как те заедно обсъждат цензурирането на пълна палитра от теми като катастрофалното изтегляне на американската армия от Афганистан, коронавирус пандемията, расовата справедливост и характера на американското влияние и въвличане във войната в Украйна.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той публикува изтекли официални документи, които демонстрират системната съвместна работа между висшите ръководства на могъщи дигитални социални платформи като Фейсбук и Туитър, и федералното правителство в лицето на ФБР и Департамента по вътрешна сигурност на САЩ.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Но какво се получава, когато словото на гражданите и пазарът на идеи се концентрират в шепа дигитални конгломерати, а те от своя страна влязат в съглашение с репресивните органи на властта, за да заглушават различните гледни точки като в същото време използват технологията, за да налагат официално одобрените от правителството тези и теми? Уви, за подобно покварено явление сигнализира преди дни разследващият журналист от The Intercept Ли Фанг.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първата поправка в Американската конституция е историческа гордост на могъщата държава. Дизайнът на този легендарен закон от 1791-а година трябва да гарантира, че федералното правителство няма да цензурира словото на гражданите и да се намесва в свободния пазар на идеи.