Хиляди норки плъзнаха в Охайо, освободили ги от ферма

Вандали нахлули и пуснали до 40 000 животни
17 ное 2022 14:04, Елка Василева
29
Хиляди норки плъзнаха в Охайо, освободили ги от ферма
Снимка: архив, БГНЕС

Хиляди норки плъзнаха в северозападната част на американския щат Охайо, след като вандали нахлули във ферма, в която се отглеждат животни заради ценните им кожи, и освободили до 40 000 от клетките им, съобщават властите, цитирани от Ройтерс.

Животните, които избягали във вторник, пресичали близките пътища и много от тях били прегазени от преминаващи превозни средства, докато ловци преследвали друга част от бегълците, съобщават местни медии.

"Делфос хералд" съобщи, че работниците във фермата, разположена в Хоугланд, са стреляли по животните, когато те бягали през имота.

Шерифът Том Ригенбах заяви в съобщение за медиите, че заподозрените са унищожили оградата и са пуснали на свобода между 25 000 и 40 000 животни от клетките им. Той заяви, че инцидентът се разследва като случай на вандализъм и проникване с взлом.

Той предупреди, че норките "са месоядни животни, които "редовно ловуват животни, по-големи от тях, и ги убиват". Той призова собствениците на жилища, птицевъдите и други да стоят настрана от животните и да повикат лицензирани ловци, които да ги залавят.

 Във  Фейсбук местните жители заявиха, че магистралата в окръг Ван Уърт, на около 241 км северно от Синсинати, близо до границата с Индиана, все още е покрита с кръв от животни, които са били блъснати от автомобили и камиони.

През 2013 г. група, наричаща себе си Фронт за освобождение на животните, си приписва заслугата за освобождаването на норки от ферма в окръг Ван Уърт.

Въпреки това не е ясно дали тази група е участвала в освобождаването на норките във вторник.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ОхайоСАЩвандалинорки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
2
 
! Отговори
Копейкин на Свобода преди 1 година
Осовободили са Копейкин! Браво! Вижте го същия Съсел е ахахаха
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелениите са благородни, няма кожи от норки, и те са животни!
16
4
 
7
 
! Отговори
У нас пък преди 1 година
плъзнаха хиляди уРки, избягали от мобилизация в защита на зеленото шмъркало. Настанени са в луксозни хотели,защото е важно за децата им да има интернет и катерушки,а за дрЪтите СПА,басейни, козметични салони,пилатес,фитнес и 24/7 ол инклузив,за сметка на местните *** обитаващи територията ни!
15
0
 
5
 
! Отговори
Козъгъзъ дупясе преди 1 година
По същия начин ние развъждаме турци и синганайци за да може да им дерем кожите електорални, когато ни потрябват, алах акбар.!.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е екоталибаните да бъдат признати за терористи, опасни за обществото религиозни фанатици, които трябва да се преследват и наказвани тежко.
13
5
 
8
 
! Отговори
Доста хора в преди 1 година
САЩ имат порове за домашни животни, можеше да ги отвлекат и пуснат за продажба. Хем животните щяха да бъдат добре гледани, хем нямаше да станат на палто. А то сега може такава огромна популация да предизвика еко-катастрофа и в крайна сметка като изядат всичко живо да умрат от глад. Като ударим чертата за равносметка - доста безсмислен акт.
12
6
 
14
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Не знаех, че на добрите хора им викат вандали вече :)) Тези трите белите на картинката са бонбони, всеки нормален човек би ги освободил, за да спаси поредната Круела от палтенцето й...
11
4
 
20
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
Възхитителна животинка и красив хищник! Мястото и е в дивата природа, не зад решетката. Човека който я затваря за кожата и е истинския престъпник и вандал!
10
4
 
23
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Истинската вандалщина е да се държат тия животинки в железни клетки...
9
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милионите *** са ти виновни, че тролиш за сандвич и бира вместо да работиш.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе... ферми за месо, ферми за кожи, ферми за лекарства... Не се знае ако някой ден Господ реши да сложи друго създание на върха на хранителна пирамида... стой та глей:
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! да върнат сега хората зад телените огради.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли колко животинки избиха заради фалшивия вирус. Съд за престъпниците!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре са направили че са ги пуснали, въпреки че някои не са оцелели дълго. Животните не трябва да стоят затворени в клетка. Да се ловуват диви животни за храна и кожата да се оползотворява е въпрос на оцеляване, но да се отглеждат и да са затворени цял живот това вече е прекалено и такива ферми трябва да бъдат забранени.
4
13
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
Бас ловя че ще живеят далеч по малко отколкото във фермата
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е ние го преживяхме това преди две г.с отровното трио.
2
11
 
20
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Браво на екоактивистите ! Вандализъм е носенето на кожи от развъдените животни.
1
3
 
7
 
! Отговори
Един мармот преди 1 година
Сещам се за филма с Брад Пит и Брус Уилис "12 маймуни".