Зеленски отива на посещение във Вашингтон днес?

Това ще е първото му пътуване извън страната
21 дек 2022 07:15, Елка Василева
130
Зеленски отива на посещение във Вашингтон днес?
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски днес може да посети Вашингтон, да се срещне с американския президент Джо Байдън и да посети Конгреса, казаха запознати източници, цитирани от Ройтерс.

Това би било първото пътуване на украинския държавен глава извън страната му от началото на руската инвазия.

Визитата не е официално потвърдена, а освен това са възможни и промени в плановете по съображения за сигурност, е заявил един от източниците.

Посещението на украинския лидер би съвпаднало с намерението на Байдън да изпрати на правителството Киев системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", предаде Си Ен Ен.

Информацията за евентуалното посещение беше оповестена първоначално от американския всекидневник "Пънчбоул нюз", отбелязва Ройтерс, като допълва, че засега говорителят на Зеленски не е отговорил на молбата за коментар. Към момента няма отговор и от председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски работи за нас и нашата оръжейна промишленост. Каквото вземе, веднага отива в американските предприятия, нашите и европейските. Дано продължи повече войната. Путин да се държи, да не се предава още.
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надява се на коледни надбавки.
11
15
 
2
 
! Отговори
Ф.Барезов преди 1 година
Тавариши видяхте ли проcpания ви руски мир какви реклами пуска за зарибявка на нови контрактници? Ще ви разкажа накратко два от сценариите: Дядо влиза в магазин за продукти и бърка в портфейла, но няма денги, затова е принуден да си продаде жигулито, но идва внука му и му казва че не е нужно защото се е записал в армията и вече нямат финансови праблеми. Другия: девочка събира за телефон, а баща и взема от събраните и пари че му бавят заплата от завода. Решението става войник. Свръх държава?! Пфy
10
3
 
12
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Тоя ще го гътнст по пътя... америкосите.
9
3
 
18
 
! Отговори
да преди 1 година
ще прати обратно в киев някой двойник и изчезва някъде из пампасите на южна америка с милиардите на бай дънчо, а пушечното месо да измира от руските ракети!
8
20
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Путл3р не е излизал от бункера с месеци. Не случайно отменя всичко, а ръката му минава а през микрофони те, защото е на гриин скрийн постоянно
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуна отива да изнася коледно представление пред деменцията.
6
18
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 година
Да планират финала на джуджко
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите оръжейни магнати направиха милиарди от войната. Да се обложат с данък-война от 60 процента. Да получи държавата полза от тях и войната. Свръхпечалбите в оръжейния бизнес да се обложат. Плащаме им тока.
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знете ли, че се говори, че дните на Зе-клоуна като бендеровски президент са преброени? Научихте ли, че Хегемонът е решил да издигне Залужний на укропския трон? Защо не съобщавате, че Президентът Путин на 16.12 е бил в района на СВО лично?
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БайДжо го привика за отчет в метрополията. След като Зе-клоунът си каже приказката пред конгреса, Хегемонът ще решава да го остави ли на трона или да го смени със Залужний.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да вземе още пари от дедо Джо, за жена му да си харчи по празниците!
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евакуира се хаха