Санкциите по "Магнитски" били, за да подсилят европейския избор на България

САЩ искат независима, безпристрастна и отговорна следствена служба
Обновена: 14 фев 2023 09:03 | 14 фев 2023 08:39, Камелия Цветанова
285
Санкциите по "Магнитски" били, за да подсилят европейския избор на България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите по глобалния закон „Магнитски“ имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа и сътрудничеството със световните компании, както и диверсификацията на енергийните източници, заяви в интервю за БНР Джеймс О’Брайън - ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията на президента Джо Байдън.

Още по темата

След срещите си с президента Румен Радев и представители на служебното правителство няколко политически партии О’Брайън сподели, че в страната има разбиране за важността от провеждане на реформи в областта на борбата с корупцията, но са необходими и реални действия в тази посока.

„Бихме искали да видим процес, при който партиите да се съберат и да постигнат съгласие по конкретен текст и да се ангажират да го гласуват в началото на новия парламент. И след това да го приложат изцяло. Защото искаме, не просто закони на хартия, нали? А България да има независима, безпристрастна и отговорна следствена служба, служба за борба с корупцията, главен прокурор и т.н. Освен законодателство, трябва и прилагане на тези закони“, заяви Джеймс О‘Брайън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
1
 
! Отговори
Ирландия преди 1 година
Това, което казват е, че трябват независими и работещи прокуратура, съд, главен прокурор и прочие...ама Гешев пак няма да си го причини да вземе да си подаде оставката. Кой ще вкара зад решетките всички крадци от преди, по време и след прехода, след като съдът и прокуратурата работят за тях? Той вкара някой и друг червен богаташ в затвора докато не му кихнат малко кинти и ги пусна по живо, по здраво. Къде отидоха активите им, не се чу повече.
223
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що няма ли закони за корумпета,нали имаше специална прокуратура за висши такива по етажите на властта с разглеждани дела от специални следователи,прокурори,съдии,съд,върховни съдии в съдебен състав знаещи материята и законите допускащи пролуки на практическа основа теоретическа и туй бе така почти дълги години с видоизменение на приети закони по същество с усъвършенстването им от практиката на прилагането им,но в спрямо закона Магнитски не са били преки за незачитане на човешки права как живот.
222
1
 
5
 
! Отговори
Прокопиев преди 1 година
платил за да натопи някого по Магнитски. И нексаджията и той каза, че така ще направи.
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите Магнитски едва ли ще променят мнението на народа. Само затвърждават факта, че ни управляват престъпници.
220
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако народа те обича и стои зад тебе,си силен и свободен! А наште треперят някой да не ги забележи по света,щото изгубиха няколкото си процента избиратели!
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Треперят им гащите на нашите политици щом видят американци! Нямаме един поне да каже баста! Не ми пука! Аз съм българин!
218
0
 
7
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
който задълбочава нейната интеграция в Европа и сътрудничеството със световните компании, както и диверсификацията на енергийните източници, заяви в интервю за БНР Джеймс ОБрайън - ръководител на Службата за координация на санкциите в администрацията - Един *** от миманса на Белия дом си позволява да ни третира като негро от преди 2 века. Никой не протестира!!!!!!
217
0
 
5
 
! Отговори
ivo преди 1 година
Джеймс,ти от коя секият си бе момче :)
216
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вестникът ще се изправи срещу юристите на ЕС в най-висшата съдебна инстанция на блока с аргумента, че Еврокомисията е правно задължена да публикува съобщенията, които биха могли да съдържат информация за сделките на блока за закупуване на ваксини за КОВИД-19 на стойност милиарди евро. === Та тоз Магнитски няма ли да санкционира и Урсулата? Колко корумпета намериха в ЕС, ЕК и т.н.? Ако тук има корупция, там в пъти повече, защото средствата са много милиарди.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вестник "Ню Йорк таймс" съди Европейската комисия за това, че не е предоставила текстовите съобщения между нейната председателка Урсула фон дер Лайен и главния изпълнителен директор на фармацевтична компания "Пфайзер" Алберт Бурла, съобщи "Политико".
214
2
 
10
 
! Отговори
Упсььь... преди 1 година
Такъв ЗЛОВЕЩ цинизъм и маеса във вътрешните работи на Р.България не е имало и при таварищ СТАЛИН !!!
213
1
 
8
 
! Отговори
яснооо... преди 1 година
Морков няма...нОООО ТОЯГАТА е налице !!!!
212
3
 
10
 
! Отговори
комай ми намирисва преди 1 година
...на НАМЕСА във вътрешните работи...!!!!
211
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв цинизъм.
210
3
 
11
 
! Отговори
НЕудобни въпроси преди 1 година
Защо тези измислени санкции са само срещу неудобни на Козяк хора ? Другите политици и партии не са ли корумпирани ? Особено Пълен Провал и Де. е Бе. ! Или те са чисти като девици. А това да получаваш пари от Козяк корупция ли е или подкуп ? И дали случайно организации като Америка срещу България Хелзинският комитет и Атлантическия клуб нямат за цел прокарване на американски интереси в България и отстраняване конкуренцията на Русия с нечисти методи ? И намърдване на американски компании на тяхно
209
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 248 - Защото Сунак му е казал да дойде да ни каже това
208
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Борисов и Доган не получат санкции значи тия санкции не струват.
207
4
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 1 година
Но го подкопават защото в момента привържениците на ГЕРБ ,БСП,ДПС които са над 1.5 млн Българи се възмущават на пряката намеса на чужда държава в нашите вътрешни работи. Скоро и ние от Възраждане ще попаднем в списъка.Все пак сме не зачитаме Американските интереси. Така малко по малко Евроатлантизма ще загуби битката за България !
206
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживяхме, българи!!! Вече сме част от САЩ!!! Най- накрая всичко излезе наяве, за наша радост. Посланика на САЩ е началника на президентството, правителството и НС. Това е края на корупцията в Бг! Радвам се, че вече сме независима американска колония без право да решаваме как да живеем и какво ни харесва. ЧЕСТИТО, БРАТЯ АМЕРИКАНОФИЛИ!!! За това се бореха много поколения българи, като започнете още от Хр. Ботевски та до наши дни!Успяхме!!!
205
0
 
1
 
! Отговори
Ноне преди 1 година
Аз пък искам България да си построй космически кораб.