САЩ приветства отпадането на спорния законопроект в Грузия

Необходимо е Русия да усети "пълната икономическа цена на санкциите"
11 мар 2023 07:56, Йоана Цонева
59
САЩ приветства отпадането на спорния законопроект в Грузия
Снимка: БГНЕС

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан снощи се срещна с грузинската президентка Саломе Зурабишвили и двамата приветстваха отпадането на законопроекта за "чуждестранните агенти", който предизвика политическа криза в Грузия, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА, като се позова на изявление на Белия дом.

Още по темата
"Те приветстваха неотдавнашното решение на правителството да оттегли двата проектозакона", се казва в съобщението.

Зурабишвили, която е проевропейски настроена и заяви, че ще наложи вето на законопроекта, е обсъдила със Съливан и необходимостта Русия да почувства "пълната икономическа цена на санкциите, контрола върху износа и другите икономически ограничения", наложени заради войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега и САЩ да отмени закона си за регистрация на чуждите агенти.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи САЩ приветстват отпадането на закона в Грузия, а не казват те кога ще махнат техния идентичен закон наречен ФАРА и въведен още 1938-39 година. Хващам се на бас, че нито един от протестиращите безплатно в Грузия не знае, че в САЩ има такъв закон. Днес можеш да се информираш в рамките на няколко минути, като използваш мобилния телефон в джоба си, но не го правиш, а следваш тълпата като пат_ките. Извод - пат_ката си е пат_ка, дори и да има мобилен телефон. И да... 80% са по-зле и от пат_ките!
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ба мааму. А що краварите не отменят собственият си закон , който действа повече от 100 години? Нема такова лицемерие!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние като изберем жена ще я закъсаме така като грузинците и молдовците.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да тя е купена като всички останали и то предполагам за жълти стотинки и забележете все жени и на молдавия и на финландия.
34
2
 
13
 
! Отговори
Ето защо... преди 1 година
Правителството на Грузия не иска да доставя оръжие на укронацистите!
33
1
 
18
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
И тази Зурабишвили е купена като наш Киро. Нищо добро не ги чака грузинците. Яхнат ли ги САЩ ще ги пратят и тях на война с Русия.
32
1
 
15
 
! Отговори
У нас преди 1 година
Поне две, три парти и медиини групи се финансират от чужди нпо, а ГЕРБ даже са създадени от немска фондация, ПП и ДБ им личи дългата ръка на демократическата партия на САЩ, вероятно и възраждане имат общо с Москва, за ДПС там е ясно началото, вече чужди пари не им трябват, а за медиите там е страшно, при нас не се формира обществено мнение, а цели политики
31
1
 
18
 
! Отговори
До хохо преди 1 година
А случайно да знаеш, че правителството в Грузия е най про западното до момента или пък че тоя закон го има в САЩ от 30 те години, интересно защо американците искат да знаят как се финансират медии и фондации и това да бъде регламентирано в САЩ, но да не искат6в другите държави да се знае, или причината е отказа на Грузия да въоражава Украйна
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майдана им е почти готов. Забалязани са бойци от Украйна да пристигат в Грузия. Следва стрелба по протестиращите, обвинения и смяна на властта. Made in USA.
29
14
 
2
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Кой ли след Грузия ще се отлюспи от "блатската" прегръдка на московията
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация е когато те управляваъ от далеч. А тоя закон го има и в САЩ.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира сеа, че ще подкрепят отмяна на този закон, защото те "спонсорират" тези организации т.е. те ги издържат и командват! В България също трябва да прмем подобен закон , за да се види ясно коъй командва т.-н. политици е НПО-та !
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално. Искат на тях никой нищо да не им казва, а те да казват каквото си поискат на всеки. Благодарение на ФАЩ, следващата война ще е Русия - Грузия. Тя, надявам се, ще продължи по-кратко.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ приветстват законопроекта, който е въведен при тях от 1938 година и е в сила. На грузинския Майдан скачат студенти, които не знаят изобщо за какво протестират. Получиха пари от НПО- та, засегнати от законопроекта. Но защо и заради какво ще правят революция, не им трябва да знаят.А отделно грузинския контингент от Украйна, доброволците, са върнати в Грузия да свалят правителството. Навсякъде е едно и също, защото подстрекателят и врагът е един.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законопроектът беше такъв , какъвто закон има в САЩ. Само че на САЩ не изнася и другите държави да имат такава политика по повод чуждия шпионаж. И организираха майдан и в Грузия.
23
0
 
15
 
! Отговори
По същество преди 1 година
САЩ си надробиха попара в Грузия. Грузинците, които са техни хора на власт, хора подписвали за членство в НАТО и ЕС като МП-я, които нямат връзки с Русия и се опитаха да приемат лека версия на американския закон за да ограничат руското влияние след наплива на руснаци в Грузия и сега САЩ им подляха вода. Почват да се паникьосват краварите.
22
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако въведат тук такъв закон ще останем без медии и ще трябва после новините на английски да гледаме и четем.Всичките са на хамериканска хранилка.Сащисаните хубаво притестват грузинците обаче не е зле да си махнат техния закон,който е същия.Ако си го махнат и ние ще приветстваме ФАЩ:).Малко е лицемерно от тяхна страна.Грозно е.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само орбан има топки да изрита американските НПО заедно със шорош- ама къде у нас такива управници- и унгарците го подкрепят яко - то у нас ако некой излезе ще си отиде като левски мърцина - овцете не ще го подкрепят
20
0
 
23
 
! Отговори
ЧЕСТИТО преди 1 година
Грузинците се пребориха за правото си да ги манипулират и управляват чужди агентури.