Междузвездни войни между САЩ, Русия и Китай - Пентагонът смята, че е възможно

Миналата година САЩ определиха Китай като най-голямата заплаха за сигурността
29 мар 2023 14:58, Нели Христова
75
Междузвездни войни между САЩ, Русия и Китай - Пентагонът смята, че е възможно
Снимка: Pixabay/Luminas_Art

Министерството на отбраната на САЩ е започнало да подготвя Космическите сили на САЩ (USSF) за вероятен бъдещ конфликт с Русия и Китай в Космоса, съобщи „Уолстрийт Джърнал“. Решението идва на фона на разполагането от страна на Русия и Китай на лазери и ракети, които биха могли да обезвредят спътници и да повредят гражданските комуникации.

През март Белият дом предложи да се увеличи годишният бюджет на КСС до 30 млрд. долара, което би било рекордна сума. Предложената от американската администрация сума е с близо 4 млрд. долара повече от бюджета през 2021 г. Белият дом предложи също така да се увеличи финансирането на Военновъздушните и Военноморските сили.

Увеличаването на разходите за КСС ще доведе до увеличаване на броя на военнослужещите до 16 000 души. На военнослужещите ще бъдат закупени специални симулатори за обучение за битки в космоса, а също така ще бъдат обучени да работят със сателити, наземно комуникационно и сензорно оборудване и оръжейни системи, предаде dariknews.

Миналата година САЩ определиха Китай като най-голямата заплаха за сигурността в своята отбранителна стратегия за сигурност. Това се дължи, наред с другото, на разработването на лазери и наземни ракети, които могат да поразяват спътници. Русия също беше посочена в документа като основна заплаха за сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Междузведни войни сме още далеч, но съвсем реално е вече Човеците да си ги премерят малко по-далеч от Земята-в Космоса например. Цел първа: неутрализиране сателитните системи на противника. Тогава чак "Земляните" ще се усетя какво значи това, но ще е късно, защото конфликтът ще се пренесе /върне/ тоя път на цялата Планета.
55
2
 
4
 
! Отговори
димитър преди 1 година
Вие престъпни Англосаксонски св...не сте най голямата заплаха за човечеството и за Мира .
54
4
 
17
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Хамериканците дали правят разлика между филми и реалност. Щото то не зле някой да им обЯсни, че само по филмите те са винаги победители и спасители на света.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това одавна е трябвало да бъде направено . Нисколетящи сателити Могат да оперират под 150 километра освен това без да харчат гориво и на практика да имат живот от над 30 - 40 години с евтино изстелване . Само близо до полисите е проблем . И за това не са необходими големи разходи а само електронната поддръжка . Не е много сложно както изглежда . И лупа по голяма от 60 - 70 см не е необходима . Ще служи да разкрива радарите да блокира джипиес и бойната техника . За пехотата трябват дронове .
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах с какво ще участват руснаците в междузвездните войни, като масажисти или като ваксаджии.
51
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вашингтонските комплексари виждат заплаха във всеки, който не им се кланя.
50
3
 
10
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Бай Дънчо ще го трансформират в Драт Вейдър, за да го закрепят дорде е време.
49
10
 
6
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
Най вероятния сценарий за МВ е Сащ и Китай целят жужака от космоса който се крие от бункер в бункер!
48
7
 
10
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
И Русия, и Китай разполагат със средства които могат да унищожат спътниковата космическа групировка на Щатите и да ги "ослепят" напълно, плюс могат да прекъснат Интернет кабелите на морсото дъно и тогава Щатите ще "клекнат"!
47
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпитана марка.През 80-90 години САЩ започнаха междузвездни войни с Русия и Русия клекна.Ново оръжие нови методики пращащи сегашното оръжие в музея на технологиите и историята,хиляди пъти по опасно .Горбачов заговори за Перестройка пазарна икономика един по социален строй ,Русия разбра колко е безнадежно назад,Колаборация НАСА и Роскосмос,Путин всичко това го прати по дяволите и я подкара по старому,Спечели шефа на Роскосмос Роалд Сагдеев като се ожени за племеница на Джон Кенеди
46
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Нали знаеш кога хората се множат - когато са бедни. За справка - коя демографска група в БГ има най-голям прираст на населението сега?
45
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква русия бе хахахахаха, тея *** една кола не могат да произведат. Изстрелват ракети проектирани през 60 години, трагедия!!!! Може да купят някой сателит от Иран, който е с двигател от Алибаба и да атакуват :)
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дарт Путин ще им резкаже играта.
43
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Абе само да не спират навигационните сателити, че да не се налага пак да купуваме хартиени карти за колите ...
42
0
 
16
 
! Отговори
Хейт преди 1 година
Бийте си се в космоса или в Аляска ако щете. Само не ни занимавайте и оставете Европа на мира.
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още Рейгън изказа подобна идея, но като се вземе предвид, че щатите от 30 години са в Космоса само благодарение на руснаците и всичките им совалки и ракети падат като круши, тооооо...Те разчитат на Илон Мъск, ама той пък е скрита картинка съвсем.
40
0
 
7
 
! Отговори
Смятай... преди 1 година
Междузвездни войни, Неле, значи Китай и Русия да колонизират някоя различна от нашата звездна система и да се запукат кораби със свръхсветлинна скорост, предвид разстоянията межди звездите. Тиии виждала ли си кораб развиващ свръхсветлинна скорост, Неле ?
39
2
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
дърт вейдър ми е ясно че е бай пън, ама хан соло трябва да е пригожин, а пък принцеса лея най- подхожда да е кирчовото ленче!- и без туй се лута из вселената без да върши нищо!
38
9
 
11
 
! Отговори
Хахаха! преди 1 година
Кравари пълнят памперси, баце!
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо човек да стъпи на Луната, тогава ми приказвайте за "Междузвезни войни" :)))) Това че излъгахте, не ви прави достоверни :))))