70% от американците не искат Байдън за президент, но той ще обяви кандидатура днес

"Казах ви, че планирам да се кандидатирам. Ще ви уведомя много скоро"
25 апр 2023 13:18, Нели Христова
66
70% от американците не искат Байдън за президент, но той ще обяви кандидатура днес
Снимка: БГНЕС

Седем на всеки десет американци смятат, че президентът Джо Байдън трябва да отстъпи позицията си на по-младото поколение. Въпреки това обаче изглежда, че той ще обяви кандидатурата си за втори мандат днес.

След като прекара уикенда със сътрудници в Кемп Дейвид, президентската резиденция в Мериленд, 80-годишният Байдън е готов да заяви, че ще се кандидатира за преизбиране следващата година. Той вече е най-възрастният мъж, който някога е бил президент и ще бъде на 86 години в края на пълен втори мандат през 2029 г.

Предполага се, че видео, потвърждаващо кандидатурата му, е в процес на окончателни редакции за пускане на четвъртата годишнина от обявяването през 2019 г., че възнамерява да предизвика Доналд Тръмп за Белия дом.

Запитан от репортери вчера по време на събитие в Белия дом дали е близо до изявление, Байдън каза: "Казах ви, че планирам да се кандидатирам. Ще ви уведомя много скоро."

Проучванията показват, че двамата мъже отново ще се изправят един срещу друг, въпреки че двубоят е силно непопулярен сред избирателите. Скорошна анкета за NBC News показа, че 70% от гласоподавателите не искат Байдън да се кандидатира отново. Показателно е, че 51% от избирателите на демократите споделят това мнение.

Възрастта на Байдън е това, което тревожи повечето хора: 48% казват, че това е "голямо безпокойство". Президентът направи няколко гафа, откакто встъпи в длъжност, но казва, че представянето му доказва, че не е твърде стар. "Легитимно е хората да повдигат въпроси относно възрастта ми", каза той през февруари. "И единственото, което мога да кажа, е, гледай ме."

Медицински преглед през този месец показа, че той е здрав и може да изпълнява задълженията си на президент.

Тръмп често се подиграва на Байдън, наричайки го "сънливия Джо", но бившият президент ще бъде на 78 по време на изборите.

Проучването на NBC показа, че 60% от американците не искат Тръмп да се кандидатира отново, като само 35% казват, че трябва. Състезание между двамата обаче изглежда вероятно. Двама маргинални демократи заявиха, че ще се кандидатират срещу Байдън, но кампаниите им са малко повече от търсене на внимание.

Партийни грандове като вицепрезидента Камала Харис и Дж. Б. Прицкер, Гавин Нюсъм и Гретхен Уитмър, съответно губернаторите на Илинойс, Калифорния и Мичиган, всички желаят Белия дом, но няма да се противопоставят на Байдън през следващата година.

За републиканците Тръмп има двуцифрена преднина пред Рон ДеСантис, губернатор на Флорида.

44-годишният ДеСантис изпревари Тръмп в някои социологически проучвания, но след като бившият президент беше обвинен в 34 престъпления, свързани с предполагаеми пари, платени на филмова звезда за възрастни, за да я попречи да говори за тяхната сексуална връзка, подкрепата му скочи.

Проучването на NBC, което е типично за повечето други, показва, че Тръмп е с 46%, а ДеСантис изостава с 31%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и макароня уж беше бита карта, ама срещу него бягаше куцата кобилла и го преизбраха. Сега в САЩ ще има нова серия муммията 2 срещу тромпетиста 2. Като нищо ще нахласят работата да преизберат муммията. Да са им живи и здрави марионетките, че, ако му се случи случка, цветнокожжа, че и жена ще им ляснат, за ужаст на хилариту, дет' толкоз лигги точеше за поста и за място в историята.
53
1
 
10
 
! Отговори
ДемоНкрат преди 1 година
Значи американците не щат нито Байдън, нито Тръмп, НО те ще се кандидатират... А ние си мислехме че това може да стане само в Източна Европа. Накъде върви света а?
52
0
 
6
 
! Отговори
54 преди 1 година
... Светът днес щеше да ехееейййййййй
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има май нов Кенеди на власт. Старият го спряха, но като видях, днес не могат и Тъмо да спрат .... Ако JFK беше останал на власр и си беше изпълнил начинанията.
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Target, верига магазини от тупа на Била, толкиова са пропищяли от кражби, че сега имат витрини с ключалки на всичките си стоки и то не, къде да е, ами в ... Сам Фрянциско - мекатя на милио ерите и милиардерите.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми днес, щото утре няма да си спомня вече..
48
0
 
10
 
! Отговори
Кой иска да преди 1 година
Работи до 100 годишна възраст??
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 - Дай даслагаме хорадет ХААААААААААААЛ хабер си нема
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой ще сложат демократите срещу некога? Освен Робърт Кенеди, груг силен кандудат не виждам в момента. А ит дясно имаш Тръм, Десантис, дори и Рамасуаму, които ще отеят Байдън. Ако Байдън е кандидата на демократите ... Чао
45
1
 
10
 
! Отговори
Истина преди 1 година
трябва да има закон и хора които са в пенсионна възраст да нямат право да работят и в политиката, където и да е по света. Отделно всеки трябва да е в политиката не повече от 15 години през живота си.
44
10
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Това от руското посолство ли ви казаха или от Руския център на Шипка 6 ?
43
1
 
9
 
! Отговори
Е то и този мъпет преди 1 година
не иска да е президент, ама кой го пита. Квот му спуснат и кажат да прави, това прави.
42
1
 
36
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Байдън е нагледно медицинско доказателство, че деменцията може да бъде и свръх-нагла...
41
1
 
30
 
! Отговори
А ха преди 1 година
Ами като не го искат - няма да го изберат!!! Просто е.
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Президентът на САЩ е фиктивна фигура, други хора взимат решенията и американците го знаят, затова си избраха Байдън
39
18
 
3
 
! Отговори
Упс преди 1 година
Русофилите плюююят яко по Байдън! И що така?:)))
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са като президента си - деменции, не от тоя свят.
37
0
 
22
 
! Отговори
До амер.Гешев преди 1 година
И той премина на "системата" на бате Боко Банкярски, ако е възможно винаги да е във властта, за да може по-задълго да прикрива от съдебната система, многобройните престъпления свързани с неговата фамилия !
36
2
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
И НЕГОВИЯ РЕЙТИНГ В КРАЯ НА МАНДАТА ЩЕ БЪДЕ КАКТО НА ПЛЮВНЕЛИЕВ 007 % !!! ВОЕННОЛЮБЦИТЕ ОТИВАТ В ИСТОРИЯТА !!!
35
0
 
33
 
! Отговори
Факт преди 1 година
70%от света не го иска...