Посланичката на САЩ в РСМ вини България в агресивен език

"Имам късмет, че съм посланик в Скопие, а не в София"
19 май 2023 19:00, Стела Стоянова
190
Посланичката на САЩ в РСМ вини България в агресивен език
Снимка БГНЕС

София е използвала "много агресивен език" срещу Скопие. Това заяви посланичката на САЩ в Северна Македония Анджела Агелер в интервю за Македонското радио и телевизия, цитрано от БГНЕС.

"Мисля, че има хора, които продължават с този наратив. Да, абсолютно вярно е, че чухме много агресивен език от София, който, честно казано, не се основава на факти за ситуацията тук", казва тя.

Анджела Агелер е посланик на САЩ в РСМ от по-малко от година - тя връчи акредитивните си писма на президента Стево Пендаровски през ноември 2022 г.

"Важното е, че между Северна Македония и България има много история. Има и хора, които биха се радвали да създадат допълнителен хаос - тези, които имат политически ползи от опитите си да създават наративи около македонския език, македонската идентичност", допълни висшият дипломат.

Още по темата

"В крайна сметка миналото лято беше постигнато споразумение за промяна на конституцията и това е следващата стъпка към членство в ЕС. Според мен тези, които използват напрежението между двете страни, вредят и на двете страни, защото България ще спечели толкова, колкото и Северна Македония от членството на страната в Европейския съюз. Това ще им помогне по отношение на сигурността, по отношение на тяхната икономика и по отношение на регионалните възможности и интеграция“, допълни Агелер.

Тя заяви, че има "голям късмет", че е посланик на САЩ в Скопие, а в София. "Важно е и аз наистина вярвам в това, че лидерите и гражданите - хората в тази страна (РСМ) и България, а не тези, които са най-шумни в момента, признават ползите от това да имаш много близък съсед, който също да е в Европейския съюз. Съсед, с когото можеш да подобриш търговията си, с когото можеш да работиш заедно по въпросите на сигурността, по регионалната интеграция и всички тези дейности", допълни още Агелер.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
Призовавам г-жата руска агентка да даде едно доказателство,един аргумент или факт за "агресивният език"на България???манипулаций по-руски,платени от унгарците с руски пари!,САЩ са манипулирани нечовешки с пари от раша ...да отблъснат България...да я принудят да избере...Китай...раша,четете фактите моля!г-жата твърди,че не говори...английски...изопачен?че предците им са английски,френски и европейски колониалисти?путин плаща добре през орбан!!!
161
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента май ни усетиха, че играем двойни игри хем сме с Русия хем със САЩ и скоро време ще ни го набият от двете страни, красота и напълно заслужено.
160
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ето това е Евроатлантически приятел! Все на такива "приятели" попадаме след 35 години Демокрация!" --- Защото са я налъгали сладко про-руските сърбомани в Македония ли? Тая женица е просто един човек, който по всичко личи, че хамериканците скоро ще си повикат обратно. Няма да търпят дълго от името на САЩ да говорят наивници защитаващи комунистически и азиатски пропагандни наративи.
159
0
 
4
 
! Отговори
и62 преди 11 месеца
Агелер вземай си писмата и обратно при кравите
158
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
До Сата НАТОуоу,нима е грешка,че първи ги признахме за Независима,че когато ги удариха албанците им помагахме,ама те са много жестовете от България към тях,те обаче си служат на руско-сръбските!БГ Вето до дупка ...докато децата им ги презрят и се отричат от тях!!!Защо не се пънат на Гърция?БГ рус.р.бите и тези в РСМ работят заедно и също...дпс-гроб от 30 г. забатачваха това..умишлено!дпс-гроб са едно и също...агентура на кгб създадена и хранена от кгб от десетилетия
157
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
няма да гласувам за политическа партия не заявила,спирането на всякакви контакти с РСМ,докато не се извинят за манипулацийте по руски!!!Призовавам обичащите България да го направят!Призовавам бг политическата обслужваща путин да се консултира с...Гърция!!!ЕС и САЩ си имат интереси...унижаващи и налагащи Исторически несправедливости,подведени от платени от орБан с рубли администратори!!!Вето!!!
156
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Никой не го интересува вашата историческа истина, засуньте ее в жопу. Дрязгите обслужват само политиката на Кремъл. Македония е факт и до това положение се е стигнало и вследствие на огромно количество грешки от българска страна.
155
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
РСМ е орбазование създадено от коминтерна и комунистите,с цел да се поддържа напрежение на Балканите и затвърди руското влияние!и го знае г-жа посланничката!България няма и не е имала териториални към РСМ,България няма нужда от РСМ!Историческата истина за общата ни История,езика ни!и да си живеят като руско-сръбски роби!САЩ допускат грешка...заблудени от платени администратори от раша!!!обслужват раша сеещи несправедливости обслужващи путин...оРбан плаща с руски рубли!!!БГЕКЗИТ!!!с прашки...
154
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
заради цензурата,ще се повторя!БГ Национални медий поканете г-жата да ни разкаже и даде доказателства "за агресивният",САЩ е време да спре да назначава работещи за раша и преврати в Капитолия!САЩ ще платят сметката на щази-дс агенти работещи за нов ссср!сайтчето е руско и манипулацийте са по...рашистки...учете китайски!!!за това работи САЩ администрацията платено с рубли!!!позор!
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
По-добре е преди да влезне в нато и ес се разбарат защото сега и нато ще се распадне или бг ще излезне.
152
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека погледне в ЦРУ какво пише че там са бг. Или не е верно.
151
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ето това е Евроатлантически приятел! Все на такива "приятели" попадаме след 35 години Демокрация!
150
0
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 11 месеца
И това доживяхме. Нашата евроатлантическа партньорка дошла преди 6 месеца на балканите вече е вътре в нещата и ръси мозък за отношения и квялификации. Я питай херото за балканския синдром пък после се абаждай.
149
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изрусена, натъкмена, с леопардов дрескот нагласена. Вижда се, че обича да си похапва добре. С този дебел врат. Розовата пухкавелка е решила да стане дирломатка. Няма лошо, но...Розовото не върви на леопардовите цветове. Кокто и хейта срещу България. За дипломация, да не говорим.
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
156 Във всяко стадо има ***.
147
0
 
3
 
! Отговори
Американофилчетата, преди 11 месеца
къде сте се покрили? Няма ли да защитите господарката си?
146
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви са тези лозници от заде това да не е механа.
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква е тая леопардова кожа не мога да разбера.
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Май евроатлантическите сили се опитват да направят нова война на Балканите.
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Посланичката на САЩ говори с език на омраза към нас. След като посланничка на САЩ използва език на омраза срещу нас какво очакват САЩ от нас. Същото явно.