80% от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст

Американски тийнейджъри все по-често на операции за отслабване
40
80% от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст
Снимка: Pixabay

Тийнейджъри със свръхтегло в САЩ се подлагат на хирургически интервенции за отслабване, съобщи АП. Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава.

Джон Саймън, който е на 14 години, тежи 195 кг преди да се оперира. Премахната е част от стомаха му. Преди операцията той тежи 195 кг, след нея отслабва с 68 кг. "Това е нов старт", казва Джон, който ще бъде ученик в гимназия в Калифорния през тази есен.

Едуард Кент от Минесота тежи 136 кг и е диагностициран с омазняване на черния дроб. Момчето започва да приема медикамент за отслабване през януари - месец, след като регулаторите в САЩ разрешава употребата му за деца над 12-годишна възраст.

Джон и Едуард представляват малка, но увеличаваща се група от тийнейджъри, които се обръщат към медикаменти и хирургично лечение за загуба на килограми. Макар тези методи да имат своите критици, според пациентите  и техните родители физическите упражнения и диетите, спазвани години наред, са се оказали неефективни. 80 процента от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст. В социалните медии лекари и родители биват обвинявани, че тръгват "по лесния път". Според критиците на подобни методи за отслабване при тийнейджърите вината е в бързата храна и видеоигрите.

Според доктор Дейвид Лудвиг, ендокринолог в детската болница в Бостън, новите лекарства за отслабване не трябва да ограничават немедикаментозните методи. "Особено при децата диетите и упражненията остават основната превенция и лечение на затлъстяването", пише д-р Лудвиг в доклад, публикуван в официалното издание на Американската педиатрична асоциация./ Розалия Благоева,БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ИстинатаЕнергията да се поддържа огромно тяло било то затлъстяло или с огромни мускули е по-голяма от енергията да се поддръжа атлетично тяло.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако стъпят в някой квартгален фитнес тези деца на бързо ще им продадат химия. После след години зобане като станат на 19 ще пишат тези в форумите не ми става и косата ми изпада какво да правя.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някои ги карат да се качат на кънки. Горките кънки. Коркият лед.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глупости,сега това се нарича-хора с положително отношение към тялото си!Рекламите,мейнстрийма,модата и самото отношение да се парадира с този проблем го доказва!Бих отишъл по-далече-това се превръща в "извор на самочувствие" за конкретния индивид!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мен ме заведоха на 7 години да тренирам карате, тогава беше единствената зала по карате в БГ, тоест във Варна, явно затова не съм надебелял :)))
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зависи си от гена брато, щото познавах хора дето не пиеха и пушеха, но си отидоха рано рано :)
4
2
 
23
 
! Отговори
Истината преди 11 месеца
Затлъстяването е като цигарите чисто самоубийство - бавно но сигурно. А мъките от придружаващите заболявания са ужасни - диабет, високо кръвно, подагра и т.н
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То зависи и от гена, като пият само свръх концентрирани захарни енергийни напитки, ще качат неколко килца отгоре :)))
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да спрат да се тъпчат!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Как няма да са като родителите им ги карат на всякъде и после се заседяват вкъщи или на кафе без да се движат или да помагат нещо физически.