Един човек е загинал при стрелба в университет в Северна Каролина

Нападателят, който е произвел няколко изстрела, е задържан
29 авг 2023 07:43, Елка Василева
8
 Един човек е загинал при стрелба в университет в Северна Каролина
Снимка: архив, БГНЕС

Един служител на университета в Чапъл Хил (Северна Каролина) е загинал в резултат на стрелба на територията на учебното заведение, предадоха световните медии, като се позоваха на говорителя на местната полиция Брайън Джеймс.

Нападателят, който е успял да произведе няколко изстрела, е задържан. Органите на реда не съобщават имената на загиналия и на задържания. Според Джеймс е твърде рано да се каже какви са били мотивите на стрелеца.

Сирените за тревога на територията на университета прозвучали в продължение на около две минути, след като на телефон 911 било получено съобщение за стрелба около лаборатория, съобщи Джеймс. Студентите и преподавателите се барикадирали в стаите на общежитията, кабинетите и класните стаи и прекарали там няколко часа до отменяне на тревогата.

По време на евакуацията няколко студенти са скочили от прозорец на университетската сграда и вероятно са пострадали.

По данни на мозъчния тръст "Пю рисърч сентър" (Pew Research Center) най-малко 60 процента от американците смятат, че е "твърде лесно" законно да се купят огнестрелни оръжия в САЩ. Организацията "Архив на насилието с огнестрелни оръжия" информира, че от началото на годината в САЩ повече от 25 хиляди души са станали жертва на употреба на огнестрелно оръжие. През първите шест месеца на тази година в САЩ са станали общо 421 масови стрелби, като 28 от тях са класифицирани като масови убийства. Правото на притежаване на огнестрелно оръжие е гарантирано от Втората поправка на Конституцията на САЩ.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 7 месеца
Явно в американските университети има такава специалност - стрелба по студенти и ученици. Е, там си останаха "каубои" след 200 г. съществуване. Така и ще се самозакрият когато черните започнат да управляват и белите американци започнат да им стават робо. Всичко се връща !
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Слабак. Само един паднал. От САЩ чакам десятка и нагоре при стрелба.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На сащ им дайтеоръжие по къщитеи война е им трябва ,сами че утрепят
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом е около лабораторията, каптагона е намесен.
3
0
 
4
 
! Отговори
х преди 7 месеца
Слабо за американските стандарти
2
1
 
2
 
! Отговори
Callifornia Republic преди 7 месеца
в България трябва да се въведе американското законодателство даже най добре Американски съд да съди.Да се легализира марихуаната за забавление.
1
0
 
5
 
! Отговори
Не може да е вярно преди 7 месеца
Това е пропаганда.