Джо Байдън отново объркан: Аз само следвам заповеди

73% от американците казват, че възрастта му влияе на заемания пост
11 сеп 2023 22:30, Нели Христова
189
Джо Байдън отново объркан: Аз само следвам заповеди
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън отново изглеждаше объркан по време на пресконференция във Виетнам в неделя, като каза, че "просто ще следва заповедите, които са му дадени", докато преглежда документи и говори с репортери.

"Просто ще следвам заповедите, които са ми дадени. Служители, има ли някой, който още не е говорил?", пита президентът по време на пресконференцията.

Това не е първият път, когато е известно, че Байдън "изпълнява заповеди", тъй като предишни пресконференции позволиха на обществеността да стане свидетел как държи "пищов" по време на медийни ангажименти, което предполага, че той е уведомен за въпросите, които журналистите ще отправят към него. Междувременно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза по-рано, че това е редовен протокол и е в съответствие със задачата на пресслужбата да "разбере" какво медиите искат да попитат президента.

В началото на пресконференцията в неделя Белият дом обяви, че Байдън планира да отговори на въпроси на петима репортери. Малко след като президентът отговори на всичките пет въпроса, той се пошегува: "Какво да ви кажа, не знам за вас, но аз ще си лягам".

След това Жан-Пиер внезапно прекрати пресконференцията, докато президентът отговаряше на други журналисти, които крещяха въпросите си. Тя взе микрофона, за да обяви: "Благодаря на всички, приключва пресконференцията."

Въпреки че Байдън остана на сцената за кратко след нейното съобщение, докато отговаряше на един допълнителен въпрос, пълният му отговор не се чу, съобщава CNN.

Инцидентът от неделя идва, след като анкета на CNN/SSRS, публикувана в четвъртък, показа, че около три четвърти от американците, или 73%, казват, че са загрижени, че възрастта на Байдън може да повлияе негативно на настоящото му ниво на физическа и умствена компетентност и способността му да служи още един пълен мандат, ако бъде преизбран през 2024 г. В момента президентът е на 80 години. В допълнение, по-малкото мнозинство от 68 процента от американците казаха, че са сериозно загрижени за способността му да разбира притесненията на следващото поколение.

Проучването, проведено от 25 до 31 август, включва 1259 регистрирани избиратели и има допустима грешка от 3,5 процентни пункта.

Докладът на CNN за анкетата показва голяма част от колебанията на анкетираните, които казват, че то се върти около жизнеността на Байдън, а не около начина, по който се справя с работата.

"Мисля, че той е надежден, честен човек. Но той е толкова стар и не е напълно с всичкия си", отговаря 28-годишен избирател на Демократическата партия, анкетиран от CNN. "Все пак го обичам. Но също така ми се иска да беше по-прогресивен. Сложно е."

Въпреки продължаващите критики към възрастта на Байдън, С. Джей Олшански, професор по обществено здраве и експерт по стареенето в Университета на Илинойс в Чикаго, каза пред Асошиейтед прес миналия месец, че смята, че възрастта, когато се оценява кандидат за президент, не е толкова важно и фокусът на обществеността върху него само минимизира дара на мъдростта и опита.

"Това е нещо като класически ейджизъм, с който се борим през последните 50 години", каза той. "Възрастта на индивида е без значение. Важни са политиките, които те представят на масата."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цялата научно-изследователска американска общност се стреми (И УСПЯВА) да държи този откровено дементен президент на център, за да изглежда като здрав и разумен човек. Това означава, че скоро ще открият лек за деменцията, което е много добре. Да пожелаем успех
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Истинските мъже (като Путин, Костадинов и Радев) никога не биха се оплакали, че следват заповеди. А тоя Бидоня, орива ортaлъка Брак ме
81
0
 
0
 
! Отговори
Ваксимилиан Първи преди 7 месеца
Той и путин изпълнява заповеди, ама не се оплаква. И Румен чорапа също. И пак не се оплаква. И Копейката и той - не съм го чул да се оплаква. А тоя Бидоня орива ортaлъка брат ме...
80
0
 
0
 
! Отговори
Цончо Ваксата преди 7 месеца
Ми той Путин е по-зле и от него.
79
0
 
0
 
! Отговори
Ваксан Змей преди 7 месеца
По принцип не исках да се ваксинирам за Конвит, но понеже реших да предпазя баба и дядо, веднага се боднах. 2 години минаха и от тогава не съм ги виждал. Дядо умре. Баба нема кво да яде. Но аз ги предпазих от Конвит.
78
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Заповедите от кого? Нещата са повече от ясни-Байдън е 100% неадекватен, което е и било целта на поставянето му на поста. Цялата му администрация(с изключение на Блинкен, евреин) не струва,но това също е планирано. Истината е такава-в момента Америка на 100% се контролира от Сорос!
77
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Какво ревете? 90% сте про'с'таците дето гласувате да ви заповядва....
76
0
 
0
 
! Отговори
Българските политици преди 7 месеца
Като ги гледам нашите Кокорчо и Пелтечко не знам, кое е по-добро - такъв като Бидона или като нашите двама?
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Явно вече толкова е изперкал, че е почнал да казва истината. Едва ли има разумен човек, на който да не му е ясно,че бидона е кукла на конци и нищо не зависи от него. Та той даже името сигурно не си знае
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щеше да е смешно, ако не е трагично. Ужасявам се какви хора управляват света.
73
0
 
0
 
! Отговори
Цирк преди 7 месеца
Обърка да ,каза истината.
72
0
 
0
 
! Отговори
Трета възраст преди 7 месеца
Следваш разбира се,къде ще ходиш.Нали те ,твойте господари те сложиха на тоя пост.
71
0
 
0
 
! Отговори
Объркан? преди 7 месеца
Веднъж е казал истината..
70
0
 
0
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Дълбоката държава командва.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
BYD HAN, такси в Шанхай. 218 хиляди километра, нито един ремонт, само редовните годишни сервизи, нито една поправка. Вътре всичко е стабилно, не скърца, нищо не е олющено и износено, вратите без никакъв луфт, кожата на седалките не е като нова, но е напълно здрава.
68
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Защо го мъчат този човек. Да го оставят да си живее спокойно старините. Жал ми става направо.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Когато спазваш правата на другите националности тогава имаш право на териториална цялост. Когато ги нарушаваш, тогава нямаш право на териториална цялост, тогава започва да действа правото на национално самоопределение.
66
0
 
0
 
! Отговори
Изхаубен(пенсионер) преди 7 месеца
Одавна ви казах че дедо Байдън е една пионка.Други взимат решенията.
65
0
 
0
 
! Отговори
Утопиев преди 7 месеца
Ама няма ракети бе тавариш, изпуцаха всичко и сега правят само по 20 на месец, толко им е капацитета.
64
0
 
0
 
! Отговори
Вджазов преди 7 месеца
Ники Хейли ще е новия президент на САЩ, и тогава руснята ще наричат стария бидон Джо добряка.