Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта

24 минути са нужни на президента за да обясни, че не може да сложи край на войната
6 ное 2023 20:00, Нели Христова
135
Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече средства, за да помогнат на силите му да се противопоставят на Русия, и покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да посети страната, за да се запознае лично с мащабите на конфликта.

Зеленски заяви, че американските войници в крайна сметка могат да бъдат въвлечени в по-голям европейски конфликт с Русия, ако Вашингтон не увеличи подкрепата си.

"Ако Русия убие всички нас, тя ще нападне страните от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си [да се бият]", каза Зеленски според стенограмата на интервюто за предаването "Среща с пресата" на NBC, излъчено снощи.

Президентът на САЩ Джо Байдън, демократ, настоява Конгресът на САЩ да приеме законопроект за допълнителни разходи в размер на 106 млрд. долара, като по-голямата част от парите ще бъдат насочени за укрепване на отбраната на Украйна, а останалата част ще бъде разпределена между Израел, Индо-Тихоокеанския регион и охраната на границите.

Вместо това ръководената от републиканците Камара на представителите на САЩ представи свой собствен план за финансиране. Миналата седмица тя прие законопроект за предоставяне на 14,3 млрд. долара помощ за Израел, но не включи увеличение на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, лидер на мнозинството в контролирания от демократите Сенат, заяви, че няма да подложи на гласуване законопроекта на Камарата на представителите, а Байдън се зарече да наложи вето.

В интервюто Зеленски покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последиците от конфликта, започнат от руския президент Владимир Путин през февруари 2022 г.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещ кандидат за президентската номинация на своята партия, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев и заяви, че ако бъде преизбран, може да сложи край на войната "за 24 часа". "Ако той може да дойде тук, ще ми трябват ... 24 минути, за да обясня на президента Тръмп, че не може да сложи край на войната. Той не може да донесе мир заради Путин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Судоплатов. Съмнява ме твоя човек да остане жив до президентските избори. Хунтата няма да го допусне освен че няма да проведе и избори.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Христо Христов няма да се учудя ако не почнат да правят и атентати. Всичко може да се очаква от тях. Продажни хора нагли предатели са.факт.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинските деца защо не ходят в български училища ами веднага им направиха украински. Как ще научат езика и как ще се интегрират. Защо дори не търсят работа и само искат искат безкраен курорт в България ?!?
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украинците не пречат нито на Хр Хр нито на никого но те не са възпитани като българите в трудолюбие. Те са свикнали руснаците да ги хранят а сега искат българите да им слугуват. Това няма да стсне. Бг народ много търпи...
68
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
Проблемът на Путин е, че той се опитва да се разбере с нормален човек и забравя че срещу него стои еврейската кръв във вените на Зеленски - там нищо не е "нормално"...И колкото повече се надява на някакъв успех, толкова повече затъва в блатото на неадекватността си..Путин иска Украйна да се откаже от профашистките си изстъпления, Зеленски го разбира - Путин иска да ни пречупи!..Виждали ли сте бит евреин - все едно нищо не му се е случило! Те гледат "практично" на живота - пари, власт..
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз искам Доналд Тръмп и неговия екип да дойде в България и да види как на практика се държат украинските бежанци с българите. Понеже защото българското правителство вече двайсет месеца ги издържа при много добри условия , много по добри например от условията на сирийските бежанци. Резултата е наглост , нахалство безпардонност , невъзпитание не учене не работене и т.н. Бг правителство дава пари и военна помощ на Украйна но украинците как се отнасят към българите агресивно и нахално.
66
16
 
2
 
! Отговори
Глава Лукойл преди 6 месеца
До Христо Христов - Абре, Христов! Ти не спиш ли? Кво ти пречат украинците? Ти не виждаш ли, че Европа е затънала във вредни руски отношения и муслимски терористи. Какви укро-терористични атентати ти дрънкат из главата.
65
4
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Ако Тръмп вземе властта, ще постъпи прагматично с Украйна, точно както в Сирия. За какво става дума? Ами в Сирия Тръмп прибра най-ценното-големите находища на петрол и остави Асад и опозицията да си ги мерят на гол тумбак. В Украйна най-вероятно ще направи същото-ще вземе каквото му трябва, а ненужното ще остави на Путин. Зеленски да е мислил, когато отказа да помогне на Тръмп за Байдън. Всичко се връща!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Коментар
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Иван 64. Дрънкаш rлynocтu, приятелю. На какви препарати си?
62
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някой сериозно ли мисли, че Русия ще нападне Европа? И ако искаше да убие всички украинци, както твърди Зеленски, отдавна щеше да го направи.
61
1
 
5
 
! Отговори
Фитьо преди 6 месеца
Нали те атакуват?
60
5
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Зеленото да си спомни, че отказа да даде на Тръмп материалите за дейността на Байдън-младши в Украйна! Хич да не чака милост!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Иван 64 Та кога го е заявила това Русия? И кога го е казал това Путин? Чшшшшшш!!! Я по-полека с лъжите.
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
След убиството на съветника на Залужний Зеленски отмени изборите, насрочени за март 2024-та! Хахахахахахахахахах!!! Муахахахахахахахааххаахахахахах!!!
57
3
 
18
 
! Отговори
Феминистът. преди 6 месеца
Зеленски едновременно моли за помощ и се прави на нагъл като плаши, че, ако Украйна падне, Путин ще нападне и страни от НАТО. Този наглец Зеленски си мисли, че е новият Христос, който пази западната цивилизация от война, като приема ужасите на войната върху себе си и върху гражданите на страната си. Само че американските сенатори са много по-обиграни политици и няма да се хванат лесно на прочувствени клоунски спектакли за спасяващи Запада саможертвите разпятия.
56
24
 
3
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Не знам как ще сложи край на войната. Русия е заявила, че ще атакува САЩ и ще им обяви война независимо дали в Украйна войната приключи или не. Самият Путин каза, че иска да унищожи САЩ и много ги мрази.
55
3
 
10
 
! Отговори
Судоплатов преди 6 месеца
Та въпросът е:дали руснаците не са подкарали украинската хунта по домова книга?Малко вероятно,все пак подобни мръсни номерца са запазена марка на кафевите елфи, за справка-убийствата на Дугина, Татарски(Фомин), опитите за убийство на Царев и Прилепин. Руснаците си траят и чак след години се добират до мерзавеца и го тровят бавно, че да може гадината да усети какво очаква предателите!Най-вероятно това е предупреждение за скорошното интервю на Залужний и намек да не се кандидатира за президент.
54
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На тоякапут чафка му е изпила мозъка. Над 120 000 майки и още по толко бащи и два по толко деца на загинали украински войници ще му разкажат играта. Отделно западните правителства ще го разчекнат за профуканите над 200 000 000 000Евро, хиляди тонове оръжие и 5 пъти по толко боеприпаси за да съсипе Европа. Анатема, Атентатема. Превратема. Разстрелатема. Гадсвинска
53
3
 
13
 
! Отговори
до редакцията преди 6 месеца
И лично до журналистката госпожа Христова, *** : защо не ни информирате вече за контранастъплението на господин Зеленски , до къде стигнаха панцерите и хаймарасите ?