Украйна остава без Patriot засега, САЩ били затруднени

Ако партньорите обърнат гръб, страната ще се върне къ началото на войната
6 яну 2024 20:30, Стела Стоянова
172
Украйна остава без Patriot засега, САЩ били затруднени
Снимка БГНЕС, архив

Представители на Белия дом и Пентагона предупредиха, че САЩ скоро няма да могат да доставят ракетни системи Patriot за Украйна, пише The New York Times (NYT), на който се позовава украинската агенция УНИАН. Съобщава се, че цената на тези ракети-прехващачи може да варира от 2 до 4 милиона долара за брой.

Системите Patriot ефективно противодействат на балистичните ракети. От момента, в който първата батарея Patriot влезе в бойно дежурство в Украйна, тези системи за противовъздушна отбрана промениха хода на битката за небето.

В коментар за изданието един от майорите на украинската армия подчерта, че благодарение на чуждестранни партньори Украйна е успяла да създаде щит над страната и ако партньорите сега обърнат гръб, страната ще се върне към началото на войната, когато хората не излязоха от убежищата, а руснаците се опитаха да превърнат градовете в руини. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още по темата: украйнаPatriot
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
6
 
24
 
! Отговори
Бизнес преди 4 месеца
САЩ са затруднени ДА ПОДАРЯВАТ ракети на Украйна, това е проблема, не че са свършили ракетите. Пейтриът ИМА ама са с пари,а укрите са скъсани бедняци. Ако на никой не му е светнало до сега... направете си труда да проверите. Милиардите отпускани от Американското правителство НЕ ОТИВАТ В УКРАЙНА а се отпускат на американските производители на оръжие. Те си заделят за произведеното оръжие, печалбата, транспорт до Укрия на там каквото им е останало по складовете... САЩ си изчистиха залежалата стока
128
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
АМИ СЛЕД КАТО ПРЕДИШНИТЕ "ПАТРЕОТИ" БЯХА ПРЕТОПЕНИ, И НОВИ ДА ПРАТЯТ ЩЕ ИДАТ ПРИ ДРУГИТЕ. "ПАТРЕОТИ" НЕМА, ДАТЧАНИТЕ ОБЕЩАНИТЕ ДО НОВА ГОДИНА Ф16 КАЗВАЛИ СЕГА КЪМ КРАЯ НА ТАЗИ ГОДИНА. ОТ 1МЛН.СНАРЯДИ СТАНАХА 1000 ЕВЕНТУАЛНО АКО ПРОИЗВЕДАТ.
127
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Идете вижте какъв ресурс е използван за противодействие на новогодишните атаки. Дори израелското ПВО би се пропукало след подобни атаки.
126
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българите са най мачкания народ от български политици ,най големите из ро ди станаха политици.
125
8
 
20
 
! Отговори
Дзивко преди 4 месеца
Абе нали оня ден писахте как НАТО ще им даде 1000 ракети, няма такава пропаганда, Украйна сваляла 11 от 10 изстреляни ракети пък складовете с оръжие взривени, хем печели войната, хем по навътре се дърпа
124
7
 
18
 
! Отговори
Не виждам проблем преди 4 месеца
Зеленски трябва да помоли за зенитни ракети КНДР, държава с по-мощна военна икономика от САЩ.
123
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С мантрата че като свърши с укр Путин щял да продължи напред.човека зор няма да влиза в конфликт с Европа. Той тръгна защото укр избиваха руските граждани в пограничните градове. Вкл и българи бяха убити 2014 г от укр май бяха изгорени живи. Ама нашата памет е кратка. Както избитите в Македония хиляди, в Сърбия и тн. Ние всичко забравяме. Знаем само да се навеждаме и да изпълняваме команди. В рсм и до днес тормозят българите. Ние самолетче до Скопие пуснахме..и ги пуснахме по пътя за ес
122
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Онзи ден имаше статия,че ес правят огромна поръчка за ракети от тези.сащ не че нямат а нямат одобрение и желание вече да дават. Сега само ще продават а ес ще плаща. Не ми е ясно от къде на къде целия ес плаща разходите на страна не член на ес и гледа като писани яйца гражданите на тази страна/изключвам наистина бедните и имащи нужда/. Но богатите дето се изнесоха с парите защо?да им съберат парите и с тях да се купуват оръжия.накупиха имоти и живеят като царе. Не спазват местни правила и закони.
121
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хаха,на на великите американци им свършиха ракетите
120
37
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 месеца
Путин е евреин. Долу Русия.
119
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Споко, бе ... Като свършили ракетите Патриот, Че си вземат Мел Гибсън с двете томахавки!
118
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да им пратим тагаренко... той е голям патриот...
117
3
 
59
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 месеца
Пейтриът струваща 2-4 милиона долара са създадени да удрят изтребители ,които струват около 35 млн. Обаче когато руснаците пускат стари и евтини ракети срещу пейтриъта ,или още по -евтини дрончета, сметката излиза плачевна.
116
3
 
31
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 4 месеца
Тя и без слуги на запада ,пардон украинци остана!
115
10
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те американците разбраха плана на руснаците. Бавят офанзивата, с цел да пробват различни оръжия и тактики срещу всичко натовско. Всеки се изреди да дарява, а руснаците си правят разчети, срещу кое оръжие как да противодействат. Накрая какво ще излезе??? Руснаците ще разполагат с концепции за разбиване на всяко натовско оръжие, ще заличи Украйна, ще утвърди партньорите си на международната сцена и ще се превърне във водеща световна сила. Много тарикатски Русия надигра запада.
114
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно, скоро през ден ще има скара, язък че толкова я бавиха.
113
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пиндостан е затруднен. В Ню Джърси гори склад с предназначено за киевския режим оръжие. Складът е огромен и ще гори още няколко дни, казаха от пожарната.
112
7
 
50
 
! Отговори
Не си прав, наопъки преди 4 месеца
120. Анонимен. Запада използува украинците за опитни зайчета което е обидно. Хиляди погубени животи. . . . . Украинците се оставиха да ги ползват за опитни зайчета, което не е обидно, но назидателно и те го правят безропотно! А погубените животи отиват вече към милион - от двете страни разбира се!
111
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Запада използува украинците за опитни зайчета което е обидно. Хиляди погубени животи.
110
5
 
50
 
! Отговори
Баедън Воевода преди 4 месеца
Зелен, нема ни паре ни Пейтриотаре ... действай.