Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг

В Монтана и Дакота се очакват до минус 56 градуса по Целзий
15 яну 2024 09:10, Елка Василева
84
Милиони американци студуват, нахлу още арктически въздух и сняг
Снимка: архив, БГНЕС

Мразовито време обхвана голяма част от САЩ в неделния ден, а арктическите бури създадоха условия за виелици на североизток и натрупване на сняг в южни райони, предаде Асошиейтед прес.

Националната метеорологична служба предупреди, че силният вятър в щатите Монтана и Дакота може да доведе до минус 56 градуса по Целзий.

Приблизително 95 милиона души живеят в региони, за които са били издадени предупреждения за вятър и температури под минус 17 градуса по Целзий според Националната метеорологична служба.

Синоптиците казаха, че се очаква големият студ да достигне на юг до северните части на щата Тексас.

Дори в части от Северна Луизиана, Алабама и Джорджия също наваля сняг.

Властите предупредиха хората да не шофират по пътищата в Бъфало, в щата Ню Йорк на границата с Канада, където прогнозата е за снеговалеж до 60 сантиметра. Повече от половината полети до и от международното летище на Бъфало бяха отменени. Засегнати са летища в цялата страна. Десетки полети бяха отменени или забавени на международното летище О'Хеър в Чикаго, на международното летище в Денвър и на международното летище на Сиатъл.

Синоптиците също предупредиха днес, че интензивните снеговалежи и пориви на вятъра могат да причинят драстични и внезапни спадове на видимостта в източна Пенсилвания и части от северен Ню Джърси и Делауеър.

Друга арктическа буря, която донесе обилен снеговалеж в Скалистите планини, изглежда ще се премести на юг и може да донесе до 15 сантиметра сняг в части от Арканзас, Северен Мисисипи и Западен Тенеси.

Губернаторката на Арканзас Сара Сандърс обяви извънредно положение.

Повече от 150 000 домове и фирми в Орегон останаха без електричество след силни снежни бури. Повсеместни прекъсвания на тока, засегнали десетки хиляди домакинства, имаше в Мичиган и Уисконсин.

Лошото време в Орегон стана причина за смъртта на трима души.

Смъртни случаи, свързани със студа и снега, вече бяха регистрирани по-рано през седмицата в Калифорния, Айдахо, Илинойс и Уисконсин.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 3 месеца
Ааа как така бе , нали англо - американските юрдеци крякаха оглушително че в Русия замръзвали от студ защото нямали газ ?
72
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
гласуваите за баидън даваите оръжие да се бият по света и не се боите от студа
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
е това е хубава новина
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А, какъв студ бе, нали имахме рекордно глобално затопляне? Харп, пръскане, гео-инжинерство, @бавайте се още с природата пък ще видим какво ще излезе накрая.
69
2
 
4
 
! Отговори
Да ходят в Сибир преди 3 месеца
Там е по- топло!Има и атракции, може да вилите Невалски, как рине сняг
68
1
 
5
 
! Отговори
Иелоу стоун преди 3 месеца
Трябва да се охлади щото може да стане като в Исландия
67
3
 
7
 
! Отговори
Нищо им няма преди 3 месеца
Щом могат да крякат против Русия, ще търпят. Пък ако не им харесва, да се оплачат. На арменския поп.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера бяха руснаците, днес американците. Все едни и същи си патят. Що ли.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Пропаганда 35. В Русия ходят по къс ръкав в жилищата си бе, приятелю. Ние тук мръзнем.
64
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кеф еднополовите студуват
63
5
 
13
 
! Отговори
мнение преди 3 месеца
Ай стига с тая пропаганда, само в Русия стоят на студено
62
7
 
11
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
Няма спор за това дали има или няма затопляне. Затоплянето е ФАКТ. Числата са ясни. Спорът е в това, дали затоплянето е причинено от човешка дейност или не. Засега, предвиждането, което метеоролозите даваха преди 30 години по отношение затоплянето, се оказват верни, а именно, че затоплянето (повишение на СРЕДНОГОДИШНИТЕ температури) ще доведе до метеорологични екстремуми, т.е. големи горещини, големи студове, резки преходи между голяма суша, последвана от наводнения. И се оказа горе-долу така.
61
5
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До АнонименЗа глобалното Затопляне. Редно е, преди да пишете нон-сенс, малко да се образовате. Измерва се и отчита СРЕДНОГОДИШНАТА температура. Откакто се провеждат такива измервания (около 200 години назад започват в Гринуич лабораторията край Лондон), а особено от 1900 година насам в много места по света, средногодишната температура е нарастнала с над 1 градус. Нараства и температурата на водата в океаните. Това, което не е категорично ясно е, дали нарастването се дължи на човешка дейност.
60
2
 
21
 
! Отговори
Кръц-Кръц преди 3 месеца
България се затопля. Вече можем да гледаме домати по-дълго и също маслини и цитруси. Много хора вече направиха ферми за лимони и нар. България вече стана с климата какъвто беше в Гърция, Турция и Южна Италия. А там става пустиня. Сега е момента на хубавата българска храна, правете ферми, докато не сме станали и тука на пустиня.
59
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 месеца
Като се помръзнеш, почваш да си мислиш за глобалното затопляне, Г. Тунберг, дедо Сорос и ти става едно топло и хубаво на душата.
58
2
 
17
 
! Отговори
Грета Трънберк преди 3 месеца
Ми да, Глобалното Затопляне докара шоково затопляне от -50 градуса.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Война с HAARP. Руснаците пращат студ на американците и обратното.Тия изпозамръзнаха.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо за глобалното затопляне
55
16
 
7
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До АнонименНе разнасяй откровени лъжи. Мнозинството Американци живеят в ЕДНОФАМИЛНИ къщи с двор. Собственост на обитателите. Сравнението с панелка е просто нелепо. Това, че къщите са дървени не значи евтини. Правят се от висококачествен материал, дъските са Орегон Пайн. Целият Беверли Хилс над Холивуд е дървени къщи, само че, много от тях отвън изглеждат като Италиански Барок. Имат фантастични материали. Такива къщи са топли и добре изолирани. Ако няма ток, мнозина имат фотоволтаици, камини...
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изместването през хилядолетията е циклично. Столетия на ледников период се сменят със столетия на затопляне. Земята е жива и диша.