Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев
274
Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят
Снимка: БГНЕС

Ако помощите за Украйна продължат да се бавят, то има реална опасност тя да рухне като държава. Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати и се задъхва. Заради предизборната кампания в САЩ горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за Съединените щати посока. Франция използва своята мощ - ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо в защита на Украйна, но в същото време да остави вратата отворена за разговори с Кремъл. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в предаването "Клуб Investor" на Bloomberg TV Bulgaria.

Това, което прави Макрон наподобява това, което прави Путин. Действа се агресивно, но в момента, в който по някакъв начин усети някаква заплаха или натиск, казва - да, но ние винаги бихме играли ядрената карта за наша защита.

"Това наистина е висш пилотаж - от една страна показваш мускули и сила, като ядрена страна, която може да се изправи срещу всяко предизвикателство. Както виждаме нямаше реална заплаха към Франция. Имаше заплаха, че ракетите щели да стигнат чак до Великобритания, до Полша и до къде ли не, но за Франция няма нито дума".
Франция използва тази своя мощ, ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо, но в същото време да остави вратата отворена, добави Керемедчиев. "Тя казва: "Да, ние сме готови да защитаваме Украйна. Заставаме зад нея. В това число и с въоръжените си сили. Но от друга страна сме отворени за диалог с Русия и оставяме вратата отворена". 

Опитите да се свали Зеленски са цел на руската армия и Кремъл още от първия ден на войната, каза още гостът. Това е ясно и няма нищо изненадващо в атентатите срещу него, но също така "е видно, че той еднолично ръководи украинската армия".

"Неговото отстраняване, ако се случи, би ударило моралът на украинската армия, а от друга страна би обезглавило административния капацитет на украинската държава. За това Зеленски е един от най-пазените в момента хора на Земята, за да може да продължава бързо и еднолично да взима решения, които да променят политиката на бойното поле".

Русия определено бърза да напредне на бойното поле, давайки стотици жертви в това число и цивилни, каза Керемедчиев. "Видимо е, че Русия иска на всяка цена ако може това лято да достигне до границите на самопровъзгласилите се републики и по този начин да ги завладее изцяло". По думите на събеседника "това всъщност е победата, за която говори Путин" в своите последни речи.

"Путин ще счита за победа "реалното освобождаване", както той го нарича, на тези самопровъзгласили се републики. Цялостното им завладяване и присъединяването им към Руската федерация".

А що се отнася до Украйна, тази помощ наистина бе много забавена от САЩ, но пък Пентагонът наистина намери други начини да снабдява Украйна с оръжие, като предоставяше оръжие на трети страни, които го прехвърляха към Украйна, като даже и Южна Корея се включи по този начин, посочи гостът.

"Това, което виждаме, е много тежка ситуация на фронта. Видимо е, че в момента Украйна изостава от активността и има много голяма вероятност, ако постъпленията се забавят още, реално да се срине целият капацитет на украинската армия и на украинската администрация, защото има опасност Украйна да рухне като държава".

Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати, изтъкна анализаторът. "Байдън в един момент каза, че по-скоро това е европейски проблем, но се видя, че Европа се задъхва. Отделни държави започнаха по единично да изпращат средства, но общата европейска структура започна да се задъхва и да буксува".

"През втората половина на тази година се очаква Унгария да поеме и председателството на Европейския Съвет и това предопределя също, че и занапред се очаква европейската външна политика да бъде още по-беззъба".
Груба грешка на президента Байдън е да бави въоръжението, което е одобрено за изпращане на Израел. Той се огъна под натиска на протестиращите студенти и на либералите, които искат ограничаване на действията на Израел. Но това, което бе спряно като доставки са високоточните системи за поражение, като в същото време САЩ продължава да доставя високоефективни, с ниска себестойност, но нанасящи огромни поражения бойни системи. Спират се високотехнологичните и прецизни дронове, а точно по този начин могат да се намалят жертвите, обясни гостът.

"Байдън отново наля вода в мелинцата на Тръмп. Той каза: заставаме желязно зад гърба на Израел, но в същото време се огъна. Това е грешка, защото Израел така или иначе ще довърши тази операция, защото Натаняху иска да излезе с някакво лице от тази каша", подчерта събеседникът. "САЩ и Байдън са в предизборна кампания от нея страда и Украйна, страда и Газа, и ситуацията в Южнокитайско море.  Заради предизборната кампания горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за САЩ посока".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: УкрайнаСАЩЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
11
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 142: Ще берем, как не. А някога сме ги изнасяли. Сега ще берем прогнили домати в прогнилият Запад. Готви си куфарите. С въздушният Шенген - напред.
130
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинското командване е обезпокоено от факта, че през последните часове Руски ДРГ групи са се активирали. Очевидно е, че в близките часове според тях се очаква Руските сили да отворят втори фронт. Въпроса е, а има ли Украйна достатъчно резерви или всичко е на хартия за пред спонсорите от сащ и ЕС ? Самият факт, че се снеха бригади от Часов Яр и пратени на Харков е показателен, че нямат. Той и Хитлер в последните дни е командвал въображаеми армии. Поживьом увидем както казват Руснаците.
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 142. Никъде нема да одим. Послял съм си у нас в градината.
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До IQ 3.14 143. Къф надник бе днеска е неделя. Утре съм на работа. Казах ти че само ломотиш абсолютни тотални глупости.
127
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде сте бе лъвове, стегнахте ли куфарите да берете домати това лято. Къде ще ги берете обаче, в прогнилия Запад или в мада раша?
126
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Организацийте на Сорос във България и свързаните с тях трябва да бъдат обявени за терористи сръвнявани със ислямска държава, Ал каида, боко харам. Българското правителство и медий трябва да станат независими и да се освободят от оковите на Глобалисткият Режим и представите ля им Сорос.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До IQ 3.14 134. Много знаеш какво имам или какво няма. Ай стига плещи глупости че изпадаш в шизоидни състояния от типа уж у нас сме напраднали, демократични и цивилизовани, пък трябва да емигрираме защото нямаме и т.н. Не се ли усещаш ?
124
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
123
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин е ГЕЙ + русия няма бъдеще -
122
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За Швейцария - абсолютно адекватен коментар, кореняците Швейцаеци са супер ограничени и глупави. Някак си са успели да децентрилизират цялата си власт, централната власт няма много правомощия, а не като нас, ББ, Шиши, Киро, и 240 статисти покрай тях, регионалната власт е абсолютно зависима от решенията в София, това е, 7 милиона се управлява от шепа народ. Пълен театър за да откажат хората да гласуват. 30% избирателна активност на почти всички изботи, какво очакваме?!
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еманюел Макрон каза, че в някакъв момент европейците трябва да са готови да спрат Русия да продължи напред в Украйна, но най-искрено се надява, че "няма да ни се наложи да воюваме". И как бе, Маноле, как си я представяш тая работа без да вкарате ейчар? Оръжия нямате, снаряди не можете да произведете, Путин ви изгори танковете и ПВО системите, остана само далекобойни ракети да дадете ама с тях война не се печели. Ейчар, ейчар трябва да се прати на бойното поле, иначе и 100 ракети Туарус и да пратите, и Кримския мост да ударят, още по-лошо за Украйна ще стане.
120
9
 
1
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, ние сме от добрите, а Русия е империя на злото, а както и децата знаят, доброто винаги побеждава злото, е и пръстена пак го пускат да видят хората как добрия Гондор от запада побеждава Мордор от изтока. Ми че то ако Мордор победи, ще излезе че светът е несправетлив, и защо четохме тия дебели тухли с властелини и пръстени, ми че то тогава по-добре да се фърлиме от десетия етаж.
119
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Украйна, смърт за путин и путинофилите!
118
6
 
1
 
! Отговори
Адофл преди 1 месец
До Анонимен 121 боли ме шпека аз съм национал СОЦИАЛИСТ
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До IQ 3.14 127. Не по принцип а на практика твоите приказки нямат връзка с реалността.
116
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на Путин и Русия!
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дмитрий Евстафьев: "Нашият проблем с европейския запад е, че форматът на този конфликт - подчертавам политически, а не военно - той е много комфортен за европейския запад, седи бюргера, гледа телевизия, и да, идва при него някой виртуално и всеки месец взима 200 евро от джоба - това е за Украйна, давай тук. Нашата задача е това да стане 500 евро, после 1000, а после в тази Украйна и неговите деца да бъдат довлечени да воюват в същата тази Украйна".
114
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия няма дори минимален шанс за победа Въпроса е Колко ще разреши Сащ да одерат медведа
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дмитрий Евстафьев: "Нашият проблем с европейския запад е, че форматът на този конфликт - подчертавам политически, а не военно - той е много комфортен за европейския запад, седи бюргера, гледа телевизия, и да, идва при него някой виртуално и всеки месец взима 200 евро от джоба - това е за Украйна, давай тук. Нашата задача е това да стане 500 евро, после 1000, а после в тази Украйна и неговите деца да бъдат довлечени да воюват в същата тази Украйна".
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 120. Що тряа емигрираме накъдето и да било ? Не мой ли тука да си седим ?