След снега – затопляне: Опасност от поледици в цялата страна

Въпреки това облаците няма да се разсеят
Обновена: 2 мар 2018 08:46 | 2 мар 2018 08:15,
0

След вчерашните ниски температури, по-типични за януари, днес времето чувствително се затопля. Ще бъде облачно, а преваляванията от сняг в Западна и Северна България ще преминат в дъжд. На много места ще се образуват поледици, предупреди синоптикът Симеон Матев в студиото на "България сутрин".
 
Жълт код за опасно време е обявен за цялата страна без крайните южни райони. Незасегнати ще бъдат само пет области - Благоевград, Смолян, Кърджали, Ямбол и Бургас.

В Източна България и по долината на Струма ще духа до умерен южен вятър, а в Дунавската равнина - слаб от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, в Северна България и Горнотракийската низина - по-ниски - между минус 3 и 2 градуса. В София - около 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно. Преди обяд по северното крайбрежие ще превали дъжд и сняг, а в следобедните часове на много места слаб дъжд.

"Над планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1500 метра от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 3-4 градуса, на 2000 метра - около 0", допълни още Симеон Матев пред Bulgaria ON AIR.

В събота и в неделя времето ще е променливо, предимно облачно. На места ще има слаби превалявания от дъжд. В нощните часове и рано сутрин обаче на места в Северна и Западна България ще вали и сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари