Жълт код за 12 области - дъжд и сняг, придружени със силен вятър

Дневните температури ще достигат 4-11 градуса
Обновена: 16 мар 2021 08:14 | 16 мар 2021 07:50, Анисия Иванова
4

Дъжд и сняг, придружени със силен вятър – такова ще е времето в някои райони на страната днес. Предупредителен жълт код е в сила за 12 области. В София-област, София-град и Перник дъждовете ще преминат в сняг, а очакванията са снежната покривка да достигне 10 сантиметра.

Сутринта се събуждаме с минимални температури от 2 до 7 градуса. През деня облачността над страната ще бъде значителна. Над западните и северни райони ще вали дъжд и сняг.

По-интензивни валежи от мокър сняг се очакват в Стара планина. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 4-11 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието облачността ще е значителна с превалявания от дъжд. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде ветровито с облаци и валежи от сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде засилен от северозапад, в ниските части - от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В сряда слабо ще превалява мокър сняг в Западна и Източна България. Временно следобед валежите ще спират. В четвъртък се задават нови валежи от дъжд и сняг, по-съществени в централните райони. В петък, след временно спиране на снеговалежите, следобед главно в южната половина от страната отново ще превалява. В събота свършва хладният период с чести превалявания от пролетен сняг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София ще настъпи снежно мразовит апокалипсис придружен с адско земетресение от 10 степен по рихтер
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе оня Рачев ли беше, къв там. Клилматолог дет работи. Нали преди 20 дена каза че зимата си е заминала. Ко стана ся?
2
1
 
1
 
! Отговори
Я оди на доХтор бе.. преди 3 години
До Анонимен:Много Болен мозък имаш!
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искахте Промяна, получихте мракобесната Промяна на президент румен радев, която със свирепа ярост ни донесе криза, мизерия, глад, нищета, безработица, безпаричие, безпътица, метежи, грабежи, кражби, убийства, самоубийства, наркомани, алкохолици, кибици, проституция, морален срив, ментална разруха, пълна деградация на моралните и семейно патриархалните ценности, *** идеология, корупция, суша, студ, урагани, измами, инфлация! Оставка на тиранина и криптокомуне румен радев ветото ВЕДНАГА!