Мъглива и студена сутрин, температурите през деня стигат до 14 градуса

Над планините ще е облачно
17 ное 2021 07:50, Петя Славова
1

Днес  сутринта температурите стигат от 0 до 8 градуса, а по Черноморието до 7-8. Преди обед ниски облаци и мъгли ще се стелят над страната, като по-плътни ще бъдат над Черноморието и над западните райони.

През деня времето ще се задържи със значителна облачност по морето и в равнините. По-студеният и влажен въздух, проникнал над страната, ще се затопли слабо. Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 6 до 14 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините е все така облачно, повече облаци ще има над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб от югозапад със скорост до 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина - около 1 градус, а на 1500 м височина до 9.

В четвъртък за кратко ще се затопли, а по-късно очакваме заоблачаване от запад. През нощта срещу петък ще захладнее. В петък ще бъде ветровито, бързо от запад на изток ще премине облачна вълна със слаби валежи от дъжд и сняг в Предбалкана и Централна Стара планина.

В събота от север ще започне пренос на по-влажен въздух, с превалявания в Североизточна България. В неделя ще има повече слънце, но ще се задържи хладно за сезона с дневни температури от 7 до 12 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: мъглапрогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14С в средата на ноември. Всичко е наред, супер и още ходя с маратонки и едно леко якенце. Живота е прекрасен.