Очаква се захлаждане, на места ще превали и прегърми

Максималните температури стигат 25 градуса
28 апр 2022 07:50, Петя Славова
2

Денят ще започне с минимални температури от 10 до 13 градуса. Над страната от север ще проникне малко по-хладен и влажен въздух. Преди обед ще има разкъсана облачност, значителна над северната половина от страната.

В Дунавската равнина ще превали слабо. Следобед облаци ще обхванат южните и източните райони. В Южна България и в Добруджа ще превали, в югозападните части ще прегърми.

Вятърът ще бъде слаб от север със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат между 16 и 25 градуса, в западните райони на места до 14-15.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, следобед с валежи и гръмотевични бури в Централна Стара планина, над Рила и Пирин, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Балканите от север ще проникне за кратко по-влажен въздух, който ще понижи слабо температурите и в България. В петък от югозапад ще се заоблачи. В събота и неделя на запад ще има краткотрайни валежи, докато на изток ще има повече слънчеви часове. В неделя ще има повече облаци.

От югозапад ще се заоблачава и в Рила и Пирин ще прегърмява. В понеделник под влияние на циклон с център над Егейско море се очакват валежи и гръмотевици, по-интензивни в южните райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
излизайте навън само в краен случай и се пазете