Слънце и дъжд в днешния ден, температурите до 24 градуса

И през уикенда дъждовното време ще продължи
19 май 2023 08:50, Анисия Иванова
1
Слънце и дъжд в днешния ден, температурите до 24 градуса
Снимка: БГНЕС

Денят днес ще започне с минимални сутрешни стойности в страната от 9 до 15 градуса, по Черноморието - 14-15.  

Сутринта по Черноморието ще бъде дъждовно със значителна облачност. Преди обяд над западните райони ще има слънце, следобед на места ще превалява с гръмотевични бури, има условия за градушки в Югозападна и Южна България, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорост до 30 километра в час. Максималните температури ще са от 12 до 24 градуса, по Черноморието - 22-23.

Над планините времето ще бъде ветровито със значителна облачност с по-съществени валежи над Рила, на височина над 2500 м ще превалява дъжд и сняг. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от изток със скорост до 40 километра в час. Максимални температури над 2500 м височина - около 2 градуса, а на 1500 м до плюс 7.   

И през уикенда дъждовното време ще продължи. И по-конкретно в събота в Западна България и над Добруджа ще има валежи от дъжд. В неделя с подсилен дневен ход облаците ще се увеличават, следобед ще вали и гърми в цялата страна, с по-интензивни валежи в Западна България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хубав ден!