Ще трупа сняг, температурите без дневен ход

Новата седмица ще започне със слънчево време
16 дек 2023 08:31, Елка Василева
13
Ще трупа сняг, температурите без дневен ход
Снимка: архив, БГНЕС

Времето днес ще се задържи облачно. Още през нощта в по-голямата част от страната дъждът премина в сняг.

До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват. На места там ще са значителни по количество.

Снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания. Ще духа умерен, главно в Централна Южна и Югоизточна България - временно силен североизточен вятър. Сутринта температурите са между 0° и 5° и ще останат без съществен дневен ход, в София - около 0°-1°, сочи прогнозата на НИМХ. Атмосферното налягане е значително по- високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

По Черноморието ще е предимно облачно. До обяд валежите по северното крайбрежие ще спрат, а по южното ще продължат до късно вечерта, но постепенно ще отслабват, на места количествата ще са значителни. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3- 4 бала.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Остават условията за навявания и виелици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 5°.
 
До сутринта в неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Минималните температури на места ще са до минус 7°, минус 8°, а максималните - между 2° и 7°.

Новата седмица ще започне със слънчево време. Вятърът ще остане от северозапад, умерен, в Дунавската равнина силен. Температурите ще се повишат, в повечето места минималните ще са близки до нулата, максималните ще са в по-широки граници: от 4-5° до 13-14°.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Синоптичката преди 4 месеца
Това не е нормално, схяг през зимата.
11
1
 
5
 
! Отговори
Сглобен преди 4 месеца
Някой трупа сняг други трупаме тихо пачки. Мубхахааа
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е туристите от Англия и Запада на слънце отиват, Коледа и нова година в Испания и Португалия, /по тв/,зима, студ, сняг и валежи май никой не иска. искали а, да ама не. Бг .....,,
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
:)
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 4 Зеления сделкаджия, глобалното затопляне си е факт. Във Варна ще посрещнем зимата след една седмица при +15 градуса. Други въпроси???
7
3
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 4 месеца
Кое му е убавото бре целта заран рием кат къртица до офсет две кила вино ойдеха измръзнах
6
4
 
5
 
! Отговори
Мис Бони : преди 4 месеца
"Зимата ни изненада! А мен лично - два пъти отзад..."
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубав ден!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Наистина навън е красота, но да я гледаш през прозореца на топлата стая, да си пийваш греяна ракийка или червено винце и да замезваш вкусотии. Е, някои предпочитат кафенце със сладкиш. На мен разходки в снега ми харесват, когато навън е слънчево или в празнични лунни нощи. Но в момента в София има лека мъгла и е мрачно. Затова ще си седя вкъщи.
3
2
 
12
 
! Отговори
Зелен Сделкаджия преди 4 месеца
Какво стана с глобалното затопляне?!
2
2
 
10
 
! Отговори
Фитьо преди 4 месеца
Кеф!Вино червено ще се лек на закуска след час,пържоли на въглен ще цвърчат.За Орбан славен наздравици ще има на родния му език - "Егеш еге Дре!".
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Супер.Навън е зимна приказка:).Красота!