Времето днес: Предимно слънчево, леко се затопля

В четвъртък нахлува студен въздух
24 яну 2024 08:34, Анисия Иванова
0
Времето днес: Предимно слънчево, леко се затопля
Снимка: БГНЕС

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, преди обяд на места в равнинната част от страната с мъгла или ниска облачност. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 7° и минус 2°, по-ниски главно в котловините на Югозападна България, в София - около минус 8°.

Денят ще започне с мъгли и ниски облаци в западните райони и по поречието на Дунав.

Ще превали слаб дъжд в централните части от Дунавската равнина - с условия за поледици. Вятърът ще бъде слаб до умерен със скорости до 25 км/час от запад-югозапад, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Ще се затопли. Максималните температури в населените места ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието - 5-6.
По Черноморието ще преобладава слънчево време. До обяд на отделни места ще е с ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед билата и върховете ще бъдат в облаци и мъгли. Снежната покривка в планините ще бъде от 50 до 120 см. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде свеж от северозапад с пулсове до 40 км/час.

В четвъртък следобед ще превалява дъжд и сняг, с пренос на влажен и студен въздух от север. В петък ще вали в Стара планина и в Източна България с условия за поледици. Нови значителни валежи от сняг с чувствително застудяване са очакват от събота.


Гледайте цялата прогноза във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари