Слънчево и топло ще е днес, температурите 17° - 22°

На места в Северна България сутринта ще духа силен вятър
6 фев 2024 07:27, Елка Василева
7
Слънчево и топло ще е днес, температурите 17° - 22°
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде слънчево и топло с разкъсана висока облачност. Предиобед на места в Северна България все още ще духа силен вятър, но бързо ще отслабне и след обяд в цялата страна ще бъде слаб до умерен, от запад-югозапад. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 17° и 22°, в София - около 16°, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и през деня ще е силен, от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 14°, на 2000 м - около 7°.

В сряда ще духа до умерен, в Дунавската равнина и източните райони - и временно силен, вятър от запад-югозапад. Облачността ще бъде променлива. Ще е топло с минимални температури между 3° и 8°, по-ниски - в котловините от Югозападна България, където ще е тихо; максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, в Дунавската равнина - ветровито. В останалата част от страната ще бъде тихо и на места в котловините от Югозападна България и в западната част от Горнотракийската низина ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури слабо ще се понижат.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Началници от всички рангове в БТВ,ограмотете си синоптичките,не се излагате като кабеларка,която току що е започнала работа. Ивайло Везенков,не е подходящ за да чете централните новини на медията ви.Или вие не държите на качеството.Вие сте на принципа,на чавека работа,а не на работата човек.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
:)
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Пешо 3 Земеделците са насъскани от ГЕРБ. Ще изцедят правителството за пари, за да го катурнат, за да отстранят ПП/ДБ. ГЕРБ/ДПС искат абсолютна власт и пак последни по доходи и първи по смъртност.
2
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 2 месеца
Земеделците протестират срещу зелената сделка, ама вижте времето - февруари месец а температурата е като за май. Всички ще умрем от човешката алчност
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, хубав ден!