Слънчево ще е в събота, с температури 12° - 17°

В неделя на места в Западна България ще превали
15 мар 2024 17:15, Елка Василева
3
Слънчево ще е в събота, с температури 12° - 17°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта валежите почти навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява. След полунощ на места в равнините и низините ще се образува мъгла или ниска облачност, съобщиха от НИМХ.

Ще бъде почти тихо с минимални температури предимно между 0° и 5°, в София - около 1°.

Утре ще преобладава слънчево време с повече облачност над планинските и източните райони, където на отделни места, главно след обяд, ще превали дъжд. Ще остане почти тихо. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, в София - около 14°.

Атмосферното налягане през нощта ще се повиши и ще стане по-високо от средното за месеца, утре след обяд ще се понижава.
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове и на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали слаб дъжд. Преди обяд, когато ще бъде почти тихо, в отделни райони ще бъде с ниска облачност или мъгла. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.
 
Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд на места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800-2000 м - от сняг. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 0°.
 
В неделя облачността ще е по-често значителна и на места, повече в Западна България, ще превали краткотраен дъжд. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър, по-късно в северозападните райони ще се усили до умерен.

В понеделник ще бъде ветровито, северозападният вятър навсякъде ще се усили. Облачността временно ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево, впоследствие отново ще се увеличи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Фейк. Руските *** пак лъжат.