Нахлува студен въздух, днес ще е облачно и ще вали

Температурите ще се понижат и максималните ще са 8° - 13°
19 мар 2024 07:27, Елка Василева
4
Нахлува студен въздух, днес ще е облачно и ще вали
Снимка: архив, БГНЕС

През страната днес ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд главно в Южна България и североизточните райони. Вятърът ще е умерен от северозапад, в източните райони – от североизток и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°, в София – около 8°, сочи прогнозата на НИМХ.

Вечерта от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, на много места – с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под 1000 м – от дъжд и сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 3°, на 2000 м – около минус 2°.

През следващите дни ще има променлива, често значителна облачност, главно в Източна България ще има и валежи, на повече места – в четвъртък. Вятърът ще е от запад-северозапад, в сряда – до умерен, в четвъртък – ще се усили. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, дневните слабо ще се повишат и максималните ще са между 10° и 15°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безсрамници.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ау, ужас! От 18 - ще стане 13 градуса (((
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубав ден!